{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.304 visninger | Oprettet:

hankat - udlån til avl hvordan {{forumTopicSubject}}

jeg har jo chester som er e fertil brite på 7 mdr.

jeg har haft spurgt i forummet og fik nogle gode svar, men jeg synes stadig det er lidt overskueligt. måske skyldes det tanken om at det er lidt et kødmarked hvis jeg sætter ham på avlsliste..

ville helst finde en sød opdrætter, måske på en udstilling og på den måde skabe en "date" til min dejlige dreng. opdrætteren skal jo tage sig af "mine killinger" selvom det bare er faderen jeg har og derfor er tillid vigtigt. kan den måde mon lade sig gøre i avlsverdenen?

jeg er i syv sind for han skal ikke udnyttes jo, men samtidig er han så velegnet til avl siger opdrætter, at det ville være synd at kastrere uden at have undersøgt muligheden.

jeg synes det er en uoverskuelig og lidt skræmmende ting det her, så jeg vil bare høre om i har erfaringer med alt det her med udlån af hankat til avl, osv.

ville være rart med nogle erfaringer og taker om de to nævnte arrangementer.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hankat - udlån til avl hvordan
  • #1   17. dec 2008 vil gerne have en killing fra ham til min lillebror og hans kone, så det er derfor jeg overvejer det i det hele taget.

  • #2   17. dec 2008 Jamen der er uoverskueligt - også efter gud ved hvor mange års opdræt.

    Har du planer om at udstille ham, har du også muligheden for at skabe nogele gode kontakter når du ligesom er inde i miljøet når du kommer med Chester.

    Desværre kender jeg ikke særlig mange Brite opdrættere. Inden for min egen rae er der kun få opdrætteres hunkat jeg ville lægge hus og hankat til for.

    Det er normalt hunnen kommer til hannen - og det er hankattejeren der udarbejder parringskontrakten.

    Man skal kende "dem" man lukker ind rigtig godt - der er mange ting man hellere vil være foruden, og det er ikke løgn.


  • #3   17. dec 2008 det er jo det..jeg vil ikke bare låne ud til avl til hvem som helst som jeg lidt har indtrykket af man gør hvis man sætter ham på avlsliste. jeg vil føle mig sikker på at det er en sund pigemis, der er velsocialiseret og tilfreds og en opdrætter som jeg ved killingerne vil trives hos, som de ville hvis de skulle vokse op hos mig.

    katteverdenen er en vild verden*G*


  • #4   17. dec 2008 Ved at sætte hannen på en liste signalerer man han er til tjeneste. Det er ikke ment at sige nej - folk tager det faktisk fornærmene op

    Jeg har aldrig selv annonceret med mine hanner - jeg ville bestemme hvem jeg vil dele "mine" linier med - og hvem jeg vil lukke ind i mit hus.

    Mt råd er som sagt udstil ham - der møder du opdrætterne - kom tæt på dem, besøg dem og hør deres holdninger.

    Biter parrer vist ikke helt så ungt som aby'erne gør.


  • #5   17. dec 2008 Tjah, det er jo lidt af en jungle, det der med avl... og især hankattene. smiley

    Men mit råd til dig i din situation må være, at du først og fremmest skal prøve at tage ham med på udstilling. Dels får du på den måde en vurdering af hans stærke og svage sider; det gør det lettere at udvælge den rette "date" til ham. smiley Og samtidig kommer du på den måde lettere i kontakt med forskellige opdrættere, som måske kunne være interesserede i at lave en aftale mellem din hankat og deres hunkat. smiley

    Og husk så: Det er din hankat, og du har ALTID ret til at sige til og fra overfor hunkatteejere, uanset hvor om din hankat står til avlstjeneste eller ej. smiley Det kan måske godt være, nogle vil blive fornærmede over en afvisning, men i så tilfælde er det dem og ikke dig, der har et problem. smiley


  • #6   17. dec 2008 han skal til sin første udstilling i januar februar i københavnsområdet.

    han har to ex1 og en nom bis fra tjekkiet og slovakiet, men det kan jo være anderledes herhjemme. og jeg tror i har helt ret i at det er bedst at lære opdrættere at kende først og måske finde en den vej rundt der kunne være interesseret.

    så udbyder jeg ham ikke i tjeneste, det lyder så ubehageligt og tror det er farligt når man ingen erfaring har med opdræt og kun har 1 enkelt fertil dreng.


  • #7   17. dec 2008 Han vil jo heller ikke starte med at strinte på samme måde som hanner der bor i et katteri med fertile lækkert duftende hunner og andre hanner der har ikke lækkert duftende markeret.
    Jeg kunne også forestille mig at de ikke bliver helt så hurtigt "besværlige" som de mere orientalske racer.


Kommentér på:
hankat - udlån til avl hvordan

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce