{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
389 visninger | Oprettet:

Lise K
Lise K
Tilmeldt:
14. sep 2023
Følgere: 3 Emner: 2 Svar: 4

Ældre hankat jagter ung hunkat væk - godt råd? {{forumTopicSubject}}

Kære katteelskende folk,
Måske kan I give et godt råd til, hvordan man undgår, at en ældre hankat jagter en yngre hunkat væk (begge er neutraliserede)?

Det er så alvorligt, at det kan betyde, at vi skal af med en kat (eller i værste fald aflivning) inden vinter. Nu får I en lidt længere beskrivelse:
Vi bor på et nedlagt landbrug og har 4 neutraliserede huskatte til at hygge med og holde musebestanden nede. Det er 2 ældre hankatte på 6 år og 2 hunkatte på 1 år. Hvert par med samme alder er søskende. De er alle dyrlægetjekkede og er sunde, raske og kælne. De bor ude i et isoleret katterum med to kattetræer og madskåle til alle. Om aftenen kan de komme ind til os i stuen og hygge i sofaen, hvis de har lyst.

Vi brugte lang tid på gradvis indkøring af hunkillingerne i efteråret sidste år, så de skulle blive acceperet af de ældre hankatte. Det var ikke en let proces, men syntes i begyndelsen nogenlunde at virke.

Desværre er det omkring det sidste 1/2 år blevet klart, at mens den ene hunkat (Molly) er blevet virkelig gode venner med de to hankatte (de næsedutter etc.), så det ikke er tilfældet for den anden hunkat (Nora).

Specielt den ene hankat er efter hende. Derfor har hun svært ved at få lov til at komme ind i katterummet for at spise og sove. Det er uholdbart.

Vi troede, at sommeren kunne give mindre stress for kattene (pga. mere udetid) og måske lette stemningen, men det er ikke sket. Et eksempel: I dag sad Nora i katterummet og spiste tørfoder, da den ældre hankat kom ind. Min mand var der og kælede for hankatten, så den skulle blive beroliget og vide, at alt var i orden. Nora blev dog tydeligt bange og holdt op med at spise. Hun gik en stor bue uden om hankatten for at komme ud af den åbne dør. Da hun var ude, satte hankatten i løb efter hende og overfaldt hende udenfor, så de rullede rundt under skrig og skrål. Tidligere har vi også haft Nora til dyrlægen med en byld på kinden, som kunne stamme fra kattebid.

Hvad skal vi gøre? Er der en metode til at få den ældre hankat til at acceptere den yngre hunkat eller må en af dem videre?

Vi vil sætte rigtig stor pris på at høre jeres råd og erfaring, for det her er slet ikke holdbart.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ældre hankat jagter ung hunkat væk - godt råd?
  • #1   1. sep Få tjekket Nora af en smådyrs dyrlæge. At hankatten angriber kan skyldes, at hun er syg. Og ellers må i jo af med en. Det ville ikke være første gang i verdenshistorien.

  • Lise K
    Lise K Tilmeldt:
    sep 2023

    Følgere: 3 Emner: 2 Svar: 4
    #2   1. sep Super glad for svar. Vi havde Nora til dyrlægen for ikke så længe siden, da hun havde bylden på kinden. Den fik de styr på, og de meldte hende helt frisk. Alle de andre katte har også været til kontrol indenfor det sidste år og er sunde. Derfor kan et sundhedstjek nok ikke løse problemet, men igen rigtig mange tak for dit input smiley

  • #3   2. sep Hun kan have fået lavt selvtillid, af de overfald som hun har været udsat for, og en hver svaghed hun viser, vil føre til, at hun bliver udsat for nye overfald.
    For hende kan det vende, hvis han ikke er der, men det er et måske, for hvis hun ikke finder selvtilliden, så bliver det måske bare en anden som overfalder hende.
    En løsning ville være, at se hvordan det går, hvis i gør hende til stue tiger, om ikke andet, så for en periode, mens i beslutter, hvad i må gøre, og måske ser på, hvordan det fungere, når hun ikke er der, om han så bare går efter den lille pige som stadig er der ude.
    Din lille pige har det ikke godt, hun har ikke en gang mod til at flygte et andet sted hend smiley


  • Lise K
    Lise K Tilmeldt:
    sep 2023

    Følgere: 3 Emner: 2 Svar: 4
    #4   2. sep Rigtig mange tak for svaret. Det er gode pointer, som vi ikke havde tænkt på. Problemet er nok lav selvtillid. Det er svært at rette op på. Hunkatten (Molly) uden problemer har aldrig udvist andet end "bare kom an", mens Nora er løbet væk, når hankatten har set lidt truende ud. Desværre kan vi ikke have hende længere tid indenfor hos os, da min mand har astma. Men vi kan helt sikkert finde en anden midlertidig løsning, så hun får et godt sted at sove, indtil noget mere permanent kan træde i stedet.

    Vi må nok af med én, men det bliver hårdt, for det er fantastiske katte hver for sig - bare ikke sammen smiley

    Igen rigtig mange tak for svaret, som har givet os noget at tænke over!


  • #5   2. sep Hvis i har været ved dyrlægen med en byld, så har hun vel ikke fået taget blodprøve eller røntgen vel?

  • #6   2. sep Jeg kender en, der overtog en gård med en ældre hankat. De fik ham fanget og kastreret. Han kunne desværre ikke lukkes ind i huset pga svær katteallergi, så de lavede kattelem i bryggerset, så han kunne komme ind i varmen. Men på et tidpunkt blev han jagtet af fremmede katte om natten.

    De byggede en større løbegård i forbindelsemed bryggerset, fik dem en neutraliseret hunkat som selskab til ham, indrettede bryggerset til kattene, og så gik de der hver nat. Om dagen blev døren til løbegården åbnet. Løbegården var kun som beskyttelse for fremmede katte.


  • Lise K
    Lise K Tilmeldt:
    sep 2023

    Følgere: 3 Emner: 2 Svar: 4
    #7   2. sep Vi er så glade for jeres input.

    Med hensyn til helbredet så har vi rigtignok ikke fået tjekket Nora via blodprøver eller røntgen, men der har heller været ikke noget som tillsagde, at hun skulle have nogen mere dybtliggende helbredsmæssige problemer. Hun er jo kun 15 mdr. gammel og virker umidddelbart i fin form. Vi ser lidt ekstra efter - det kan godt overvejes. Men der skal nok være en rimelig mistanke, for det er en pæn udskrivning at komme igennem det store tjek hos dyrlægen.... ud over at hun slet ikke vil synes om det smiley

    Det andet gode forslag var at prøve fysisk at skille dem ad på ejendommen, så vi alligevel kunne beholde dem begge to. Ikke en dårlig tanke. Det kræver lidt snilde at finde en hensigtsmæssig løsning, der kan fungere på længere sigt, og samtidig sikre at kattene har det godt. Vi vil i hvert fald på kort sigt sørge for, at Nora har et sted at gå hen for at finde ro uden hankatten, men det ikke så let at få det hele til at gå op.


  • #8   2. sep Prøv at undersøge om I har nogen dyrlæger i jeres område som arbejder med blomstermedicin

    for jeg ved at man faktisk kan få noget som kan øge selvtillid hos katten
    men desværre ved jeg ikke hvad det hedder. Men da jeg arbejdede på internat fik vi det nemlig til et par af kattene, vores dyrlæge arbejder med blomstermedicin

    men man kunne også prøve at give hankatten disse piller - det er sukkerpiller med noget på - jeg putter dem gerne i vådfoder). De hjælper med at få katten til at blive mere nede på gulvet og ikke være hissig-
    https://www.zooplus.de/shop/hunde/hundefutter_ergaenzung/pawspatch/1421842?activeVariant=1421842.0




  • Lise K
    Lise K Tilmeldt:
    sep 2023

    Følgere: 3 Emner: 2 Svar: 4
    #9   3. sep Blomstermedicin det vil jeg straks google. Det lyder som en god idé, der måske kunne sænke agressionsniveauet og øge velværet. Det kan i hvert fald ikke skade at prøve! Alletiders at du lige gav dit besyv med.

  • #10   3. sep velbekomme
    har selv haft brug for det i forbindelse med at jeg overtog to drenge på 10 år, sidste år. Især den ene var og er stadig en bandit i forhold til de andre
    så han har været på det. Det hjalp en hel del på ham.


Kommentér på:
Ældre hankat jagter ung hunkat væk - godt råd?

Annonce