{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.700 visninger | Oprettet:

Opdrætter, når en fertil han strinter? {{forumTopicSubject}}

Nu er jeg ikke hverken opdrætter eller avler, men kender nogen som er begge dele (altså en af hver slags).
Jeg kender en avler som holder sine fertile katte under kummerlige forhold, i det jeg kalder et "bur", for lidt plads og IKKE spor egnet til vinterbolig, samt et frygteligt svineri.
Men hun har jo så ikke strint i sin bolig, og er dermed ligeglad med lort og pis alle vegne i deres "bur"...

Nu kender jeg så også en opdrætter som holder sine katte sine katte i hele boligen, dvs hannen også strinter alle vegne (incl køkkenbordet) så opdrætter gør rent hele tiden.
Jeg er ikke i tvivl om, at katten har det godt der, den får den perfekte pasning og pleje og omsorg osv.

Nu er der bare ingen af nævnte metoder jeg ville holde kat på hvis jeg havde en fertil han.

Jeg syntes det er ren dyrplageri at stoppe katten ind i et "bur" (alt for lille indhegning) og ALDRIG gøre rent efter dem.

Samtidig kunne jeg heller ikke leve med en kat der strinter alt til i ens bolig, men kan jo ikke vide sig sikker på hvor den gør det når først de er begyndt på det.
Jeg syntes samtidig det må være et evighedsjob at gøre rent efter, og må være møg irriterende hvis man feks er på vej i seng og opdager den har gjort det hvor man skal sove.
Jeg syntes det er klamt, men er det bare mig som er "sart" ??

Hvis jeg skulle holde en fertil han (hvad jeg ALDRIG kommer til) ville jeg nok vælge at lade katten gå på et begrænset område i huset, eller have sit eget "værelse", så man ved hvor der er strint.

Jeg håber ikke det opfattes som kritik af dem som holder katte frit i huset, for det kan vel ikke skade katten, men må være et kæmpe job for ejerne...
Men at holde katte i udendørs "bure" fordi man ikke vil have svineriet indenfor, DET er sku synd.
Jeg ville blot høre her, hvad opdrættere normalt gør, da jeg ikke forstår mig på nogen af nævnte metoder... smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opdrætter, når en fertil han strinter?
  • #2   20. okt 2010 Tja, nu er jeg så heldig at der ikke strintes her endnu. Så min hankat er sammen med os i hele huset. Dog vil jeg hverken have ham eller nogen af de andre på køkkenbordet, der er grænsen. Begynder han at strinte, vil jeg følge et råd jeg har fået af en meget gammel opdrætter, nemlig at give ham løbetidsbukser (til hunhunde) på. Jeg kunne aldrig selv drømme om at have en kat i bur, så blev det nødvendigt ville jeg nok overveje IKKE at have fertile hanner selv. I øvrigt er det ikke lovligt at have en hankat siddende i bur under en hvis størelse. Jeg kan ikke huske hvor megen plads hver kat SKAL have, men det står sikkert på JYRAKS hjemmeside.

  • #3   20. okt 2010 min nu neutraliseret hankat gik fertil indtil han var 10 måender ca, han nåede aldrig a strinte, og hvis han havde gjort det, var han blevet neu før...

    Hvis jeg engang skulle blive opdrætter/avler, (som jeg håber jeg bliver, når jeg har fået noget mere viden omkring racen), vil jeg gerne have lavet et halvt udendørs bur, som havde dit eget "bo" (boet skulle været lukke og med kattelem, så de kan gå ind og ud som det passede dem, og ikke være ude i regnvejr) så man ligesom kunne have fertile katte, uden at der skulle være strint og alt muligt alle vegne...

    Det skulle self ikke være lille, havde tænkt noget i stil med 3*4/5 m og 2 m i højden idendørs, og 3*10 plus 2 m i højden udendørs...


  • #4   20. okt 2010 Tja, jeg har et stort bur i min stue - det er lidt forskelligt hvad det er i brug til.

    Det kan være en fertil han der går der kort tid - en hjemkommen kat i isolation - en kat der er opereret og ikke må kunne komme til skade.

    Hanner der strinter går ikke frit i mit hus. Det kan være kort tid i stueburet som naturligvis holdes rent - eller et særskilt værelse.

    Mit katteri er ikke alle katte i en stor mere eller mindre lykkelig bunke - mine katte går i grupper af flere årsager, nedsætter stressniveau og reducerer evt. smittespredning - og ikke mindst, JEG har styr på hvem der parrer hvem ...


  • #5   20. okt 2010 Hende jeg kender der har "bure", der er "skuret" de kan gå ind i MEGET lille, og "løbegården også for lille efter min mening (kender ikke kravene) og ULÆKKER... Der bliver ALDRIG gjort rent efter dem..

    Marianne N: Jeg har hørt om en slags "ble" man kan give en tæve på, men at give en hankat det på har jeg aldrig hørt om... smiley

    Jeg kunne bare ikke forestille mig at leve med strint alle vegne, i møbler, på køkkenbordet, i tøj, dvdér, legetøj, grøntsager og hvad man nu kan have stående fremme, men eller skal man vel lukke alt inde i skabe så der kun er gulve og vægge og møbler at gøre rent på...


  • #6   20. okt 2010 Jeg har sådan set osse mine i 2 grupper, for som Lis skriver så kan det give unødvendigt stress at have for mange sammen. Jeg vil så osse lige sige at jeg osse "isolerer" i perioder, fx er kattemor alene med killingerne i et rum eller som da der var sygdom var den syge kat osse "isoleret". Men da vi er 3 voksne mennesker, er der ikke nogen der er isoleret uden menneskekontakt, til gengælde bruger vi en masse Alco-gel.

    Man skal skelne mellem at være isoleret med eller uden mennesker og evt andre dyr. Men jeg ville ikke have en kat, så stort set aldrig havde kontakt med mennesker, for det mener jeg ikke er ok.


  • #7   20. okt 2010 Det lyder meget fornuftigt Lis, hende avleren jeg kender med de udendørs "bure", der går dem hun avler tavler på også i et "bur" til hunkatten skal føde, så kommer den ind.
    Sidst nåede en at føde udenfor.
    Men hun har en masse andre, ungkatte med tavler og blandingskatte osv der render frit og parrer på kryds og tværs i tide og utide, hun afliver bare dem hun ikke gider beholde, altså når de er nyfødte...
    Har oprettet en anden tråd herinde, da jeg ikke vidste hvad forskellen på avler/opdrætter var, hun må være det man kaler "BYB"...
    Hvis hun så i det mindste bare neutraliserede alle de fertile løse dyr hun har, så de ikke avler uhæmmet med alt muligt... smiley


  • #10   20. okt 2010 Karina: Du skal IKKE opfatte det som kritik, jeg ønskede blot at høre hvad de fleste gør.
    Jeg kender jo kun to som avler katte med tavler, og i er VIDT forskellige, i kan SLET IKKE sammenlignes, og så undrer jeg mig bare da jeg ikke kunne tænke mig nogen af delene.
    Jeg har bevidst ikke nævnt navne, da jeg ikke ønsker at offentliggøre nogen mod deres vilje.
    Jeg er iKKE spor i tvivl om dine katte har det som blommen i et æg, men desværre har jeg også oplevet det modsatte det andet sted jeg kender.. smiley


  • #12   20. okt 2010 Som killing og ungdyr går drengene her i hele huset sammen med pigerne, indtil de bliver fertile i en alder af som regel 10-12 måneder.

    Herefter får de deres eget værelse på omkring 12 kvm. at gå på. Værelset er indrettet med flere liggesteder, gulv-til-loft kradsetræ, mad, frisk vand, legetøj osv.

    Der er altid minimum to katte på værelset, således katte på værelset har selskab. Desuden "besøger" og snakker vi som regel med dem flere gange dagligt.

    Vi har indtil nu haft stor succes med værelset, som hankattene gør til deres territorium, hvorfor vi ikke har oplevet strintende hankatte. Det skal så lige siges, at vi primært kun har én fertil hankat gående af gangen. Begynder en hankat at strinte eller blive hyperfertil, så lukker vi ham snarest.

    Jeg synes, det er rart at vide, at hankattene er i trygge rammer indenfor i ly og læ. Jeg føler, de er en del af familien, når vi har dem indenfor. Omvendt synes jeg også det er synd for dem kun at have et værelse at boltre sig på, hvorfor vi heller ikke holder vores hankatte fertile ret længe. Faktisk har vi lige neutraliseret Haldir, der er fra juni 2009, så han igen kan komme ud i flokken og gå, indtil han eventuelt finder et kærligt og blivende kælekattehjem. Han har boet på værelset i under et halvt år, sammen med bl.a. vores tidligere hankat Charlie, vores hunkastrat og nu Trenton, der snart er ved at være fertil.

    Vi sætter pris på at have et pænt og rent hjem, hvor både mennesker med og uden interesse for katte også kan føle sig velkommen. Vi forsøger derfor også ikke at have for mange katte, således vi reducerer rengøringen og får mere kvalitetstid med kattene.

    Til foråret håber vi at bygge noget til kattene udenfor, så de får flere kvm., at boltre sig på.

    Det er måden, det fungerer her. Hvad der fungerer for os, fungerer ikke nødvendigvis for andre, men tager dog afstand fra bure og hvad der ellers findes af kummerlige forhold. Men om nogen lever med strinten, lugt, hår osv, det må de selvom, bare sålænge kattene har det godt.


  • #13   20. okt 2010 Hun er medlem af "racekatten" mener jeg, ihvertfald ud fra hvad jeg kan læse mig til på hendes hjemmeside.. Dem hun har tavler på der ved jeg dog der ikke er tvivl om forældrene, men at hun så lader de unge hun ikke lige ar solgt, rende fertile rundt og blive parret tilfældigt det forstår jeg ikke...

  • #14   20. okt 2010 Glenn P: Jeg troede godt nok en han var fertil tidligere end 10-12 mdr, kan en hun feks ikke komme i første løbetid som 6-mdrs ? (men måske hankøn bare er lidt længere om det.. smiley

  • #16   20. okt 2010 Elsker mine katte:

    Der er altid undtagelser


  • #17   20. okt 2010 ok, jeg troede bare det var normalt de kunne være fertile (både hanner og hunner) omkring 6-mdrs alderen, jeg har hørt dem som giver p-piller skal begynde ved 6-mdrs alderen.


  • #18   20. okt 2010 Jeg har haft en hnkilling på 5 måneder i løbetid - det er altså for ungt.

    Har netop idag kastreret en rød han 1 år og 1 dag gammel er han idag. Helt ubrugt, havde svært veda t afkugle ham, han er så pæn og har et super temperament - men jeg har ingen hunner jeg kan bruge ham til.
    Han annonceres snart til salg - sammen med sin mor


  • #19   20. okt 2010 Smiler.. Gleen.. har så fint beskrevet deres forhold..

    smiler igen.. det lyder til vi har hankatte på samme måde, bortset fra at her er 3 drenge lige pt, men da de er ungdyr, går de sammen med mig...
    Her er pt ikke nogen fertile hanner


  • #20   20. okt 2010 Strintende hanner kastereres ASAP og når der engang ikke er plads til flere vil den blive omplaceret.
    Strintende og urenlige katte generelt neutraliseres ligeså og omplaceres hvis problemet ikke stopper der. Det har jeg så ikke været nødt til endnu, men det er min strategi smiley

    Balder blev kastereret september ´09 og begyndte aldrig at strinte, men var utroligt hormon-stresset og havde ikke tid til at spise, nok, fordi han skulle holde øje med damerne. Det er for mig mindst ligeså vigtigt, så han blev altså også kastereret.


  • #21   20. okt 2010 Trine *sølvperser* P: Hvad betyder "ASAP" ?

  • #22   20. okt 2010 as soon as possible= så hurtigt som muligt smiley

  • #24   21. okt 2010 Rikke S: betyder detat ingen af jeres katte er en del af dagligdagen i jeres hjem? Eller er det de fertile hankatte der er isolerede?

  • #25   21. okt 2010 Hende avleren jeg kender med de to fertile hanner, de kommer slet ikke indenfor i huset.
    De bor i deres indhegning/bur med et "læskur". de har en BALJE vand (der har været en 10 kgs sliksten til hest i) og en kæmpe skål foder, der bliver fyldt 1 kg op af gangen.
    De har kun menneskekontakt når der tilfældigt går nogen forbi buret, og der engang imellem går en ind og fodrer. DET er dyrplageri efter min mening.


  • #26   21. okt 2010 Kan man ikke få en pb så jeg ikke kommer til at købe kat der.

Kommentér på:
Opdrætter, når en fertil han strinter?

Annonce