{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Når man besøger en opdrætter..
  • #1   18. apr 2009 Dt kan være det er for meget - men læs det hele, gerne mere end een gang - og hold øje med sundheden hos dyrerne du ser.

    Overvejelser INDEN du køber kat.

    Anskaffelse af en kat bør aldrig være en impulshandling og det skal være et ønske for hele familien. Start med at købe eller låne bøger på biblioteket og læs dem, gerne mere end en gang.

    Det er vigtigt du får en fornemmelse af hvad type kat der passer bedst til dig. Lad dig ikke blænde af billeder, vist er kattens udseende en vigtig overvejelse, men endnu vigtigere er det du får en kat med den rette personlighed. Det daglige liv med en smuk kat der ikke har den personlighed der passer til dig er dømt til fiasko på forhånd. Der er store personlighedsforskelle i de forskellige racer.

    Du skal være klar over at alle langhårskatte kræver pelspleje, nogle utrolig meget, så du skal vurdere med dig selv om du syntes det er hyggeligt, det skal gøres, også når du har travlt med andet.

    Det er et stort ansvar at skaffe sig en kat, man kan ikke bare tage væk uden der er nogen der kommer og passer katten. Det er dyrt med kat i pension og der er altid belagt i ferierne, og så er det stressende for katten at befinde sig i ukendte omgivelser.

    Det koster penge at have kat, også udover anskaffelsesprisen. Prisen for katten er en ting, men der er daglige udgifter til mad og grus, der skal også være penge hvis du skulle være så uheldig at katten bliver syg og skal til dyrlæge, det kan blive en bekostelig affære.

    Inden du anskaffer dig katten skal du være sikker på det er tilladt at have kat der hvor du bor. Vælger du at få kat selvom det ikke er tilladt, løber du risikoen for at blive opsagt fra din lejlighed eller blive pålagt at afskaffe katten. Afskaffe kan betyde to ting: et nyt hjem i en fart, hvad normalt ikke er nemt med voksne katte eller den bliver aflivet. Begge dele er store beslutninger der kan være umenneskelig at håndtere.

    Du bør besøge flere hjem/opdrættere af den type du har forelsket dig. På den måde ser du de forskelle der er på de enkelte katte, men også hvordan opdrætterne håndterer deres katte. Gå evt. på udstilling og mød flere katte og opdrættere, så får du sikkert lyst til at besøge endnu flere.

    Køb af kat bør aldrig være impulsivt, I skal være sammen i mange år. Så vær kritisk i dit valg af den rigtige kat. Du vil se forskelle på de forskellige opdrættere og opleve der er nogen opdrættere du går bedre i spænd med end andre og der er katte der ser sundere ud end andre. Den opdrætter der spørger interesseret ind til forskellige ting i dit liv og hjem, gør det ikke for at snage, men udelukkende for at være sikker på at killingen får det bedst mulige hjem. Det viser omsorg fra opdrætterens side og også for killingens fremtidige liv, en seriøs opdrætter står til rådighed hele kattens liv. Jo flere spørgsmål du stiller jo større interesse viser du.

    Vælg dit nye familiemedlem fra et hjem der ligner dit eget mest muligt. Det vil gøre overgangen til kattens/killingens nye liv meget lettere både for katten og dens nye familie. Killingen skal som mindst 12 uger gammel, gerne ældre, være vant til hvad der foregår i et normalt hjem: støvsugning, fjernsyn, telefon der ringer, fy og nej når der gøres noget forkert, osv. Det er klart at killinger der ikke er opvokset under familiære rammer, f.eks. burkatte eller staldkatte, ikke er vant til det normale aktivitetsniveau i et helt almindeligt hjem og vil ha’ vanskeligere ved at tilpasse et almindeligt familieliv som måske endda foregår på 4. sal. Vælg en killing/kat der har været indekat, hvis det er det du kan tilbyde. Nogle opdrættere sælger ikke deres racekatte til at gå frit. En løbegård eller indhegnet altan er altid til stor glæde for både kat og ejer.

    Køb aldrig en killing der ikke er mindst 12 uger gammel, eller en der har løbeøjne, nyser, har dårlig mave, meget ”snask” i ørene eller er mager og virker utrivelig, eller hvis der bliver sagt den bliver aflivet hvis den ikke får et nyt hjem nu. Sig pænt tak for kigget og sig du går hjem og tænker over det, meld senere tilbage at du har fundet en anden killing. Køb ikke kat det første sted du kommer og ikke et sted du ikke selv ville være kat, og køb aldrig en det er synd for – det får opdrætteren til at producere endnu flere det er synd for. Alle de her ting vil du ikke bemærke hvis du ikke besøger forskellige opdrættere. Det kan blive til megen bekymring og koste rigtig mange penge hvis man køber en syg kat. Opdrætterens katte skal være imødekommende og interesseret, virke friske og raske, omgivelser og bakker skal være rene, morkatten skal være sammen med sine killinger.


    Du skal overveje om du vil købe en raceren kat. En raceren kat er det kun hvis begge forældre er det og killingen selv har stamtavle. Hvis opdrætteren siger at forældrene er racerene og har stamtavler, men killingen ikke har, kan det ikke bevises du køber en raceren killing. Kun killingens stamtavle kan dokumentere racerenheden. En stamtavle koster 200 kr. så det kan ikke være på grund af den udgift killingen ikke har stamtavle.

    Killingen skal som sagt være mindst 12 uger gammel, det skal kunne dokumenteres med attester at den er dyrlægechekket og vaccineret mindst første gang. Ansvarsbevidste opdrættere vil samtidig sørge for killingen er blevet neutraliseret inden den flytter hjemmefra. Killinger i den alder kommer sig meget hurtigere over indgrebet. En raceren killing med stamtavler, hvor opdrætteren er underlagt regler omkring avl og salg, koster faktisk ikke meget mere end en killing af tvivlsom herkomst, da racekatte killingen som sagt vil være neutraliseret og vaccineret og øremærket og/eller chippet. Derudover har man mulighed for at klage over en registreret opdrætter til Felis Danica’s Klagenævn ved evt. tvister. Registrerede opdrættere sælger deres killinger på kontrakt, en sikkerhed for både køber og sælger, det er normalt der foretages de nødvendige racespecifikke tests på forældredyrene for at sikre sunde og raske killinger.

    Hvis du ikke vil have en racekat kan det anbefales at købe kat/killing på et af de mange internater.

    Du kan også, normalt for omkring neutraliseringsprisen, købe en raceren voksen kat der har været anvendt i avl. Nogle opdrættere tager bare et kuld eller to – så det er nødvendigvis ikke ældre katte.

    Det er helt normalt at de fleste racekatteopdrættere selv afleverer kat eller killing i sit nyt hjem, det støtter katten at der er mindst en person den kender i et nyt hjem hvor der er nye mennesker, lyde, lugte osv. – trygheden fra kattevennerne hjemmefra mangler også.

    Har du kat i forvejen og ønsker kat nr. to er det nemmeste at introducere en killing. Har du ikke kat i forvejen vil alle have stor glæde af du køber to killinger, eller en voksen neutraliseret og en killing. Skal du have to, så køb dem samme sted. De har delt den samme bakterieflora. Køber du en et sted fra og en anden et andet sted fra, kan du risikere at en eller begge bliver syge, da det er stressende for dem at komme i nyt hjem og så samtidig møde en bakterieflora de ikke kender.

    Gør forarbejdet grundigt inden du anskaffer dig verdens mest smukke, spændende, trofaste, kærlige, intelligente og inspirerende dyr: katten. Gør forarbejdet mindst lige så grundigt som når du planlægger din vinterrejse, og dit liv vil live beriget i en grad du ikke kan forestille dig.

    Med ønsket om at du og din/e kat/te må få et langt, godt og inspirerende liv sammen.

    © Lis Dahlstrøm 2008


  • #2   18. apr 2009 først og fremmest skal du se på om kattene trives, og virker tilpasse hvor de er, også killingerne. vær der gerne nogle timer så du både kan se dem lege og falde til ro. killinger har det med at lege en time, sove to smiley hehe....

    så skal du se om de har meget flåd i øjene, spørg om du må tjekke tandkød, det skal se fint og ikke mørkerødt ud. kig i ørerne.
    virker de sunde og ikke tynde, hva med de voksne katte??

    snakker du godt med opdrætteren? Får du nogle gode, konkrete og ærlige svar på det du spørger om?? husk at stil masser af spørgsmål, vær nysgerrig og det gør ikke noget at være kritisk.


  • #3   18. apr 2009 Lis, tak for det meget lange indlæg. Der er rigtig mange gode ting med, men det meste har jeg også læst før smiley

    DK Misling, tandkød, tjek. Øjne, tjek. Ører, ja - hvad kigger jeg efter i ørene?


  • #4   18. apr 2009 og frem for alt - sig du går hjem og tænker over det!

  • #5   18. apr 2009 En normal øregang er lugtfri og huden er glat, let fugtig og bleg lyserød. Der dannes under normale omstændigheder kun en lille mængde ørevoks. Den første reaktion fra øregangen på snavs og fugtighed er dannelse af mere ørevoks, som ses som mørkebrune klatter i øregangen. For at forebygge "sure ører" og øregangsbetændelse må man holde øje med ørerne og rense dem af og tid. Man kan dels rense øregangen med en tot vat på en finger, dels med små vatstave. Det gælder dog om aldrig at føre vatstavene langt ned i øregangen, da man kan lædere øregangen og i værste fald trommehinden. Som hovedregel gælder, rens aldrig længere ned end man kan se. Rens bedst kun med tørt vat.

    Vigtigt er det også at holde øregangen fri for hår. Med 2 fingre og en hurtig bevægelse rives hårene let ud af øregangen. Det giver ikke katten smerte og med en vis øvelse hos ejeren og lidt tilvænning hos katten, bliver det en let rutine at plukke hår ud af øregangen.



  • #6   18. apr 2009 Øremider



    Øremider ses relativt hyppigt hos kat. Problemet er størst hos killinger.

    Årsag
    Øremider skyldes som ordet siger en mide, som lever i den ydre øregang. Når miderne kravler rundt i den ydre øregang, sker der en stigende ørevoksproduktion.

    Symptomer
    Ofte ses et rødbrunt sekret i den ydre øregang. Katten klør sig meget ofte med poten omkring et eller begge ører. Der ses endvidere kraftig hovedrysten og undertiden kan man se, det rødbrune sekret komme ud af øret.

    Hvad kan jeg gøre?
    Kontakt dyrlæge for at få den rigtige diagnose samt den rigtige behandling. Undgå smittekontakt til andre katte.



  • #7   18. apr 2009 Renate, hvad snakker du om - det må da være langhårskatte der har sundhedsproblmer med ørerne på grund af håret - kan skrive under på korthårskatte ikke skal ha' fjernet noget hår.

    Det er med katte som med mennesker nogle producerer mere voks end andre - man skal ikke være overhysterisk med rengøringen - det irriterer øregangen


  • #8   18. apr 2009 er hentet inde fra dyrlægevagten.dk

  • #9   18. apr 2009 Rive hår ud af øret?? Det har jeg godt nok heller ikke hørt om før smiley

    Lis, no worries, killingerne er kun 6 uger, så den kommer ikke med hjem imorgen smiley Med hensyn til det du skrev om neutraliseringen, så har jeg ikke stødt på nogle opdrættere af den race (Bengaler) der neutraliserer før killingen kommer i nyt hjem - der er jo den ongoing diskussion om hvorvidt er der forsvarligt med killinger i den alder.


  • #10   18. apr 2009 Jeg har opdrættet i tæt på 20 år og aldrig haft øremider - kender faktisk kun en opdrætter der har haft det indenfor aby'er. Så så almindeligt er det nok ikke - måske langhårskatte har det oftere?
    Men selvfølgelig skal man kigge ører også.
    Hvad dt kan give en indikation er at lukke munden op på morkat og er faderen der - kig ham i munden også. Rødt tandkød på forældrene bør få en alarmklokke til at ringe.

    Du skal iøvrigt spørge hvor killingerne er stambogsført - hpvedparten stambogsfører i Felis Danica - men jeg kender opdrættere der stambogsfører i TICA (ikke der er noget i vejen med det - men det kan stille dig som køber i andre situationer - især hvis det er Bengal kender jeg en der registrerer TICA


  • #11   18. apr 2009 Nej det er ikke en on-going diskussion om tidlig neutraling - det er et spørgsmål om at ville sin killing det bedste.

    Har Bengalopdrætterne en anden holdning da - hvis ja, hvorfor?


  • #12   18. apr 2009 Kik om det er et sted du gerne selv ville være kat. Virker de veltilpasset og sociale.
    Og har du en god kemi med opdrætter, det syntes jeg også er rimeligt vigtigt.
    Pøj pøj med den nye killing


  • #13   18. apr 2009 Jeg ved slet, slet ikke nok om at neutraliserer killinger, men det var bare mit indtryk at enten gjorde man det eller også gjorde man ikke.

    Jeg kan se at de fleste aby-opdrættere gør det, men når jeg har spurgt ind til det hos de forskellige bengaler opdrættere, siger de at der er en risiko de ikke vil tage med de små killinger. Der var en der tilbød at få neutraliseret en hankat inden den var 12 uger, til en merpris af 1300,- (Nu er jeg slet ikke ekspert, men de steder jeg har kigget, koster det kun 750,- for en hankat??)


  • #14   18. apr 2009 Der er absolut ikke større risiko når man er 12 uger end når man er et år - tværtimod.

    Fordelen for mine købere er det er gjort og de ikke skal bekymre sig om det - og at jeg som opdrætter får det til en bedre pris hos min dyrlæge - det kommer naturligvis mine købere tilgode.

    Jeg har så valgt at om man køber en neutralisert han eller hun her så koster den det samme. Merpris for neutralisering, chip og registring har jeg sat til 1000 - i underkanten, det betyder ikke så meget, for det er vigtigt for mig.


  • #15   18. apr 2009 Ja, det havde helt sikkert være rart at det var overstået inden killingen kom ud i sit nye hjem. Hvad tager du for en aby-killing, Lis? Jeg kan se at du har Sundisk, der har jeg også været forbi for nogle dage siden smiley

    Men når opdrætter ikke vi neutraliserer, hvornår skal jeg så gøre det? Hun anbefaler, at der er når den er 5-6 måneder.

    Og tusind tak for input, det er godt at høre fra erfarende katte folk smiley


  • #16   18. apr 2009 Susanne, er det så en opdrætter aftale du har? For det er da billigt, må man sige smiley Men nu er priserne vel generelt lidt lavere i Sønderjylland, end i København - det synes jeg ihvertfald at jeg har oplevet før når jeg besøger min mor dernede smiley

  • #17   18. apr 2009 Helt færdig killing tager jeg 4500 for.

    Jeg har ingen killinget pt - heller ikke ovnen:-)





  • #18   18. apr 2009 Nej, det så jeg godt at da jeg kiggede smiley Jeg er stadig helt vild med din race, de er bare så skønne! Jeg overvejer lidt om jeg skal have en aby som legekammerat, hvis jeg får købt mig en bengaler. Jeg ved godt at du sikkert ikke kender til bengaleren, men tror du at de vil gå godt i spænd?

    Jeg har vist aldrig mødt en aby, men min far har en somali smiley


  • #19   18. apr 2009 du kan komme og kigge - det er også meget nemmere når jeg ikke har noget til salg:-)

    Jeg kender en der har aby og bengal sammen - det går fint.

    Jeg bliver ikke poplulær når jeg siger at der er stor forskel på somali og aby - det er der altså.

    Du kan også komme på racekattens udstillng den 10 mah på frederiksberg - jeg har min røde smuksak med og min nye han fra Tyskland som er ungdyr. Der er aby-somali special på den udstilling.

    http://www.racekatten.dk/default.aspx?pageid=144


  • #20   18. apr 2009 Okay, jeg troede de var ens i sind smiley Hvad er forskellen? (Og hvorfor gør den mening dig upopulær? smiley

    Det kunne faktisk være spændende at komme tid. Ved du hvad prisen er for tilskuere? Jeg synes ikke lige jeg kunne finde det på hjemmesiden.


  • #24   18. apr 2009 HAR JEG MÅSKE SAGT JEG GJODE DET ???? sKREV OGSÅ AT DET VAR HENTET IDE FRA DYRLÆGEVAGTEN.DK !!!!!
    Fatter da ikke selv hvorfor i H***** msn skal fjærne de hår på katten da det er naturligt og holder støv osv væk fra ørene !


  • #25   18. apr 2009 Hvis det er forkert, det der står på dyrlægevagten.dk er det da ikke Renate der skal ha' "skæld-ud" - men dyrlægevagten dk.

  • #27   18. apr 2009 Jamen det kan jeg godt forstå. Det er bare svært når man regner med at det er rigtigt, hvad de skriver, når de nu er dyrlæger.

  • #28   18. apr 2009 Det er ikke somalien der upopulær, men min holdning om at den ikke er en abyssinier med lang pels - for det er den ikke. Har selv boet sammen med en somali for mange år siden.
    Abyssinierens har mere intelligens og er ikke behagesyg på samme måde som somalien - en aby er for klog til at gøre noget den ikke selv har lyst til:-)


  • #29   18. apr 2009 Britta K
    Det er bestemt ikke første gang der herinde gøres opmærksom på at Dyrlægevagten er helt håbløs informationsmæssigt - den side gør mere skade end gavn, folk tror jo på det.

    Og hvem er idioterne - det er ihvertfald dem der ved hvad det handler om, gang på gang få vi med grovfilen her på KG som værende bedrevidende og er vi dyrlæger osv.


  • #30   18. apr 2009 ja det var da heller ikke meningen hele teksten skulle med her ind kun det som man evt skulle kigge efter ... og har aldrig set nogle indlæg som fraråder inde fra dyrlægevagten.dk
    Er da heller ikke jer som bestemmer hvor folk skal hente sin tekst og sætte ind her.Og står ingen steder om at man ikke må hente tekst fra den side og sætte ind.

    Jeg fatter heler ikke meningen med at skulle plukke hår i ørene på katten lyder da helt sygt. men hvis katten har meget hår og kraftig hårvækst der kan jeg da godt se den evt kan være en nødvendighed.


  • #31   18. apr 2009 Lis D. Jeg vil sige, at jeg er superglad for at der findes folk som dig, der oplyser os alm. katteejere og jeg har lært rigtig meget herinde på kattegalleriet. Også at jeg ikke skal tro på alt, hvad der står på de der dyrlæge-sider.
    Det jeg gjorde opmærksom på, er at ikke alle ved at det forholder sig sådan. Mange tror at det passer, alt hvad de skriver på disse hjemmesider.
    Og jeg synes bare det er helt fantastisk at I garvede katteejere blir ved med at advare os - og gir os en masse nyttig information. Hatten af for det.


  • #32   18. apr 2009 Man skal være kritisk, også selv om det er dyrlæger man har med at gøre.

  • #34   18. apr 2009 nogen dyrlæger har bare ikke styr på noget smiley desværre

  • #35   19. apr 2009 Jeg har nu lavet lidt benarbejde omkring bengalere og tidlig neutralisering på et andet forum hvir der er en del virkelig seriøse opdrættere af racen.

    Hovedparten af de danske seriøse opdrættere af Bengaler leverer neutraliserede killinger. Der er et par større opdræt der så ikke gør det, hvorfor kan man kun gisne om.


  • #36   20. apr 2009 Okay, kan du ikke linke til forummet ? Eller evt. de opdrættere smiley Jeg troede jeg havde kigget på næsten alle dem der var i Danmark.

  • #37   20. apr 2009 Nej det kan jeg ikke - det er et lukket forum.

    Jeg kan kun anbefale dig at se dig godt for. Måske nogen af dem der har haft mindre heldige erfaringer med at købe Bengal kommer på banen - det kan du kun håbe på. For der er mere end et par stykker, hvis de stadig er på KG, der opdagede der også var en bagside .....


  • #38   20. apr 2009 Jeg sidder også og prøver at finde en Bengaler fra det opdræt jeg har kigget på herinde, for at se om jeg kan få lidt kontakt fra købere smiley

Kommentér på:
Når man besøger en opdrætter..

Annonce