{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.091 visninger | Oprettet:

Kan man blive syg af én bakterie? {{forumTopicSubject}}

<b>Maven smerter, hovedet værker eller næsen løber. Før eller siden bliver vi ramt af en infektion, der gør os syge, men hvor mange bakterier eller virus, skal der egentlig til, før symptomerne begynder at melde sig?

Når man indtager giftstoffer, så betyder mængden af stoffet noget for, hvor meget det påvirker kroppen. Gælder dette også vira og bakterier? Kan en enkelt bakterie eksempelvis gøre et menneske sygt, eller skal der flere til?

</b>Svaret står skrevet med småt i mikrobernes verden. Sygdommens sværhedsgrad afhænger af, hvor mange forskellige slags bakterier eller virus, man bliver inficeret med på samme tid, og hvor mange der er af hver slags.

Hver type bakterie eller virus aktiverer kun en bestemt del af immunforsvaret, så hvis man rammes af flere forskellige slags, så bliver man mere syg, end hvis man kun inficeres af én type. Det tager længere tid at komme sig over en infektion, hvis immunforsvaret skal slå flere forskellige typer af bakterier ned.

<b>Et angreb til hver fjende
</b>Immunforsvaret har flere boldværker, og når en person bliver smittet, aktiveres det første led, der er i stand til at kategorisere mange forskellige typer af bakterier som 'fremmede'.

Denne såkaldt initielle forsvarsmekanisme sender straks besked til 'soldaterne' længere nede i rækkerne, der er specialiserede i at takle forskellige slags fjender.

Immunforsvaret har et våben til mange fjender, og ligger det ikke inde med nogle 'soldater', der er specialiserede i at løse opgaven, skal de først oplæres. Derfor vil kroppen bruge længere tid på at slå ukendte virus og bakterier ned, end nogle, som kroppen tidligere har været udsat for.

Og så har mængden stor betydning for, hvor hårdt man bliver angrebet.

Hvis man får flere af samme slags bakterier ind samtidigt, så vil det også tage længere tid for kroppen at bekæmpe dem, fordi der er flere af fjendens soldater, der skal slås ned. Det tager tid for kroppen at oparbejde et angreb mod et virus eller en bakterie. Hvor stor en infektion kroppen kan slå ned afhænger af den enkelte bakterie.

<b>Nogle gange er én bakterie nok</b>, andre gange skal der mange flere til. Kan immunforsvaret ikke nå at følge med, får virusset eller bakterien frit spillerum til at sprede sig, og så er man ilde stedt.

Kilde Videnskab


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan man blive syg af én bakterie?
  • #1   25. jun 2009 Det håber jeg dælme ikke ,at vi også skal have den smiley

  • #2   25. jun 2009 Det håber jeg da de kan altså vaccinere ,det kan da ikke være meningen at vi skal smittes fordi nogen vælger at rejse hen ,hvor sygdommen findes smiley

  • #3   25. jun 2009 I April måned i år var der en artikel om vaccine mod svineinfluenza - problemet er ikke at lave vaccinen, men at producere nok. Om der er kapacitet nok til at få den produceret.

    Idag (Juni) vil omkring 200.000 unge danskere få tilbudt en vacc til efteråret mod H1N1. Så den første vacc. mod det er i produktion. Men det er Sundhedsstyrelsen der bestemmer hvilken befolkningsgruppe der kan anbefales vacc. Så dem som får det tilbudt vil højest sandsynligt blive yngre mennesker med lunge - og hjertesygdomme.

    Så der er tusindevis af danskere der til efteråret skal have to vacc. En mod den "alm" og en mod H1N1. Det vil højest sandsynligt ikke blive aktuelt for folk over 65 år, som i forvejen bliver vacc mod "alm" influenza, fordi der er meget lav risiko for at de kan blive smittet med H1N1.



  • #5   25. jun 2009 Amalie - nej ikke for sunde og raske mennesker....

  • #7   26. jun 2009 Ja alm influenza slår også folk ihjel - men forskellen er at panepidemi er verdensomspændende og at der feks 55.000 mennesker i USA der er registreret døde af det - de har opgivet at registrere. 90 mennesker i Kina døde på 3 timer af H1N1, så der er alligevel lidt forskel.

    Og så er det meget unormalt at en virus der kommer fra grise, som spreder det til fugle gør at vi mennesker rammes af det. Det er også det som gør, at det er meget mediedækkende. For det er bestemt ikke noget man ser tit.


Kommentér på:
Kan man blive syg af én bakterie?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce