{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.155 visninger | Oprettet:

Nyt fra Dyrenes Beskyttelse: {{forumTopicSubject}}

<b>Højsæson for dyreunger
Mange egernunger og andre dyr bliver hjemløse i denne tid. Læs her hvad du skal gøre, hvis du f.eks. finder en lille egern-unge.

</b>Der er heftig aktivitet i de mange haver rundt omkring - både af dyr og mennesker, og det kan gå ud over dyrene, siger biolog Michael Carlsen, Dyrenes Beskyttelse.

Da en mand forleden fældede et stort grantræ i sin have, havde han overset noget. En egern-rede.

Først da træet landede i sin fulde længde på græsset, opdagede han reden. Opsat på at gøre skaden god igen, lægger manden ungerne i en kurv. Han har hørt, at egern kan finde på at komme tilbage for at hente sine unger, for derefter at placere dem i en ny rede.

Men moderen kom ikke tilbage til sine unger, og derfor kontaktede manden Falck, der kørte de 5 unger til plejestationen i Farstrup. De blev afleveret i deres rede, der heldigvis ikke var ødelagt og det var en god ting, da den kendte duft er med til at mindske stress hos ungerne.

På plejestationen får de nødstedte unger nu den nødvendige hjælp til at kunne klare sig ude i naturen på egen hånd. De skønnes at være 4 uger gamle og skal sættes tilbage i naturen, når de er omkring 12 uger gamle.

Men det er ikke kun på plejestationen i Farstrup, der er hjemløse egern, også plejestationen i Allerød på Sjælland, som har speciale i egern, har fået ikke mindre end 11 egernunger ind de seneste uger.

De små egernunger er et godt eksempel på dyreunger, der kommer i nød, fordi deres reder bliver ødelagt i haveejernes iver for at gøre deres haven forårsklar.

- Vi har desværre også fået de første meldinger om pindsvin, der er blevet skadet af haveredskaber, fordi der skal graves i gamle kompost eller grenbunker, siger Michael Carlsen.

<b>Gode råd til haveejere
</b>Hvis man vil smukkesere haven i foråret, så gå varsomt til værks, og nøjes med at studse beplantningerne.

Lad være med at klippe træer, hække og buske hårdt i foråret, efter de er sprunget ud. Og vær i det hele taget opmærksom på dyrene, når du går i haven.

Sker ulykken, og man kommer til at ødelægge en rede, så lad ungerne være, og ring til din lokale plejestation. De kan fortælle dig, hvad du skal gøre i den akutte situation.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Nyt fra Dyrenes Beskyttelse:

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce