At være eller ikke at være - rejesalat {{forumTopicSubject}}
Hvor meget kan vi stole på, at de fødevarer vi køber, er det, de giver sig ud for at være? Jyllandsposten fortæller om en kunde, der har købt en aldeles uspiselig udgave af Royal Greenlands limemarinerede laks.
Kunden har selv været i fødevareindustrien og efter at have smidt laksen i skraldespanden, giver han sig til at undersøge pakningen og finder ud af, at den er forarbejdet i Polen.
Han havde købt laksen, fordi han kender Royal Greenland, som et hæderkronet dansk firma. På pakningen fremgår det, at laksen er opdrættet i Norge og andre lande. At den har taget en tur til Polen og retur fremgår kun af autorisationsnummeret, som ret sikkert ikke er det første, man kigger på.
Samme avis har også undersøgt kvaliteten af hakket oksekød og fandt her frem til, at alt oksekød taber ca. 25% ved stegning. Det er en stor procentdel at efterlade på stegepanden.
Yndlingseksemplerne er mayonnaise salater, der kalder sig et, men rent faktisk består af noget andet. Rejesalat med en masse lyserøde dimser, hvoraf kun de ca. 5-15% i virkeligheden er rejer.
Forbrugerrådet har igennem mange år kæmpet hårdt for at markedsføringen skulle svare til indholdet af pakningen, men til stadighed kan man finde “hjemmelavet” det ene eller det andet, og det udtryk må man vel nok stille sig tvivlende overfor, når det bliver brugt om industrivarer.
Det bliver en stor dag, når reklamen på ydersiden af pakken, svarer til indholdet!
Kilde Forbrugerrådet
feb 2009
Følger: 52 Følgere: 50 Katte: 9 Emner: 43 Svar: 5.172
Det er utrolig hvad producenter vil prøve at snyde med.
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
feb 2009
Følger: 52 Følgere: 50 Katte: 9 Emner: 43 Svar: 5.172
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
feb 2009
Følger: 52 Følgere: 50 Katte: 9 Emner: 43 Svar: 5.172
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
Og nej man kan aldrig vide sig helt sikker, men heller købe den hvor der står 100 % end den hvor der står 78 % :o)
apr 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Katte: 2 Emner: 3 Svar: 74
jan 2006
Følger: 22 Følgere: 63 Emner: 421 Svar: 4.876
jan 2006
Følger: 22 Følgere: 63 Emner: 421 Svar: 4.876
apr 2008
Følger: 91 Følgere: 85 Katte: 9 Emner: 81 Svar: 7.602
jan 2006
Følger: 22 Følgere: 63 Emner: 421 Svar: 4.876
apr 2008
Følger: 91 Følgere: 85 Katte: 9 Emner: 81 Svar: 7.602
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
Prøver altid at undgå dem - vil kun have smagen :o)
Det samme med jordbærmarmelade......enten så tager jeg "klumperne" fra eller blender det :o) Friske jordbær kan jeg godt lide....
apr 2008
Følger: 91 Følgere: 85 Katte: 9 Emner: 81 Svar: 7.602
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
Men kalder det klumper - ligesom jeg kalder hakket kød for "smulderkød" hehe
apr 2008
Følger: 91 Følgere: 85 Katte: 9 Emner: 81 Svar: 7.602
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
apr 2008
Følger: 91 Følgere: 85 Katte: 9 Emner: 81 Svar: 7.602
jan 2006
Følger: 22 Følgere: 63 Emner: 421 Svar: 4.876
det er ligesom pizza der skal os champignoner på når den bliver bagt men så skal de pilles af når jeg skal spise pizzaen ;o)
nov 2008
Følger: 84 Følgere: 92 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.096
Men ved at mange godt kan lide feks godt lide smagen af svampesauce, der må bare ikke være svampe i hehe
Sære manier vi har :o)
At være eller ikke at være - rejesalat
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside