Kat med tildens til urinvejsinfektion {{forumTopicSubject}}
Min 7 årige hankat fik urinvejsinfektion i juli måned, han blev så testet igen for en måned siden hvor der ikke var noget...
Men jeg synes han virker som om han er ved at få det igen...
Hvilket foder er det bedst at give en kat der har tildens til urinvejsinfektion?
Lige nu får han:
½ portionspose om morgenen
½ portionspose om aftenen
Har en vandfontæne så han har frisk vand hele dagen
Og så får han seniorfoder fra Hills
Her til aften synes jeg det virker som om han er begyndt at få kvalme igen, og synes ikke der kommer meget når han tisser Kan godt være det bare er mig som pylre
Skal jeg købe noget foder der er specielt kun til at forebygge urinvejsinfektion, og i så fald hvilket mærke er bedst?
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
Det får min hankat som lider af urinsten..
Og efter jeg er begyndt at fodre med det, er han begyndt at stortrives igen
jul 2010
Følger: 67 Følgere: 64 Katte: 7 Emner: 31 Svar: 1.203
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
jul 2010
Følger: 67 Følgere: 64 Katte: 7 Emner: 31 Svar: 1.203
Tilmeldt:
okt 2006
Følger: 17 Følgere: 154 Katte: 6 Emner: 165 Svar: 3.370
nov 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Katte: 1 Svar: 73
Hvis du er tvivl om din kat har en infektion så tag ned til dyrlægen med en urinprøve. Kan godt forstå du er bekymret, godt du holder øje med ham
jul 2010
Følger: 67 Følgere: 64 Katte: 7 Emner: 31 Svar: 1.203
maj 2007
Følger: 73 Følgere: 74 Katte: 10 Emner: 59 Svar: 5.740
"Hos nogle voksne dyr - især katte - udvikles blæresten, som kan bestå af struvit (dvs. ammonium/fosfor/magnerium), urat (dvs. ammonium), cystin (dvs. aminosyren cystin) eller oxalit (dvs. kalk).
Hos katten drejer det sig oftest om struvit- og oxalitkrystaller.
Dannelsen af blæresten skyldes oftest, at der i urinen er et forkert forhold imellem mineraler/salte - især ved for meget fosfor og magnesium i forhold til kalk - samtidig med, at der er tendens til en uheldig surhedsgrad i urinen.
Desuden opstår blæresten ofte i forbindelse med en blærebetændelse med bakterier af den type, der produceret enzymet urease, der spalter urinsyren i urinen til ammoniak.
Blæresten opstår altså normalt IKKE, fordi vandet i området er for "hårdt", eller fordi katten ikke "drikker nok" vand. Men det forhold, at katten er et "ørkendyr" og carnivor, spiller selvfølgelig ind på forløbet af en blærebetændelse/blæresten på den måde, at kattens urin er meget koncentreret.
Men normalt så behøver katten altså ikke indtage forfærdeligt meget vand; faktisk kun ca. 2 ml væske pr 1 g tørkost. Forholdet i dåsemad er ofte 3:1 og altså i sig selv tilstrækkeligt."
Mig: Og så anbefales der foder med oplysninger og indhold af diverse salte, og der gøres opmærksom på at de såkaldte FLUDT-diæter til kat (Eukanuba, nemlig Oxalate og Struvite IKKE egner sig til forebyggende kost i længere tid.
Fra bogen
"Desuden skal kosten til dyr med (eller tendens til) blæresten være sådan, at den sikrer en rigelig urinproduktion, så blæren bliver skyllet godt igennem.
Dette kan evt. opnås ved at tilsætte list almindelig salt til dyrets vand/foder.
Samtidig er det vigtigt, at urinen forbliver sur (dvs. har pH på under 6.4, idet blærebetændelse ofte medfører, at urinen bliver basisk, dvs. har en surhedsgrad, der er højere end 7.
Det kan derfor ofte hjælpe på en blærebetændelse/blæresten, at surhedsgraden "tvinges" ned i retning af det syrliige (5,8-6,4). Dette kan evt. opnås ved at give dyret et lille tilskud af ammoniumchlorid, methionin eller C-vitamin (= ascorbinsyre).
NB: Giv ikke tilskud af surgørende midler, hvis dyrets kost i forvejen er formuleret specielt til at kunne forebygge/opløse blæresten.
NB! C-vitamin og flere andre antioxidanter gavner også dyret ved at stimulere immunforsvaret."
Mig: den lille dosis C-vitamin, mange dyrlæge anbefaler, svarer til en lille ascorbinsyretablet (på størrelse med en lille sødetablet) en gang om ugen.
__________________
jul 2010
Følger: 67 Følgere: 64 Katte: 7 Emner: 31 Svar: 1.203
jun 2008
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 4 Emner: 22 Svar: 193
vi fik af vide af dyrlægen at vi skulle give
Hills Prescription Diet c/d og s/d, og det har virket rigtig godt her alle mine får det nu da det ikke er til og skille med hvem der må få hvad vi gør det sådan at vi giver 10 kg cd og derefter 5 kg sd skiftevis , dyrlægen forklarede os at det var godt og gøre det sådan da den ene forebygger og den er stærkere og mener den opløser hvis der er noget .
maj 2007
Følger: 24 Følgere: 40 Katte: 10 Emner: 141 Svar: 7.114
Kat med tildens til urinvejsinfektion