5.640 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
10 Svar
tæger tæger
min kat har haft en tæge siddende et stykke tid tror jeg.
Jeg opdagede den først i går og så brugte jeg en tæge tang til at få den ud, men nu tror jeg at hoved ikke kom helt ud? bliver katten syg af det eller er det kun mennesker? dyrlægen var lidt svævende da jeg ringede. hun sade at hvis den var rød hvor den havde siddet skulle den have pennicilin, men den er ikke rød men har en knude.
er der nogle der har erfaringer med det?
hj
0 synes godt om
jan 2008
Følger: 22 Følgere: 21 Katte: 4 Emner: 41 Svar: 1.641
faktisk er det yderst sjældent at det er tæger der er tale om, idet tæger for det meste er planteædere.....flåter derimod suger blod fra værtsdyret....og det gælder mennesker og dyr, og det er flåter der kan være farlige, idet de kan være inficeret med borrelia...... flåter er GRÅ og af varierende størrelse....
nov 2008
Følger: 16 Følgere: 14 Katte: 2 Emner: 18 Svar: 261
Kan man ikke putte sådan noget smør eller ligne på også kommer den ud? kan den måske ikke hvis den ikke har sin krop....?
nov 2008
Følger: 16 Følgere: 14 Katte: 2 Emner: 18 Svar: 261
Jeg har fået sådan et kort, som sgu være helt perfekt til at tage flåder ud med. da den er lige til at køre hen over og få den svuppet op. hvor med tangen kan man hurtig få irreteret den hvis man stikker lidt til den, drejer den rundt osv... hvor dette kort er lige til at hive den op...synes det har virkelig rigtig godt.
Lade den sidde ville jeg nu aldrig gøre, kan slet ikke tage flåter, og synes ik der er noget mere klamt end at finde sådan en overproppet mege fed flåt i fx sengen, eller på gulvet hvor man så kommer til at træde på den eller ligne... nej føj... de skal væk med det samme....
okt 2007
Følger: 14 Følgere: 13 Katte: 2 Emner: 9 Svar: 117
Man skal ikke smøre alt muligt på flåten da den så ofte ender med at kaste op.
Og det skulle være i maven den har borrelia og lign. infektioner hvis man er uheldig.
Tag kobenet og vupti flåten er ude ... Man skal altid lige holde øje med det sted flåten har siddet et døgn eller to. Man skal sikre sig at der ikke kommer en større rund, rød og varm plet i området omkring hvor flåten har siddet ...
mar 2009
Følger: 3 Følgere: 2 Katte: 2 Emner: 18 Svar: 193
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
Ved dog godt, at man skal passe på når man fjerner dem, men har man en ordentlig tægetang, så er det nu ganske nemt. Og ellers så få det gjort ved dyrlægen, hvis man er i tvivl om man har fået det hele ud. Men selv dyrlæger kan have svært ved at fjerne det sidste, hvis der sidder noget tilbage.
okt 2005
Følger: 36 Følgere: 34 Katte: 5 Emner: 146 Svar: 3.220
For 12år siden, døde min gamle Geronimo, af en hjernehindebetændelse, forårsaget af en flåt.
nov 2008
Følger: 16 Følgere: 14 Katte: 2 Emner: 18 Svar: 261
nov 2008
Følger: 16 Følgere: 14 Katte: 2 Emner: 18 Svar: 261
ej men ja helt enig, har godt nok også haft mange diskotioner med folk, der simpelhen hårnakket mente det hed en tæge, men jo heller ikke nemt at vide når de netop så også kalder det en tægetang.
nov 2008
Følger: 82 Følgere: 90 Katte: 3 Emner: 1.619 Svar: 5.088
Tæger skal fjernes, så snart du opdager dem på katten. Det er en god idé at vænne katten til at få pels og hud undersøgt - gerne dagligt.
Flåter holder af at sidde i skyggefuld vegetation et lille stykke over jorden, så hvis katten færdes på enge eller steder med højt græs, er det nødvendigt at se den ekstra grundig efter. Den voksne flåt er kun 3 - 4 mm lang. Hunnen, som er den der suger blod, er sort med en rød bagkrop. Når flåten går i gang med at suge blod vokser den til ca. dobbelt størrelse. Når du undersøger katten, skal du sidde godt med en god belysning.
Sådan fjerner du tæger
Brug en finspidset pincet eller en specialtang til at fjerne flåten. Du kan købe specialtangen på apoteket og følge brugsanvisningen i pakken. Du skal anbringe pincet eller tang så tæt ved huden som muligt og direkte omkring munddelene. Du vil opdage, at flåten sidder godt fast, derfor kan du bedst fjerne flåten med en rask bevægelse. Det er vigtigt, at du lægger mærke til om hovedet, der sidder under huden, er fulgt med ud. Ellers må du fjerne munddelene ved at gentage processen."
Kattens Værn
Der var en der skrev at man ikke behøvede at fjerne flåter -
"Når man har en skovflåt siddende på kroppen, vil den ofte ikke genere eller gøre ondt. Men det er vigtigt at fjerne den, fordi en del af dem som nævnt er bærere af en bakterie, der kan give borreliose også kaldet Lymes sygdom. Sygdommen kan i værste fald give hjernebetændelse og lammelser, sådan som det skete for politikeren Mimi Jakobsen. Hvis man fjerner skovflåten inden for 24 timer, er risikoen for, at man får borreliose dog minimal"
"
Tæger kan sprede sygdomme til hunden og katten (Borrelia, Ehrlichia, hjernehindebetændelse).
Tæger bør fjernes så snart de opdages. Helst inden for det første døgn.
Tæger kan "nulres" af eller fjernes med en dertil indrettet tang. Bor man i et område med mange tæger, kan der anvendes midler til at smøre på , så tægebid undgås." - Kbh´s Dyrehospital
" Tæger er parasitter, som sætter sig på katten for at suge blod. Tæger kan overføre sygdommen borrelia, som kan give hjernebetændelse. Det er dog ikke almindeligt, at katte pådrager sig denne sygdom, fordi mange katte udvikler antistoffer mod sygdommen.
Alligevel bør man fjerne tægerne, således at tægerne ikke suger unødigt blod af dyret. Tægerne kan fjernes med en tægetang, som kan købes hos dyrlægen. Har man ikke en tægetang, kan man forsøge at få tægen fjernet ved at "nulre" den af.
Endvidere kan man hos dyrlæge/apotek købe lægemidler som er medvirkende til at undgå, at dyret angribes af tæger (se sygdomme - skovflåt)." - Dyrlægevagten
Men jeg kan også sagtens finde sider hvor der står at tæger som regel ikke hopper på os eller vores dyr - men det viser kun, at der åbentbart er forskellige meninger om det.
tæger