1.248 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 36 Svar

Louisa Esmeralda D
Louisa Esmeralda D
Tilmeldt:
21. aug 2015
Katte: 3 Emner: 1 Svar: 12

Kat stak af - kom tilbage som drægtig Kat stak af - kom tilbage som drægtig

Hej!

På forhånd vil jeg gerne frabede mig dumme bemærkninger og bedrevidende lektioner. Jeg laver dette indlæg for at søge gode råd og skrabe viden sammen fra kompetente katteejere, så lad os holde os til det!

Jeg fik et kat tilbage i februar. Jeg overtog hende fra et sted, hvor hun ikke har haft det så godt, som hun burde have haft det. I dag er hun lidt over et år gammel. Jeg holdt hende indenfor, da hun ikke er steriliseret, og det gik egentlig fint - indtil for en måneds tid siden. Hun var i løb. Det lykkedes hende at stikke af et par gange, og nu står jeg så her med en drægtig kat (som selvfølgelig skal steriliseres, efter hun har født).

Jeg har overvejet mange forskellige situationer, da jeg slet ikke var forberedt på det her. Min dyrlæge har sågar tilbudt mig gratis aflivning af killingerne, hvis det sker, inden killingerne er bliver 2 døgn. Dette kan mit dyrehjerte dog ikke bære, så det kommer under ingen omstændigheder til at ske!
Nu får hun lov til at føde, jeg giver killingerne nogle gode 12 uger af deres liv, beholder selv én af dem og finder gode familier til resten! Et par familier er allerede fundet.

Nu er det så, mit problem opstår... Jeg er slet ikke forberedt på at skulle have killinger i mit hjem! Jeg bor i en lejlighed med min hund på 40kg. og min kat.
Så nu vil jeg selvfølgelig gerne hente en masse viden! Derfor vil jeg høre, om der er nogle, der kan komme med gode råd eller links til gode sider, hvor jeg kan læse om det at have en drægtig kat - og hvor jeg kan læse om det at have en kat med killinger?
Jeg vil gerne vide, hvad jeg fra start til slut skal stille op. Er der noget, jeg skal være opmærksom på? Hvad gør jeg ift. min hund og killingerne, når killingerne kommer til verden? Hvornår må de præsenteres for hinanden? Hvilke forhold skal min kat være under før, under og efter fødslen? ALT, hvad der er værd at vide, vil jeg gerne vide!

Mine dyr skal have det godt, men her er jeg sgu på bar bund, så hvad gør jeg? Jeg har ivrigt brug for hjælp!

På forhånd tak!
- Louisa


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Elektriker 700 kr.
  • Montering og installation af opvaskemaskinen 650 kr.
  • Flytning af stikkontakt - 15min 500 kr.
  • Hjælp til at samle en BRIMNES seng fra ikea 750 kr.
  • Help with bicycle gears that are slipping 210 kr.
  • Skift af vandhane i køkken 800 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Kat stak af - kom tilbage som drægtig
  • #1   21. aug 2015 Hvorfor ikke få hende steriliseret nu?

  • #2   21. aug 2015 Man må da ikke sterilisere en drægtig kat. Må man?

  • #3   21. aug 2015 Det må man gerne og hun savner ikke ungerne, da moderinstinktet først kommer når de er født smiley

  • #4   21. aug 2015 Det må man godt, og det praktiseres næsten dagligt af diverse katteværn. Ellers var tallet af hjemløse katte meget højere.



  • #5   21. aug 2015 da jeg var på kv fik vi altid ordnet drægtige hunkatte - faktisk så sent som dagen før fødslen.

    så få hende ordnet allerede nu.

    min kusine har lige været samme tur igennem. Hun står nu med 2 14 dage gamle killinger. Nr 3 døede i fødslen. Hun havde dog ikke samme mulighed som du har. hendes kat kom hjem først hjem om fredagen og natten til mandag gik hun i føsel.



  • #6   21. aug 2015 Det må man, altså laver man en abort og keglesnit i en omgang på katten. Dyrlægen fjerner hele livmoderen

    I en lille lejlighed med en 40 kg hund synes jeg bestemt ikke du skal sætte killinger til verden. En missemor bliver meget beskyttende, når først killingerne er der.


  • #7   21. aug 2015 Ja en neutralisering nu vil være det bedste, både for dig og katten, og ønsker du en kat mere, kan du tilbyde et hjem til en anden lille upser smiley
    40 kg hund? Du ved bedst selv hvordan din hund reagere, og størrelsen er ikke det vigtigste, jeg har hørt at en dansk svensk gårdhund nakkede en bimse som den havde boet sammen med i lang tid, der var bare et eller andet som triggede det lige den dag.


  • #10   22. aug 2015 Solveig H - Jeg skriver jo netop, at jeg ikke vil aflive dem efter fødslen.

    Noget helt andet er... Jeg vidste ikke, at man måtte neutralisere en drægtig kat. Jeg ringede til en vagtdyrlæge, da hun kom hjem efter hendes første tur ude. Hun havde været længe væk, var helt afkræftet og tynd. Jeg spurgte, hvad jeg skulle gøre, hvis hun var med killinger, for jeg mente ikke, at mine omstændigheder var der til at få killinger. Det alternativ, han kom med, var at få dem aflivet efter fødsel.
    Man må gå ud fra, at en dyrlæge er kompetent i sit fag (det ved jeg godt, at de IKKE altid er) og derved informerer mig om, at jeg kan få hende neutraliseret, imens hun er drægtig, men det fik jeg intet at vide om. Så jeg har indtil nu troet, at min eneste mulighed ville være at få de killinger.


  • #12   22. aug 2015 Ikke alle dyrlæger ser det som en mulighed, muligvis kan det ses som moralsk forkert.

    Min dyrlæge er tilknyttet et internat, og de fjerner ALTID killingerne, når en drægtig kat kommer ind. Der er SÅ mange katte i Danmark.


  • #13   22. aug 2015 Jeg tror ikke alle dyrlæger har udstyr nok til, at klare det, og nogle af den som neutralisere med killinger i, tager noget ekstra, fordi det er et større arbejde, men hør endelig ved mere end en dyrlæge.
    Held og lykke med det, og fortæl gerne hvordan det går.


  • #14   22. aug 2015 Selvfølgelig har ALLE dyrlæger udstyr til det. Ellers kunne de ikke lave kejsersnit på en kat. Spørgsmålet er mere, hvad deres personlige holdning til det er.

  • #15   22. aug 2015 Tænk at der her i år 2015 findes danske dyrlæger der foreslår aflivning af killinger efter fødslen smiley Stakkels mormis smiley . Virkelig dårlig information til en katteejer smiley

    Ring du snarest til en ordentlig dyrlæge, så din kat kan blive neutraliseret straks. Jo før desto bedre.


  • #16   22. aug 2015 Altså:
    Ved du hvor langt hun er henne? Jeg har haft en drægtig hittekat som dyrlægen ikke turde neutralisere fordi hun var max 1 uge fra fødsel. Derfor få det fjernet så tidligt som muligt.
    Og: Inden der bliver for meget snak om dyrlægens færdigheder og moral, så gav KV mig faktisk ret i, at det var risikabelt for missemor. På internater har de ingen skrupler, for så er der én mindre der skal afsættes.

    TS: Hvis du vælger at hun skal føde killingerne, så skal du vide, at overbeskyttende er mildt sagt smiley Jeg tør ikke garantere at Vovse ikke får et par på tuden.
    Giv hende killingefoder fra nu af og så håber jeg at hun er vaccineret.


  • #17   23. aug 2015 Tatovering anbefales!:

    Jeg ved, at hun har været drægtig hele august måned, så sikkert også et par uger af juli måned. Altså tror jeg ikke, at der er lang tid til, og jeg synes derfor, det virker ret voldsomt/overvældende på mig at neutralisere hende. Det er trods alt levende væsner, vi har med at gøre - og jeg har allerede de tre første killinger afsat til gode familier.

    Hvad er det, der er risikabelt? At neutralisere en drægtig kat? smiley

    Vovsen må gerne få et par på snuden. Haha. Hun kan godt være lidt strid af og til (på en kærlig måde vel at mærke), så det gør ikke noget, at hun bliver sat lidt på plads. smiley


  • #18   23. aug 2015 En kat går så vidt jeg husker 60-65 dage, så ja, hun er ret langt henne.
    Jeg fik at vide, at det var fordi der var meget blod i livmoderen på det tidspunkt og hvis der skal foretages kejsersnit, så skal et jo også gå stærkt for at mor og killinger overlever.
    Men selvfølgeligt er det da heller ikke rart at stå med levedygtige killinger der skal kasseres.


  • #19   23. aug 2015 Nej, der er ikke de store risiko. En kat der får kejsersnit, får jo også sine killinger taget ud og ofte også neutraliseret med det samme.

    Jeg ville få hende neutraliseret NU.

    Det koster rigtig mange penge at have killinger. Tænk på at du skal have alle neutraliseret inden salg.


  • #20   23. aug 2015 Jeg synes også, at tanken om at fjerne killingerne ved neutralisering er ubehagelig, når det er sent i drægtigheden, men af to onder.....
    Det kan lade sig gøre at neutralisere og fjerne killinger meget sent i drægtighed (dyreinternaternes dyrlæger er ret rutinerede i det).

    Vælger man at få killinger, så skal boligforhold/pladsen altså være til det. Det er jo ikke bare en weekend der skal overstås, men tre måneder, der risikerer at blive meget lange.

    http://www.kattegalleri.dk/forum/generel-diskussion/130293-kat_angriber_hund


  • Hanne H
    Hanne H Tilmeldt:
    dec 2005

    Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 3
    #22   27. aug 2015 Louise jeg har skrevet til dig privat smiley

  • #24   3. sep 2015 Hun var længere henne i drægtigheden end forventet. Hun har nu født 5 små og vellykkede killinger! Så jeg er pludseligt glad for, at jeg ikke lod hende sterilisere smiley

    Og ja, jeg ved godt, at det er en kæmpe omkostning, og at jeg har en hund i en lille lejlighed, men hun udviser INGEN aggressiv adfærd overfor min hund - og omkostningen må jeg bare gøre til en del af min økonomi, indtil alle killinger har nye, gode hjem! smiley


    profilbillede
  • #26   3. sep 2015 6 killinger blev det til. Den sidste kom et stykke tid efter de andre smiley

    profilbillede
  • #27   3. sep 2015 Det bliver noget af en udgift.

  • #28   4. sep 2015 Og den udgift tager jeg mig af.

    Det er utroligt, at folk har så travlt med at være så skeptiske og negative (hvilket sikkert er pga. min alder) - fremfor bare at have tillid til at jeg kun træffer valg omkring mine dyr, som jeg kan stå inde for OG håndtere.

    Mine dyr mangler intet. De kommer heller aldrig til det. Alt, hvad jeg skal vide vedrørende killinger, skal jeg nok finde ud af. Jeg er flittigt i gang med at læse, og jeg har en god dyrlæge på sidelinjen, som jeg altid kan ringe til og søge hjælp ved.
    Der var i hvert fald ikke meget hjælp at hente her. Jeg har ikke fået ét eneste svar på nogle af de spørgsmål, jeg reelt set stillede. Så jeg finder min hjælp, råd og vejledning andetsteds nu smiley

    God dag!


  • #29   4. sep 2015 Du skal regne med, at hver killing i gennemsnit koster min. 1.500 kr. pr. stk., inden de er vaccinerede, fået ormekur og neutraliserede. Og vel at mærke kun hvis du får en klækkelig rabat hos dyrlægen.

    Jeg ville holde din hund væk fra kattemor og killinger, indtil du ved, hvordan kattemor og hund reagerer på hinanden i situationen. En sur missemor er ikke at spøge med. Du bør allerede nu tænke på at anskaffe dig en kravlegård til de små og 2-3 killingebakker.

    Når de er ca. 3 uger, vil de kravle rundt og kræve en kravlegård, og du kan begynde at tilbyde vådfoder og kattebakke. Men husk at det skal være ikke-klumpende grus, da killinger skal smage på alt. Krystaller er heller ikke godt for de små, da de klistrer fast i gane og svælg, når de smager, og det kan resultere i, at de ikke kan få luft.

    Når først killingerne er så store, at de kan komme ud af kravlegården, så kan du fjerne den. Men lad endelig bakkerne stå lidt endnu, da killinger ikke kan holde dem så længe af gangen, så de skal helst ikke have alt for langt til kattebakke.

    Jeg regner med, at du har givet missemor ormekur inden fødslen, så de små ikke er født med orm. Skulle de få/have lopper, så kan de små kun behandles med spray fra frontline, indtil de er 8 uger gamle. Da kan man købe Advantage og give dem 0,1 ml. pr. kg. kat.



    At være spydig og sarkastisk vil ikke hjælpe dig i dette forum. God fornøjelse.



    Nå ja, husk at pakke planter, ledninger, tapeter, duge, alle løsdele laaaangt væk. Killinger er værre end børn, da de kan komme overalt.


  • #30   4. sep 2015 Jeg er ikke spydig og sarkastisk. Jeg synes bare, det er ærgerligt, at man ikke får den hjælp, man ellers pænt beder om smiley
    Gode råd sætter jeg pris på, men når 15 skriver det samme indlæg, kan det sagtens blive for meget.

    Dernæst vil jeg gerne takke for det gode indlæg!

    Mht. at holde missemor og hund fra hinanden:
    - Missemor opsøger selv min hund, kæler omkring hende og spinder. Så jeg går ud fra, at alt er, som det skal være på den front (i hvert fald indtil videre).
    Min hund har også været tæt på buret, hvor missemor og killinger ligger, hvor hun har kigget lidt ind til dem, og det ser ikke ud til at genere hende ét eneste sekund smiley Det er kun meget godt!

    Jeg har sat et decideret rum af til killinger og missemor, hvor der er nem adgang til mad, kattebakke og et "bur" med tæpper osv. Og når de har et rum, hvor de kan boltre sig, som de vil og med nem adgang til alt, hvad de får brug for, når den rette alder er der til det, behøver de vel ingen kravlegård?

    Ormekur har hun ikke fået, nej, da jeg havde læst mig til, at killingerne skulle have det efter fødsel (i 3., 6., 9. og 12. leveuge), så det må blive sådan, jeg gør det nu, tænker jeg.
    Skal missemor også have ormekur så?


  • #31   4. sep 2015 Man giver normalt mormis ormekur inden fødslen, ellers er der en chance for, at de små fødes med orm.

    Har du et rum til killingerne, skal du tænke på, hvor stort dette rum er. Jo større jo flere kattebakker. For ellers kan det være svært at få killingerne renlige. Stil gerne den ene kattebakke relativt tæt på deres seng, så de kan nå på toilet, når de vågner. Men det er selvfølgelig først, når de begynder at gå rundt.

    Missemor foretrækker at kattebakken er lidt længere væk, så længe killingerne er små.

    Tænk over hvor meget tid i tilbringer i dette rum. Socialisering af killingerne og hyppig håndtering er SÅ vigtig, når de er i alderen 3-7 uger, for det er der, at grundstenene bliver lagt.

    Vi har altid deres kravlegård centralt i stuen for at få killinger, der er vant til lyde, mennesker, andre dyr, og dufte. Jo mere de stifter bekendtskab med, jo mere robuste bliver de af sind.

    Det er en af grundene til, at vi har fravalgt et rum til de små.


  • #32   4. sep 2015 Nå ja, det er en god idé at skifte underlag hos killingerne rimelig hyppigt. Mormis vil gerne have et rent sted at være.

    Især efter fødslen gælder det om at skifte hurtigt, da blod tiltrækker "rovdyr", og så vil missemor begynde at flytte sit afkom.


  • #33   4. sep 2015 Ikke fordi jeg skal have killinger igen, hvor det ikke er planlagt, men så ved jeg det til en anden gang i hvert fald. Tak! smiley

    Rummet er ikke stort. Det er min gang, de har fået til rådighed.

    Mht. socialisering...
    Killingerne vil blive håndteret hver dag, og der vil blive brugt meget tid med dem. To af mine naboer skal blandt andet overtage to af killingerne, så jeg ved, at de også flittigt vil komme forbi og kigge til dem, håndtere dem, lege med dem - og hvad der ellers skal være. Det eneste tidspunkt, at der decideret vil være lukket af til rummet, er, når jeg ikke er hjemme for at sikre mig, at missemor og min hund ikke kommer i uoverensstemmelser pga. killingerne smiley Ellers vil der være åbent til rummet, og de vil være en del af den daglige færden i hjemmet. Netop så de vænner sig til dagligdagens lyde, mennesker, min hund osv.

    Hvornår må folk begynde at komme forbi, kigge på killinger og håndtere dem (her tænker jeg de folk, der skal tilbyde dem nye hjem)? Er det ved en 3 ugers alder - eller hvordan og hvorledes?


  • #34   4. sep 2015 Det kommer en del an på missemor, men de første par uger skal hun have ro, og da er det kun dig, der bør håndtere dem, når de skal vejes og nusses lidt. Men ja, fra de er 3 uger kan du sagtens lade naboerne komme på besøg. smiley

    En gang er ikke ideel især ikke når katten skal have ro, men det finder du nok ud af sammen med missemor, for føler hun sig ikke sikker, så flytter hun dem. smiley


  • #35   4. sep 2015 Okay, super! Tusind tak for hjælpen smiley

    Jeg ser det an med gangen - og ellers må jeg finde et andet godt sted til dem smiley
    Så mange mennesker kommer der heller ikke i mit hjem, da jeg kun har meget få relationer. Altså er der ikke så meget tumult i min gang. Det er et forholdsvis roligt sted i mit hjem.
    Det er primært 3 personer, der kommer på besøg. Lige nu har jeg godt nok en håndværker i hjemmet, men primært er det min kæreste, min veninde/nabo og min mor. Alle 3 personer er nogle, min kat kender - og som hun er tryg ved.


  • #36   4. sep 2015 Nu har jeg lige vejet dem. Den mindste vejer 85g., og den største vejer 120g. Så det ser da fint ud med vægten på dem! smiley

  • #37   4. sep 2015 Der er godt nok et stort spring. Hold øje med at de tager på hver dag. Der kan forekomme en enkelt dag, hvor en eller to taber sig en smule (må dog ikke være ret meget), eller at de går lidt i stå en dags tid, og det er helt normalt.

    Og er du i tvivl, så lyt til dem. Tilfredse killinger er rolige, sover og spiser. Sultne killinger klager dem og bliver slatne efter lidt tid. smiley


  • #38   4. sep 2015 Jeg synes, at de lyder meget tilfredse og ser meget tilfredse ud smiley Missemor er i hvert fald rigtig omsorgsfuld, og alle killingerne spiser og sover godt på skift af hinanden smiley

    profilbillede
  • #39   4. sep 2015 Lige et godt råd:
    Når du skal skifte "sengetøj" hos missemor og killinger, så skal du være drønende hurtig.
    Hun kan meget hurtigt flytte sine killinger tilbage i den trygge kasse igen.
    Mit rum var mit soveværelse ca. 9 kvm. og ganske vist havde jeg en løbegård, men den blev ikke brugt.
    Rummet var ikke større, end at de kunne finde både bakke og mad da det blev aktuel. smiley
    Men held og lykke, du får godtnok hænderne fulde - jeg syntes 3 stk. var rigeligt.
    Og ja, missemor kan vende på en tallerken og blive meget aggressiv, sååå ikke for at være en festdræber, men vær forberedt smiley


  • Hanne H
    Hanne H Tilmeldt:
    dec 2005

    Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 3
    #40   4. sep 2015 Jessica tillykke med de små. Glæder mig til at se billeder af dem når de er lidt større smiley

  • #41   8. nov 2016 Trådstarteren lagde ud med at på forhånd frabede sig dumme bemærkninger og bedrevidende lektioner. Og hvad sker? Det sædvanlige selvfede moralpoliti kommer med deres dumme bemærkninger og bedrevidende lektioner.
    Stop det nu! I er ikke en skid bedre mennesker. Tvært imod. Traumet ved at sterilisere en gravid kat er langt større end ved at steriliserer en der ikke er. Det er fakta.

    Det er meget muligt at der er for mange katte i verden, men på samme måde kan man også argumenterer for at der er for mange mennesker i verden (7.5 milliarder og det bliver kun værre) Objektivt set har mennesker ikke mere ret til at være her end nogen anden dyreart. Så derfor, jer der er så glade for sterilisering; gør verden den tjeneste at starte med at steriliserer jer selv og jeres egne evt. børn.



  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 152 Katte: 6 Emner: 165 Svar: 3.368
    #42   8. nov 2016 Björk Sigrid L.

    Denne tråd er ca 1 år gammel og du skriver heller ikke særlig positiv.


Kommentér på:
Kat stak af - kom tilbage som drægtig

Annonce