{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.604 visninger | Oprettet:

Janne.*
Janne.* Hjælpe-administrator

Tilmeldt:
11. okt 2006
Følger: 17 Følgere: 152 Katte: 6 Emner: 165 Svar: 3.370

Bør man stole blindt på dyrlægen.? {{forumTopicSubject}}

Jeg synes man ofte læser mange stoler blindt på deres dyrlæge, fordi
"Jamen når min dyrlæge siger det, så tror jeg mere på ham/hende"
Så man vil ikke lytte til gode erfarne råd der kan komme herinde.

Min erfaring er, nej ikke altid, man kan desværre ikke altid stole på hvad en dyrlæge siger/mener i den givne situation. "men heldigvis er de i fåtal" De kan være noget så søde ja, men ikke alle er helt up to date at følge med i den rivende udvikling, der er på alle områder indenfor det veterinære fag.

Så det kunne være rart at høre om andre har haft det inde på livet, om en dyrlægen havde taget fejl ved en behandling/diagnose.:-)

Kort fortalt.

Samie havde en knude ved halsen, tog til en dyrlæge der lige var flyttet 200 m fra mit hjem. Hun mærkede på knuden, sagde 50-50% chance, da hun synes den skulle fjernes når det var så tæt ved halsen og anbefalede en operation.

Tog så jeg til min "rigtige" dyrlæge, det første hun gjorde var at kikke i kattens mund og der var lidt tandkødsbetændelse. Sagde det var en betændt lymfekirtel, fik nogen piller som hjalp på betændelsen... Efterkontrol, ingen problemer mere med lymfeknuden.

Ringede noget tid efter til den første dyrlæge, der ville opererer Samie og fortalte hvad den anden dyrlæge gjore og havde sagt......Hendes ord, "Nå det vidste jeg ikke"

Det er derfor jeg altid henvender mig til 2-3 dyrlæger først, hvis det er alvorligt.

Kort:

Jeg fornemmede Perle havde tarmbetændelse. Det var wekend, så tog til kbh. dyrehospital. Han undersøgte ham og jeg sagde "det er da tarmbetændelse ik" jo sagde dyrlægen og Perle har diarre, nej sagde jeg, det har han ikke,
""da jeg så den dag, at han havde en lille knold afføring siddene i mumsen og han havde slet ikke haft tynd mave eller noget.""
Jo sagde dyrlægen, han har diarre, nej sagde jeg igen. Nå han ville ikke gi sig, for Perle havde slet ikke haft tynd mave, heller ikke efter.

Var så til en anden dyrlæge, der sagde at de piller Perle havde fået ikke var gode, så jeg fik nogle piller der var meget bedre til ham. Tja måske havde den dyrlæge en dårlig dag. smiley

Men skal pointere at man altid skal tage til dyrlægen, hvis ens kat har det skidt.
Men skal man altid stole blindt på hvad dyrlægen siger.?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bør man stole blindt på dyrlægen.?
  • #2   21. nov 2011 Nej....

    Jeg havde en kat der var i fødsel. hun fødte en killing og gik i står.
    Hun havde lidt små veer on and off, jeg ringede til dyrlægevagten, hun sagde rolig nu, det sker tit at katten går i står..
    Vil så lige huske at skrive, at jeg også skrev om det på div forum..de gav dyrlægen ret..
    Jeg ringede flere gange, men fik samme svar..
    Da kl blev 8 om morgen ringede jeg til dyrlægen, da han jo havde åbent nu.. Hans svar kom med katten..

    tja problemet her har været ingen havde spurgt til hvordan veerne var og ej heller hørt at jeg sagde VEER..

    Så nej tror ikke blindt på nogen, men på din mave..


  • #3   21. nov 2011 Svar: Nej

    Dog er der en naturlighed i, at jo mindre viden, kendskab, erfaring m.v. den enkelte har, i jo højere grad vil man alt andet lige stole på sin dyrlæge.

    Hvad skulle alternativet ellers være?


  • #6   21. nov 2011 Nix...
    Nogen ting stoler jeg på, men andre ting... not so much.
    Hvis min mavefornæmmelse siger mig at det ikk helt passer, eller hvis jeg generelt er i tvivl... Så spørger jeg hellere en anden dyrlæge, eller her på kg.


  • #8   21. nov 2011 Jeg stoler på min dyrlæge.

    Ellers sku da pokker betale en jetjager...

    At jeg stoler på min dyrlæge betyder dog ikke, at jeg selv tager hovedet under armen.
    En dyrlæge er jo osse kun et menneske - et fagligt velkvalificeret menneske valgt med omhu...


  • #11   21. nov 2011 nej skal man bestemt ikke... min lille missekat blev bare 8 måneder og måtte aflives efter jeg flere gange havde ringet og sagde hun pissede over det hele men nej nej det var bare stress og der sagde de i 2½ måned til jeg sagde at nu ville jeg alts have en tid. jeg kom derover og så fik jeg med det samme afvide det var en blærebetændelse og nu hun havde gået så længe med det var der meget stor chance for det var blevet kronisk... og ja efter en masse piller var der ik mere at gøre det var kronisk smiley 8 måneder gammel måtte hun lade livet fordi de ikke ville se hende og mente det BARE var stress smiley

  • #12   21. nov 2011 Men faglig velkvalificeret, Susan ?

    Gad vide, om de har en turnusordning som læger ?
    De køber vel ikke praksis direkte efter studiet - forhåbentlig da ikke smiley


  • #13   21. nov 2011 Men selvom jeg nu stoler på min dyrlæge, som er en venlig dyreglad mand ca 50 år, må jeg da sige, at han faktisk én gang tog meget fejl:
    Pjevsen kom med et dybt sår i lysken, som blev behandlet som et bidsår med antibiotika og rens af mig.
    Jeg kunne ikke forstå, at der blev ved med at være en fast pølse indeni såret, indtil pludselig en dag efter nogle uger, noget mørkt og hårdt var på vej ud af såret......
    Jeg styrtede ind og hentede min mand, og da vi kom tilbage lå der en 5 cm lang grenstump på gulvet..
    Jeg bragte grenstumpen hen til dyrlægen, som var tydeligt berørt over ikke at ha røntgenfotograferet, men "vi havde jo været så sikre på, at det var et bidsår"..
    Han sagde osse, at Pjevsen havde været heldig ikke at forbløde, da grenstumpen havde boret sig ind i lysken tæt ved en stor arterie...

    "Erare humanum est" - det er menneskeligt at fejle....

    Og dennegang fik det ingen konsekvenser smiley




  • #15   21. nov 2011 Aaaaner ikke, hvad det hedder for tiden :-)))

    Men mener nu heller ikke, det er "snittet", der er væsentligt.

    Mere væsentligt er tilgangen til dyret og ejeren samt hvor stor en tiltro de har til egen guddommelighed og ufejlbarlighed....

    Sidstnævnte skal helst ikke være for stor ! :0


  • #16   21. nov 2011 kender din kat bedre end dig selv ?

    vil sige at en dyrlæge kan vejlede


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 152 Katte: 6 Emner: 165 Svar: 3.370
    #17   21. nov 2011 Kunne det tænkes at der er nogle dyrlæger der har taget uddannelsen på grund af det giver en god indtægt, men er ikke up to date med sin uddannelse, da de måske føler de ved og kan det hele nu.

    Det undre mig i hvert fald at den dyrlæge jeg skrev om i mit indlæg, intet vidste til at katte havde lymfekirtler i begge sider af halsen og ned.
    På en anden dyreklinik fortalte en Veterinærsygeplejerske mig at det vidste hun godt og var meget forundret over en dyrlæge ikke vidste det.:-(




  • #18   21. nov 2011 Det kunne man sagtens forestille sig, Janne og det er præcis den type, man må forsøge at undgå...
    Min dyrlæge er helt sikkert glad for dyr ...Så dejligt smiley


  • #19   21. nov 2011 Nu har jeg ikke læst alle indlæg. Men nej man skal ikke stole blindt på dyrlæger de ved meget men ikke alt især ernæring er en ting de ofte ikke ved ret meget om det er hvertfald min erfaring. Derudover er der jo nogen dyrlæger der er mere specialiserede i nogen ting end andre. Jeg går f.eks ikke til hvem som helst med mine ildere men en bestemt dyrlæge som jeg ved er erfaren på området

  • #20   21. nov 2011 Nej man skal aldrig stole ukritisk på en dyrlæge, det er der mange eksempler på. Selv om jeg har en stor klinik, er der en af de tilknyttede dyrlæger, jeg ikke vil bruge. Han aner intet om katte, hvilket han også har erkendt, da det var meget tydeligt for mig og den erfaring jeg har gjort gennem snart 30 år. Men der er helt sikkert mange nye katte-ejere, der stoler blindt på en dyrlæge og betaler meget dyrt for det, både økonomisk og i nogle tilfælde også følelsesmæssigt.

  • #21   21. nov 2011 Jeg stoler 100% på" min" dyrlæge - og klinkkens dyrlæger. Men jeg er også et heldigt asen at bo så tæt på en klinik der virkelig er suveræne på kat.

    Jeg er ikke verdens nemmeste klient, det ved jeg - stædigt asen der ikke lige giver op -. og ingen rynker på næsen af det - ihvertfald ikke når jeg ser det:-)

    Bagefter er vi nogengange alle blevet klogere - eller har fået os et godt grin.

    Åh ja, det er godt med god humor. Grinede nok ikke da ordne blev sagt, men har gjort det mange gange efter." Nu skal du passe på dig selv Lis - det er lige før du ser værre ud end katten". Ja det er jeg sikker på jeg gjorde:-)

    Hvad jeg ikke har spurgt om igen og igen - det må kræve en vis tålmodighed - men jeg vil forstå ....


  • #22   21. nov 2011 Det er nettop rart at have en hel del år på bagen, så man kan sætte spørgsmålstegn ved nogle ting og få en debat, som du nævner Lis. Det er jeg rigtig glad for at jeg kan med mine dyrlæger, selv om jeg også er overbevist om at de somme tider mener jeg er streng. Men jeg kan godt lide det samarbejde vi har og så den ene har sagt, så holder jeg dem til ilden, når jeg finder ud af at der er sket noget nyt i forskning fx.

  • #23   2. dec 2011 De er mennesker og kan begå fejl. Jeg stoler på min dyrlæge for at finde frem til løsningen til problemet når jeg bringer mine katte til klinikken.

Kommentér på:
Bør man stole blindt på dyrlægen.?

Annonce