Råd om Hellig Birma {{forumTopicSubject}}
Hej! Jeg har ikke særlig stor erfaring med katte (endnu) men ønsker mig brændende en Hellig Birma til kæl. Dog vil jeg under ingen omstændigheder skaffe en kat, som det bliver "synd for" og jeg er lidt nervøs over, at man flere steder læser, at de har stort behov for selskab og, at man helst ikke skal være væk hele dagen samt evt. have flere katte/dyr til selskab. Jeg vil virkelig gerne bare have én kat men alle i familien på 4 er selvfølgelig motiverede for at tage det lille ny familiemedlem til os og kæle mest muligt for at sikre, at hun/han befinder sig godt. Er der nogen der har nogle tanker om det, at han kun én Hellig Birma og ikke andre dyr? Nogle erfaringer med det?
En anden ting er, at min økonomi har svært ved at tillade, at jeg køber en kat for måske 4.500 kr og jeg overvejer så om det er muligt at få fat i nogle katte, der er kryds mellem Hellig Birma og en anden kat? Eller det er måske lidt "fy" med kryds, når det handler om en smuk racekat og "ikke noget man gør?" Tænkte lidt, at udover at kunne få en kat billigere så kunne det måske hjælpe på kattens evne til at være lidt alene uden at blive ked af det? Nogen der har erfaring med for eks. kryds mellem Hellig Birma og norsk skovkat eller evt. andre kryds? Eller er det bare en rigtig dårlig idé?
jun 2011
Følger: 5 Følgere: 5 Katte: 2 Emner: 41 Svar: 831
Jeg kan kun sige - jeg startede med at anskaffe mig en, men blev nødt til at købe endnu en fordi han simpelthen kedede sig og vi kunne ikke give ham hvad en anden kat kan.
Men hvorfor prøver du ikke at se om der er voksne birmaer der søger omplacering (som enekat)
Kan anbefale sig www.birma.dk
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
Maria Cecilia: Når du taler om at søge en voksen kat, der søger omplacering, mener du så at det typisk er nemmere for voksne katte, at være alene i fht yngre eller hvad er tanken bag? Skal bare være sikker på jeg forstår rigtigt... Har i øvrigt set en Hellig Birma der søger omplacering (5 år gammel), som åbenbart ikke trives der hvor den bor nu. Men...der er noget med, at den "halter ind imellem og dyrlægen ikke kan finde noget". Og det må jeg jo tilstå kan gøre mig lidt bekymret. Hvad nu hvis den ikke trives fordi den reelt er syg... Hmmm...
Susan: Det lyder som en god idé med et internat. Tænker du, at man måske kan finde en racekat der lidt billigere end andre steder eller tænker du på en blandingskat? Nogen der kender en hjemmeside hvor man evt. kan se internater?
jun 2011
Følger: 5 Følgere: 5 Katte: 2 Emner: 41 Svar: 831
Så det var en god mulighed ihvertfald ..
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
jun 2011
Følger: 5 Følgere: 5 Katte: 2 Emner: 41 Svar: 831
Der er ofte katte der søger nye hjem - lige nu er der vidst også et søskendepar der søger nyt hjem .. Og i og med de er ældre, så er de ikke så dyre som killinger
Du skal nok finde den rigtige kat for dig! Bare klø på - og ikke gå på kompromis!
jul 2007
Følger: 11 Følgere: 9 Katte: 8 Emner: 14 Svar: 282
Som udgangspunkt har en birma det ikke særlig godt med at være alene-kat, medmindre du er MEGET hjemme hos den til at give den, den opmærksomhed den har brug for. En birma er meget socialt anlagt - lidt mere som en hund end som en kat lige på det punkt - og har derfor brug for selskab. Derfor ville jeg aldrig nogensinde anbefale en birma som alenekat.
Men når det så er sagt, så er der jo undtagelser, der bekræfter enhver regel, og nogle enkelte birmaer trives måske ikke så godt med andre katte og dyr. Så måske kan du være heldig at finde en voksen omplaceringsbirma, som opfylder dine ønsker - en voksen birma er typisk heller ikke så dyr, som en killing.
Hvad med sådan en som hende her, f.eks.?
http://www.kattegalleri.dk/mar_vis.aspx?MarID=23541
aug 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 10 Svar: 24
Jeg har en Hellig Birma dreng på 6 måneder, og han er alene-kat og det trives han med:)
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
jan 2011
Følger: 10 Følgere: 9 Katte: 7 Emner: 17 Svar: 415
Men hvis i ikke er væk fra katten flere timer hverdag så tror jeg ikke det ville være et problem, men man skal da have det i baghovedet at det normalt er en kat der trives bedst med nogen den kan være social med, så tror da os jeg ville kigge på nogle af de dejlige opplacerings birmaer der er derude, da du så har en klar følelse af om katten egner sig som enekat.
Jeg har mig en lille birma og to norske og min birma dreng nyder ihvertfald at de to andre os er der. Og der er altså ikke noget Mere hyggeligt når de putter sig sammen og vasker hinanden.
Mht. At finde en blandings kat, så tror jeg du vil fortryde hvis det er en Birma du ønsker dig, ikke fordi en blandings kat ikke er mindst lige så dejlig, men hvis man har ønsket så er det altså svært at glemme, derfor jeg fik O'Malley min lille birma dreng og nu har 3katte. Heh. Jeg havde nemlig forelsket mig i begge racer, men valgte så at købe et norsk søskende par da jeg faldt pladask for to i sammme kuld.
okt 2009
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 2 Emner: 63 Svar: 618
Jeg mener så ikke at alle birmaér ikke kan være alene men som regel er de meget sociale og trives bedre i selskab af andre katte.
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
@Lotte: Tak for input. Det er netop fordi jeg ved, at der vil komme endnu flere udgifter og jeg vil være sikker på at kunne give min kat den nødvendigvis mad og pleje (inkl dyrelægebesøg), at jeg er nødt til at tænke mig lidt om. Havde jeg masser af penge så ville jeg gerne lægge dem på at købe denne skønne kat, ingen tvivl om det. Men lige nu er økonomien lidt sort... Måske man bare skal vente og spare op. Ønsker mig den bare så højt, suk...
CamillaM: He he, jeg kunne godt forestille mig at jeg kunne risikere at fortryde, hvis jeg gik for meget på kompromis, for det er helt sikkert en Hellig Birma jeg virkelig længes efter... Så jeg skal da helt klart tænke mig om i hvert tilfælde.
okt 2009
Følger: 15 Følgere: 14 Katte: 2 Emner: 63 Svar: 618
min rabat afhænger af hvor mange killinger jeg har og hvordan fødslen er gået, kejsersnit og lign..mit sidste kuld foreløb helt uden problemer ergo gav jeg en pæn rabat, tilbød en 2 stk for 7500,- ALT incl også neutralisering, hvis det er 2 som er rigtig glade for hinanden synes jeg det skønt at sende dem afsted sammen..
og birmaen er også en super skøn kat, jeg skal også ha en mere næste år
jul 2009
Følger: 9 Følgere: 9 Katte: 1 Emner: 8 Svar: 540
og vil bare lige tilføje at du skal huske hver race har sin svaghed som eks perser/exo døjer med pdk ( de fleste Reg. opdrættere avler kun på raske dyr ) maine coon døjer vist med benene el. hofter og andre racer døjer med hjertet.... får du en blandingskat risikere du jo at få en med en masse forskellige skavanker og det blir som regel dyrere i den sidste ende.... har lige snakket med en som måtte aflive en hellig birma pga dårlig hjerte og katten var fra marts måned 2010
så hvis det var mig ville jeg spare op og så bruge tiden på at snakke med forskellige Birma opdrættere så du har god tid til at danne dig et indtryk om hvor du gerne vil have kat fra
held og lykke med det...
sep 2008
Følger: 1 Følgere: 4 Katte: 3 Emner: 12 Svar: 864
Brug ventetiden, til pengene er der, på at besøge nogle opdrættere og opleve racen. Det er vigtigt, før man rent faktisk anskaffer sig en kat! Der er lige så stor temperamentsforskel på katteracer som på hunderacer. Hellig birmaen er smuk, men det er også dens sind, I skal leve sammen med de næste forhåbentlig 15+ år, så sørg nu for, at det er det korrekte for jer.
Det er en dårlig ide at anskaffe dyr, hvis ikke pengene reelt er der. Du ved aldrig, hvornår katten bliver syg. Og har du set på, hvor meget der rent faktisk følger med mange racekatte? Der er ofte (men ikke altid!) vaccination, sundhedstjeks, neutralisering osv. med i prisen, som ville koste dig min. 2000 kr. at gøre selv. Som de andre skriver er der også muligheden for at finde en voksen - det er nemmere for opdrætteren at vide, om en voksen kan vil have glæde af at bo alene.
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
Jeg er helt med på det arbejde der ligger bag i fht avl. Vedr. blanding så kender jeg ikke så meget til det men havde nok en forestilling om, at ikke al blanding skete på en "dårlig og/eller uatoriseret måde". Jeg har for eks. haft en antagelse om, at det måske også kan være muligt, at spore stamtavle selv om det er en blanding forstået på sådan en måde, at det måske ikke nødvendigvis var et "gadekryds", der var tale om men en blanding hvor tingene var nøje overvejet og kontrolleret. Men sådan noget er der måske ikke... Jeg er jo ny i dette så min viden er begrænset.
Vedr. pengene så er jeg også helt med på, at der er mange ting der "følger med", når jeg køber en racekat som for eks. vaccination m.v. og der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg synes at katten er hver eneste krone værd. Jeg sidder bare ikke her og er særlig likvid lige nu da familien lige har brugt mange penge på andre ting og rejser og julen venter rundt hjørnet så det er derfor jeg ikke er styrtet ud for at købe en kat men er nødt til at tænke lidt over økonomi og måske spare lidt op først. Men i mellemtiden kan jeg jo undersøge tingene og få gode råd fra andre, der er mere erfarne. Men det er ikke kun Hellig Birmaens smukke udseende jeg er faldet for men også dens sind og sociale væsen.
Og ja, det er en rigtig god idé at besøge nogle opdrættere og være sammen med kattene, hvis muligt. Det vil jeg rigtig gerne så det håber jeg, at jeg får mulighed for. Men det lyder lidt til, at man måske er "velkommen" hos mange opdrættere.
Det er rigtig dejligt, at der er så mange der har overskud til at kommentere og komme med råd. Det er en stor hjælp for mig, der jo gerne vil gøre det rigtige og, købe en kat der vil trives hos os - og som vi vil trives med.
nov 2011
Følger: 1 Katte: 1 Emner: 15 Svar: 63
Det lyder til, at man skal være meget forsigtig mht blanding... Og desuden er det jo helt klart helst en 100% hellig birma jeg egentlig ønsker. Så jeg tror der må spares. Jeg håber at der er killinger der søger et nyt hjem nogenlunde "tit" og vil holde øje. Samtidig vil jeg så også holde øje med evt. voksne katte, der søger et nyt hjem. Og prøve at få lov til at besøge nogle opdrættere hvis muligt.
Råd om Hellig Birma