{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.080 visninger | Oprettet:

hvad gør en opdrætter til en god opdræ {{forumTopicSubject}}

Hey
jeg sidder her og tænker lidt, og har netop svaret en ny kommende maine coon ejer, om hvordan man kan finde en dejlige kat.
Men sidder nu her og tænker... uhhhh det kan være farligt.
Men jeg kunne godt tænke mig at høre hvad der gør en god opdrætter eller ej.
Hvad har du lagt mærke til ved besøg hos opdrættere hvad vær godt og skidt ?
hvor meget fortalte opdrættere om kattens forældre og temperment, mad udviklling osv.
hvad fik lige netop dig til at købe kat der + eller ikke købe.
Er spændt på jeres svar.
Hilsen Pia


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvad gør en opdrætter til en god opdræ
  • #2   29. okt 2007 Jeg synes ikke det er specielt vigtigt at der er rent (ingen for normens grænser self!).. Da jeg var oppe og se på putti inden jeg købte hende, var hun kun få dage gammel.. Jeg fik at vide inden vi kom ind i rummet, at hunkattens urin lugter meget kraftigt efter fødsel, så jeg var forberedt da jeg trådte ind.. Men åbenbart ikke nok.. Det var virkelig ubehageligt, og sådan skal katte ikke lugte (det ved jeg nu), hverken hanner, hunner, drægtige, eller dem der lige har født, medmindre der ikke bliver gjort rent.. Jeg synes egentlig også det var forkert at lade mig og min kæreste komme og besøge dem, når de kun var få dage gamle.. Mor og killinger burde have haft fred for fremmede de første uger.. Putti var heller ikke vaccineret, og "kontrakten" var på et håndskrevet papir, fuld af stavefejl, og der stod kun at jeg havde købt en kat af xxx, og at hun havde første køberet hvis jeg skulle af med hende.. desuden var alle kattene filtrede og med løbende øjne, og der var hår overalt (altså jeg synes godt at man kan gøre en anelse rent når der kommer gæster)..

    Den opdrætter jeg købe Johnson ved, var en heeelt anden oplevelse.. Intet at sætte en finger på, en masse lækre katte, og opdrætteren var rigtig venlig, og jeg følte mig tilpas (på trods af at jeg normalt føler mig utilpas hos fremmede).. og det er sådan det skal være.. Man skal føle sig tilpas hos den opdrætter man overvejer at købe kat hos.. Man skal aldrig købe en kat af medlidenhed, for man ved ikke hvad man risikerer at få med hjem.. Har man den mindste følelse af at tingene ikke er som de burde, skal man vende om, og tage hjem igen.. Det kan være svært at sige overfor personen, men så kan man sige at man vil tænke over det, og så sige over telefon eller mail, at man ikke var interesseret alligevel..
    Det bør foregå "professionelt".. Forstået på den måde, at man kan høre at man har med en person at gøre der ved hvad han/hun snakker om, og man føler at man har med en "rigtig opdrætter" at gøre..

    Som Tina N siger, så synes jeg også at man skal se på om de får noget ordenligt foder..
    Det er også vigtigt for mig at jeg har med en person at gøre, som virkelig holder af alle sine katte, og gerne stolt viser dem allesammen frem..

    Men jeg er meget sikker på at man altid får en god eller dårlig følelse omkring det hele.. Og er den dårlig, skal man sige fra.. Også hvis man er i tvivl om den nu er god eller dårlig.. Better safe than sorry..

    Håber mit svar kunne bruges.. smiley


  • #4   30. okt 2007 Hey
    Tak for svarende, hmmm jeg er jo også opdrætter og kan bestemt ikke være uenige med Karen, tvært i mod, tror jeg bestemt hun kender min holdninger og ved hvad jeg og min katterri står for.
    Men jeg kunne utroligt godt tænke at høre fra nogle af de kælekatte folk der sidder herinde og læser med.
    Hvad var vigtigt for jer ? hvad gjorde at det lige var der og ikke et andet sted osv.
    Jeg har et par år nu selv gjort det at jeg har spurgt min kælekatte købere om hvorfor at de har valgt at købe kat fra mit opdræt, og virkelige fået nogle spændende svar og ind i mellem sjov anderledes.
    Så igen igen, hvad gør at du købte din kat netop der ?
    Venter spændt
    HIlsen Pia


  • #7   30. okt 2007 Jamen, så kan jeg da som køber af kælekatte lige svare også smiley

    Jeg er meget enig i de ting, som Karen skriver, men det er nok også mere erfaringen, som gør, at jeg nu klokkeklart ville kunne liste de ting op.

    Da jeg købte min første kælekat faldt jeg over en annonce med den yndigste ( i mine øjne NFO). Racen var vi ikke i tvivl om, men hvor den skulle købes, var straks en anden sag...

    Vi var ellevilde med prinsessen på billeder og kontaktede opdrætteren og må sige, at jeg allerede der blev overbevist om, at vi havde fat i en meget ansvarlig opdrætter. Selv ikke PET kunne komme forhørsmetoderne efter. Jeg var helt svedt efter at have talt i telefon med opdrætteren og bange for, at vi ikke kunne godkendes til at købe prinsessen, for kun de bedste var forundt et kat derfra, det kunne jeg regne ud og det var bestemt ikke noget, som kunne ordnes over telefonen, nej, man skulle ses an smiley

    Heldigvis slap vi igennem nåleøjet og fik lov at købe vores prinsesse og var ovenud lykkelige og jeg var især meget lettet. Daisy Mae var en smuk pige med et godt NFO look fra meget smukke og godt typede forældre,som begge tullede rundt og var meget sociale, som naturligvis også var et plus.

    Siden hen var opdrætteren altid til rådighed med gode råd og selvfølgelig ros af vores darling. Og vi blev så begejstrede, at vi også købte en fra næste kuld, næste kuld igen og nu venter vi så på en fra H-kuldet fra denne opdrætter.

    Herudover er det selvfølgelig et must, at alle de basale ting er i orden, vaccination, neutralisering, socialisering, lødigt kost etc og alle de ting er naturligvis i orden, hos den opdrætter, jeg har købt snart 4 kælekatte hos smiley

    Og så stamtavlen selvfølgelig, man er naturligvis kun en god opdrætter, hvis der følger stamtavle med.

    Beklager, det er svært at sige kort...


  • #8   30. okt 2007 hey Dorte
    Det lyder bestemt ikke skørt, og ja faren er at man falder på r... for killingerne, derfor bed om betænknings tid, en dag eller noget i den stil og kig videre.
    Det hjælper at komme hjem og overvejde med hovedet og ikke hjertet, men kender det godt.
    Selv med mange år på bagen, kan jeg stadig falde i svime over en killing.
    Hilsen Pia


  • #10   30. okt 2007 Og vi venter så ikke fra H-kuldet, men fra G- kuldet. Jeg tror desværre ikke, at jeg bevilges en killing fra H- kuldet også smiley

  • #11   30. okt 2007 Tjah, også her. Kan i dag se, hvor useriøst det er at køre ud og kigge på en killing og få den udleveret med det samme. Sådan gør en god opdrætter bestemt heller ikke smiley Og det var så heller ikke en opdrætter, men en BYBer :-((((((

    Og, ja, alle killinger er dejlige, det er svært ikke at falde for dem ved første blik smiley


  • #12   30. okt 2007 Til aller som opdrætter. Hvordan kan jeg tjekket min kommende killing er uden div. arvelige lidelser.
    Er der et register hvor jeg kan lede via den stamtavlenr. eller moderens.???? Står det på stamtavlen hvis der er nogen registrerede lidelser i den race jeg ser på, sådan lidt som der er i min hunderace????
    Undslyld jeg spørger her i denne tråd. Hvis det ikke er i orden vil jeg lave en anden og spørge i.


  • #13   30. okt 2007 Kirch - Det kan du kun vide dig sikker på ved at se forældrekattenes papirer på testen.. Ved ikke om det står på stamtavlen hvis den fejler noget, men det kunne jeg forestille mig at der ville gøre, men en god opdrætter får chekket forældrekattene for arvelige sygdomme, så killingerne ikke får dem....

  • #14   30. okt 2007 Hvis det var det du mente`?

  • #15   30. okt 2007 hej Kirch
    Ja, og nej det er ikke næmt at tjekke evt. forældre for evt. arvelige sygdomme. Pi kan man vel kun bede opdrætter om test resultater for Hcm, pkd, pl, og hd. Men der er min overvbevisning at maine coonen ikke er vok´ldsom plaget af dette. Men en god snak, med opdrætteren og spørgen ind til forældrenes helbred vil jeg nok foretrække. Hvad har de fejlet. For mig er et ogdt imunforsvar et must, frem for alt.
    an vil med lille erfaring kunne lure om opdrætteren kender deres linjer for skavanker eller ej.
    Hilsen Pia


Kommentér på:
hvad gør en opdrætter til en god opdræ

Annonce