{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.046 visninger | Oprettet:

Neutralisering, aftermath og hvordan {{forumTopicSubject}}

Vi overvejer at neutralisere Freja og Django.
Vi overvejede egentlig at få dem kemisk kastreret (Supreloin) efter at dyrlægen foreslog det (han synes Django er simpelthen så smuk og at vi lavede så dejlige killinger at det ville være synd at kastrere helt smiley Proud mama).
Har bare læst meget både godt og dårligt om Supreloin og jeg er bange for eftervirkningerne og for perioden inden hankatten bliver påvirket af stoffet. Har læst at han få skulle gå helt amok med strintning osv (han strinter i forvejen en hel del) og han hopper i forvejen på Freja selvom hun ikke vil have det, kan det blive værre i opstartsperioden?
Hvad synes i ville være mest fordelagtigt for kattene?

Ville på den måde gerne have killinger igen næste sommer henover sommerferien. Har intet problem haft med at afsætte de små til gode familier - tvært imod, har afvist en del fordi de ikke levede op til mine krav, så det er ikke det der er et problem. Men er det synd for Freja at gå til næste sommer på p-piller og så at hankatten får en chip?

Og hvis vi vælger kasteration, hvad skal man så kigge efter fodermæssigt? Pt har begge vores fertile dyr det med at blive for tynde og får derfor RC Maine Coon Kitten samt RC Kitten. Dyrlægen foreslår noget der hedder Vet Complex Neutered og kattene kan godt lide det (fik en prøve med), men forstår ikke det der står på fransk på bagsiden. Dyrlægen er den eneste der rigtigt sælger det her i DK, så det er ikke billigt. Nogen der har nogle erfaringer?

Er simpelthen så forvirret smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Neutralisering, aftermath og hvordan
  • #1   10. apr 2014 Hvorfor lave flere blandingskillinger?

  • #2   10. apr 2014 Jeg vil sige at hvis han allerede strinter så meget, så er det måske for sent at bruge kemi... eller for sent at neutralisere... Når de først har fået "smag" for at strinte så kan de forsætte selvom de bliver neutraliseret.

    P.piller er super skadelige og for hver pille hun får øges risikoen for kræft og alle de andre hyppige bivikninger

    Hyppige bivirkninger ved brug af p-piller:



    Livmoderbetændelse, som er vanskelig at behandle medicinsk. I de fleste tilfælde er en akut operation, hvor man fjerner livmoderen og æggestokke, nødvendig.
    Cyster/vandblærer på æggestokkene. Disse indeholder visse hormoner, der kan virke både mentalt og fysisk forstyrrende på katten. Her består behandlingen også i fjernelse af livmoder og æggestokke.
    Knuder i mælkekirtlerne, oftest ondartede, hvorfor operation i mange tilfælde er nytteløst pga. risikoen for spredning til andre organer. Kræft, der har spredt sig, betyder den visse død for katten.
    Hvis man ved en fejl giver sin drægtige kat p-piller, er der stor risiko for fosterskade/fosterdød, som kan resultere i abort eller komplikationer ved fødslen.


  • #5   10. apr 2014 Jeg kunne ALDRIG drømme om at bruge kemisk kastration på nogle af mine katte. P-piller er desværre et nødvendigt onde, når man har opdræt. Har man ikke et opdræt kan jeg slet ikke se at der burde være nogen form for tvivl om hvad der er den rigtige og mest sunde løsning for dine katte.
    Jeg ved godt at der er nogen der påstår at kemisk kastration ikke er værre en p-piller, men jeg har set både hunde og katte kemisk kastreret og det er er meget tydeligt er at man kan se at testikler skrumper ind. Det kan jeg ikke forestille mig ikke skulle være uden risiko på sigt.


  • #6   10. apr 2014 Marianne, jeg har det nøjagtig som dig. Jeg bruger p-piller, fordi der er tale om pest eller kolera, men jeg kunne aldrig drømme om at bruge kemisk kasteration eller chip på mine katte. Så vil jeg hellere neutralisere dem.

  • #7   10. apr 2014 Min datters hund blev kemisk kastreret, og det gik hurtigt med, at testiklerne bliv små,,, den eneste grund til han fik det gjort, var for at se om det hjalp på hans adfærd ( jobbede alt og alle) og fordi det skulle være en god overgang til kastrationen, han var så over fertil, at han ikke kunne holde vægten.

  • #8   10. apr 2014 Ikke alle trives med en internatkat, især ikke børnefamiler. Dette har vi et slående eksempel på gående rundt i vores hobbyrum pt.
    En sød hunkat på 3 år, neutraliseret, øremærket og hele molevitten og hun skulle have været død for 14 dage siden fordi at hun er for skadet. Hun kommer fra en af mine killingekøbere som havde købt hende hos Inges Kattehjem for 2½ år siden og som troede at hun bare var lidt sky og bare skulle have noget tid.
    Hun fik masser af tid, men det blev ikke bedre. Hun kryber for mennesker, katte, lyde, bevægelser ALT, men jeg tænkte at hun måske kunne reddes hvis hun kom til en familie uden børn.
    Nu står jeg i et dilemma om det måske alligevel er bedst at hun får fred.

    Min killing Barney er socialiseret til det yderste, mega selvsikker og elsker at blive babyet. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at de får en god kat der, ligesom jeg har meget socialiserede og dejlige kæledyr igennem mine blandingskatte. Jeg synes ikke de er ringere end en almindelig huskat eller en kat med stamtavle, men det er ikke alle der vil have det. Nogen vil have en blandingskat, hvis bare den har fået den tid og opmærksomhed der skal til for at det bliver et 1. klasses kæledyr.
    Desuden er der skrevet kontrakt mht tilbagekøb, såfremt de ikke kan have deres kat alligevel. Så tror næppe de havner på kattehjem eller internater, såfremt ejerne skal af med dem.
    Har skam været på internat og se på katte. Det gjorde jeg inden jeg fik Freja, men der var ingen der var som jeg ønsker min kat temperamentmæssigt desværre. Ville gerne have en kat som ikke skulle sælges videre når jeg engang får børn. En der spinder selvom et barn ikke altid er forudsigeligt, og sådan er vores katte samt de killinger vi har sendt herfra.
    Det er også derfor jeg er usikker nu. Ikke fordi jeg er bange for om jeg kan afsætte mine killinger, ikke fordi jeg er bange for at der bliver dyrt (for det ved jeg at det er), ikke fordi jeg ikke gider betale pengene for at få mine dyr kastreret. Men fordi jeg skal starte ny uddannelse hvor jeg kommer til at pendle og derfor ikke er hjemme særlig meget andet end i sommerferien, hvor jeg så kunne have killingerne der.
    Og fordi jeg bekymrer mig for mine kattes helbred og VED netop hvor skidt der er for Freja at få p-piller og for Django at være så stresset over ikke a kunne få opfyldt sine naturlige behov andet end den ene gang hvert eller hvert andet år.
    Man kan vidst chippe dem begge og undgå p-pillerne, men dyrlægen siger at det kan ødelægge hunkatten psykisk når virkningen fra chippen begynder at prelle af igen.

    Jeg ved også godt at Django ikke nødvendigvis stopper med at strinte, men man kan jo ligeså godt prøve. Har hørt om flere der er stoppet med det, end som har fortsat. Ellers er det jo min egen skyld at han er begyndt og så må jeg leve med det og ellers fortsætte med at være storforbruger af feliway (som han reagerer godt på).

    Vi har også besluttet os for at neutralisere, når de alligevel skal revaccineres her i slutningen af denne måned, mest fordi at det er sundere for dem og jeg gerne vil have så velfungerende katte som muligt.


  • #11   10. apr 2014 Momo: Det er fint du er imod, det er jeg ikke.
    Og nej, det var ikke fordi jeg ikke gad at betale for en tavlekat, men fordi at det simpelthen var for meget bøvl for at have 1 hunkat og 1 hankat og fandt ikke at kattene blev bedre af at have en lap papir. Der er du heller ikke sikker på at katten får et forevigt hjem. Det er du desværre ingen steder. Mine katte er testet i hoved og røv, hjertescannet for HCM hos dyrlægeringen og der er ikke sparet nogen steder. Der er ingen forskel på killingerne fra os og dem fra opdrætter, andet end at vores ikke har stamtavle og folk selv kan vælge hvem de vil neutralisere deres kat ved, hvornår og om de overhovedet vil.

    Du kender mange der trives med en internatkat, jeg kender mange der ikke gør. Du mener jeg ophøjer mig selv, jeg mener jeg forsvarer mine handlinger. Vi har jo forskellige opfattelser af det.
    Synes dog også jeg har forsvaret rigeligt nu. Det er ikke det jeg jeg ville med min tråd og vil derfor ikke svare på mere herinde vedr. killinger, men kun de spørgsmål som jeg stiller øverst vedr. mine voksne katte.
    Folk der er nysgerrige efter hvordan killingerne har det, kan se inde på min profil under mit nye album. Marshall har ikke fået nyt hjem endnu, da han var meget længe om at fatte at spise kattemad og ikke daggamle kyllinger.


  • #12   10. apr 2014 Ja okay. Momos indlæg blev slettet kan jeg se.

  • #13   10. apr 2014 En kontrakt er desværre ikke det papir værd, som det er skrevet på. Hvis køber afleverer katten på internat, kan du intet gøre.

    Hvad er resultatet af test og scanning?

    Hvad er de testet for?

    smiley


  • #14   10. apr 2014 Det synes jeg også er en god beslutning. Jeg kan sagtens forstå dig, for jeg havde selv meget svær ved at få vores steriliseret. Det blev gjort sidste sommer, og det var bare den helt rigtige beslutning. Vi har fået en helt anden, rolig kat, der bare vil nusse og putte. Hun er også meget mere hjemme nu smiley Jeg havde aldrig troet at hun kunne blive sådan

  • #15   10. apr 2014 Jeg har/haft de skønnest internat katte OG børn i mange år... så sikke da noget fis...

    Men det kræver jo også at man er god til at udvælge den rigtige kat... og man lader katten vælge om den vil med en hjem.... det viser de nemlig MEGET tydeligt.. så det med at shoppe kat og pege på den pæneste kat, dur bare ikke... det er katten der skal vælge os og derfor tager man hele familien med, så katten har mulighed for at træffe en beslutning smiley


  • #17   10. apr 2014 Hils på Musse som jeg omtalte før. Sådan har hun lagt siden vi fik hende for en uge siden, på nær når hun skal på bakken. Hendes mad sætter jeg ind til hende i kassen for ellers spiser hun knap.

    Det var den kat internatet selv foreslog til en børnefamilie. Ved selvfølgelig ikke andet end hvad jeg har set her, men det er ikke en kat som har det nemt. Det er en knækket kat som er bange for alt.
    Men hvis der er nogen der ved hvordan jeg kan trylle den social og selvsikker, er jeg meget åben for bud smiley Vil helst ikke aflive hende, hun er kun 3 år gammel.


    profilbillede
  • #20   10. apr 2014 Har også planlagt at give hende masser af tid smiley Synes bare hun er simpelthen så bange for både os, lyde og alt andet og det er ikke blevet den mindste smule bedre i løbet af ugen. Men det er ikke noget der haster, men kan ikke lide at hun slet ikke vil ud derinde fra.

  • #21   10. apr 2014 Masser af tid og tålmodighed.... jeg har pt 5 genbrugs katte.... og den sidst ankomne (Nov.) mangler en del selvær... han var udekat.... men det kan man bestemt ikke mærke på ham nu.... han sidder kun 2 meter fra døren.... i to min. så vil han ind igen.. men det skal nok komme over tid.

    I starten kravlede han også langs væggene... og langede ud efter mig og de andre katte... meget uberegnelig... og svær at læse... nu kan min søn slæbe rundt på ham.... og han kan spise sammen med de andre smiley


  • #22   10. apr 2014 Det er jo ikke sikkert at de kan lave killinger bagefter.. Du kan ricikere at den kemiske gør katten helt steril

  • #23   10. apr 2014 jeg har selv arbejdet på KV i mange år. Problemet er at mange internatter bare sælger for at sælge. vi fik rigtig mange katte ind som var købt hos andre internatter (især hos DB). Inges har vi også haft en del problemer med.

    det kommer simplenhen ikke an på om det er et internat eller ej, men mere hvem som sælger katten. Og hvordan de går på internatterne. Mange sælger katten direkte fra deres burer. Og så er der ingen change for køberen for at se om det er den rigtige kat.
    Vores gik løs fra morgen til aften, og kunderne kunne bare komme og sidde og hygge med misserne. Børnene fik lov til at lege som de ville gøre der hjemme. simpelhen for at se hvem som faktisk gad dem

    jeg har selv 18, 5 af dem er fra internattet. Men jeg har også 2 som ikke gider os mennekser, endelig var der en mere, men hun har lært det. Men det tager tid, og tit lang tid. Pyrus er fundet på motorvejen, og har boet hos os i 3 år, og det er først nu at han faktisk gider at være i samme rum som os. Men vi har det sådan at det skal være ham som kommer til os. Og det er ok hvis han ikke gider. Bare så lang tid at han har det godt, og især at han har det godt sammen med de andre.

    jeg syntes at det er fint at du vælger at få dine katte ordnet. Der er killinger nok.
    du vil også få to mere hamoniske katte.


  • #24   10. apr 2014 Anja N

    Præsis.... Mine drenge er også købt hos Kattens værn Aalborg... og vi havde en del katte ude inden der var en kat der valgte os alle sammen... og det sammen med nr 2 vi hentede derude... så vi var ikke i tvivl om at det netop var den kat der skulle med os hjem smiley


  • #25   10. apr 2014 Anja, jeg er ikke i tvivl om at der er større chance for at finde gode match på den måde. Så vidt jeg har forstået er Musse røget ud til dem fordi at dem inde ved Inges anbefalede den til lige præcis den familie. Og ingen tvivl om at hun er en sød kat og hun virker heller ikke helt ligeglad med os, men hun virker forvirret og utryg og det gjorde hun også der hvor hun kom fra, så det er ikke kun flyttestress.


  • #26   11. apr 2014 hos os anbefalde vi aldrig nogen kat til nogen. folk blev sat på en stol og så kunne kattene få lov til at vælge om de gad dem. dem som gik ja dem fik de ikke lov til at købe.

    min Pyrus har fået dr bach i en periode og det har hjulpet ham en del. Nu har jeg så sat en feliway op (af andre årsager) og den har også virket lidt på ham.

    men noget andet. så tror jeg at hun også ville få det bedre når du får ordnet de to andre. uden at vi måske lægger mærke til det, ja så stresser de meget hinanden når de ikke er ordnet. der er uro i flokken og det reagere hun måske lettere på. hos det tidligere hjem var der børn, og de er også nogle urolig nogen og dem er hun måske hellere ikke lige så trygge ved.


Kommentér på:
Neutralisering, aftermath og hvordan

Annonce