Har du smagt Ærøpandekager? Har du smagt Ærøpandekager?
Hvis nej, så er opskriften til dig her :o)
½ l mælk
1 pk. gær
1 spiseskefuld sukker
1 tsk salt
6 æg (deles)
500 g hvedemel
Et pund svinefedt til bagning
Tilbehør: Stikkelsbær- eller rabarberkompot.
Mælken lunes, 1 dl tages fra, heri opløses gær, sukker og salt. Resten af mælken røres godt sammen med melet. Æggeblommerne fra de delte æg tilsættes, massen røres godt igennem. Den ene dl mælk med gæren tilsættes. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt heri. Dejen hæver ca. tre kvarter.
En tredjedel af svinefedtet kommes på en pande, som varmes godt op. Med en øseske lægges dej til hver pandekage på fedtet, der spædes op undervejs. Pandekagerne bages på begge sider.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Har du smagt Ærøpandekager?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside