Den nemme islagkage Den nemme islagkage
Hvis du har travlt og skal lave en dessert på kort tid, så er denne islagkage måske din løsning. Den er enkel, nem og smager ret godt.
8-10 stykker)
BUNDE:
3 æg (L)
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
150 g hvedemel (sigtet)
1 stor tsk. bagepulver drys af 50 g hakkede nødder eller mandelfl ager
FYLD:
ca. 250 g hindbær (friske eller frosne)
sukker efter smag
4-5 dl piskefløde
2 runde springforme eller 1
ca. 35 x 25 cm stor bradepande
SÅDAN GØR DU:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker med elpisker i 8 minutter. Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i. Vend forsigtigt.
Fordel dejen i de smurte forme, eller læg bagepapir i (nemt at løfte ud). Drys med nødder eller mandler.
Bag bundene ved 190° i 15-20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke, selv om de skal være gennembagte. Lad dem køle af på rist.
Pisk fløden til skum. Mós bærrene med sukker (frosne skal være tøet næsten op).
Læg kagen sammen i formen: Kom hindbær på den ene bund, dæk med flødeskum, og slut evt. med mere hindbær.
Læg den sidste bund øverst. Frys lagkagen. Tag den ud, og lad den stå i køleskab i et par timer, så den ikke er hård.
Pynt med friske bær.
feb 2008
Følger: 30 Følgere: 29 Katte: 9 Emner: 24 Svar: 1.417
mar 2008
Følger: 184 Følgere: 181 Katte: 9 Emner: 19 Svar: 4.991
apr 2008
Følger: 21 Følgere: 19 Katte: 1 Emner: 2 Svar: 212
Den nemme islagkage
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside