Bønneburritos m. guacamole {{forumTopicSubject}}
<b>Dette er en meget nem og alsidig ret, som kan tilpasses det grønt, man har i køleskabet, og de bønner man nu engang har i fryseren eller skabet. Mængden af bønner og grønt kan varieres efter behag. Opskriften giver en stor portion, så der er til en frokostburrito dagen efter.
4-6 personer
<b>Burritos:
</b>- ca. 600 g. kogte bønner (sort og mængde efter behag. F.eks. pinto-, mung-, kidney-, kikærter osv.)
- 1 broccoli
- 1 squash
- 3-4 gulerødder
- 1 stort el. 2 små løg
- 1 porre
- 1 ds. majs
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 ds. kokosmælk
- hvidløg
- salt, peber, koriander, spidskommen, chili (man kan sådan set krydre retten som man vil - garam masala er også godt til et sødt/salt krydret mellemøstligt smagsindtryk.)
- Fladbrød (kan købes i alle etniske grønthandlere)
Grøntsagerne hakkes og sauteres i en non-stick wok el. lign. i lidt vand, til de er næsten møre. Bønner, krydderier, tomater & kokosmælk tilsættes og blandes i.
Retten simrer lidt under låg, til grøntsagerne er tilpas færdigkogte og smages så til.
<b>Guacamole:
Frugtkødet af cirka 4 avocadoer skrabes ud i en skål eller foodprocessor og forarbejdes til en lind masse. Tilsæt salt, peber, citronsaft og lidt hvidløg efter behag. Smag langsomt til - det skal gerne smage friskt som modvægt til den krydrede bønneblanding.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Bønneburritos m. guacamole
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside