10 madvarer som kan gøre dig syg {{forumTopicSubject}}
<b>Mange af disse madvarer hører til blandt de sundeste. Men det er samtidig også dem, som du har størst risiko for at blive syg af.
</b>Forskere fra det amerikanske nonprofit-forskningscenter Center for Science in the Public Interest har analyseret udbrud af madforgiftningstilfælde i USA siden 1990 til 2006.
<b>Risikable salatblade
</b>Og rapporten viser, at salatblade, spirer samt bær er skyld i de fleste sygdomstilfælde.
Her er rapportens top 10 over mest risikable fødevarer:
1. Salatblade, heriblandt iceberg, babyspinat, spinat, kål, ruccola, romainesalat etc.
2. Æg.
3. Tun.
4. Østers.
5. Kartofler.
6. Ost.
7. Is.
8. Tomater.
9. Spirer.
10. Bær
Med rapporten ønsker centeret at pege på sårbarhederne i det amerikanske fødevaresikkerhedssystem. Og selv om der er tale om en amerikansk rapport, viser tal fra Danmark, at godt 1.000 danskere i 2005 blev alvorligt syge efter at have spist frosne hindbær fra Polen.
<b>200 syge af babymajs
</b>I 2006 gjorde basilikummen i en pesto 200 mennesker mavesyge, og i 2007 måtte 200 danskere lægge sig syge pga. babymajs fra Thailand.
Det har fået Statens Serum Institut til at anbefale, at man køber danske grøntsager, fordi der her i landet er meget strenge krav til, hvilket vand man bruger på markerne.
/JP
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
10 madvarer som kan gøre dig syg
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside