{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
835 visninger | Oprettet:

Hævnen er ikke altid sød {{forumTopicSubject}}

<b>'Din lejlighed er lidt brændt ned
og din Fiat er solgt til skrot
Og dit tøj er spredt udover Vesterbro
men din kat den har det godt'

Åh, det lyder så tillokkende - bare at gøre en lille bitte smule af det, som Sys Bjerre synger om i Malene-sangen, når nogen har gjort en ondt eller vred.

Glem det. Det er nemlig slet ikke det værd.

</b>I hvert fald ikke hvis man kan udlede noget generelt af et studie, som Daniel Gilbert, en kendt psykolog fra Harvard University i USA, for nylig har udført sammen med to medarbejdere. Resultatet går nemlig stik imod den gængse forventning. Hævnen er nemlig<b> ikke</b> altid så sød, som man siger. Den er nok nærmest lidt bitter.

Ordsproget at 'hævnen er sød' stammer utvivlsomt fra, at en hævn på den, der har gjort os vred, kan give os et kortvarigt behag i form af en lindring af den vrede, som ligger bag den hævngerrige adfærd.

<b>Har i "udøvet" hævn og hvilken slags? Føltes det godt bagefter eller var der en dårlig smag i munden efterfølgende?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hævnen er ikke altid sød
  • #1   24. jun 2009 Tror nok alle har gjort i en mild form, som man bare ikke kan huske.

  • #2   24. jun 2009 Jeg har ikke brug for hævn... er der en der har taget "røven" på mig, - så er de ude af min verden i samme sekund...
    har tidligere haft en veninde ignnem 12 år som jeg opdagde brugte mig som underholdning og til at bagtale... ringede til hende og sluttede vores venskab med det samme.. det er nu 5 år siden.
    Kan ikke tolerere his ikke det er rigtige venner... hellere få venner og de så er de rigtige....


  • #3   24. jun 2009 Jeg gør det heller ikke nu, men tror som berit siger, at man har gjort det for mange år siden. Kan fx huske dengang man gik i folkeskolen og ikke var så gammel. Hvis der var en, som havde gjort noget, så ville man altid have hævn. Ret usundt, men det gjorde vi i mit område ihvertfald.
    Tror heller ikke, at man fik det speielt godt af det overhovedet, men det er jo os længe siden nu:)


  • #4   24. jun 2009 Marianne - helt enig!

    Berit - ha ha, ja du skulle sgu ha´givet det til Frelsens Hær eller andet godtgørende istedet for :o)



  • #5   24. jun 2009 Jeg kan ikke selv huske en præcis episode, hvor jeg har hævnet mig - men det er sket hehe

    Jeg har veninde, hvis kæreste (hendes første - de mødtes da hun var 21) hele tiden knalede udenom. Hun var gået fra ham en gang, men valgte så at gå tilbage til ham. Han fortsatte sit utroskab og efter næsten to år med svigt og tårer tog hun hævn...

    De boede sammen og hun havde længe accepteret hans lille side geschæft som "dealer" af stoffer. Hun tog alt hvad hun kunne finde og smed i toilettet. Derefter klippede hun alt hans tøj i stykker og jeg mener ALT. Hun ødelagde samtlige sko, plader osv.

    Derudover lavede hun koden om på deres pc ( kæresten skulle beholde den) - det resulterede selvfølgelig i, at han ikke kunne logge ind - men hun havde fortalt ham at det var en nem kode, han skulle bare tænke sig om. Koden var RØVHUL. Han gættede den aldrig og måtte få en data fidus ud og ordne det hehe

    Til sidst bad han om forladelse - hun gik i seng med ham en enkelt gang og skrev efterfølgende til hans "elskerinde" at han lige havde kaldet hende.

    Så var det slut. Hun har idag en anden fyr.


  • #6   24. jun 2009 Rettelse - kaldet = knaldet

  • #7   24. jun 2009 Haha.. Jeg er ikke typen der gør det normalt. men ahr da sikekrt gjort det, ogg tror at jegx ville gøre noget igen hvis jeg virkelig blev såret.

  • #8   24. jun 2009 Belle: Du fik mig faktisk til at tænke på to personer, som jeg ønsker ALT DÅRLIGT FOR! Personerne har prøvet at ødelægge mit liv, men jeg hævner mig ikke. Jeg er sikker på at skæbnen nok skal skade nogle forfærdelige mennesker som dem

  • #9   24. jun 2009 What comes around goes around :o)

  • #10   24. jun 2009 Belle: Det har jeg også oplevet:)
    Jeg fik faktisk også en glad følelse indeni.
    Det kan godt virke ondt, men hvis man vidste hvad personerne havde gjort, så vil man forstå det. Ligesom Jeanettes veninde.


  • #11   25. jun 2009 Alle mennesker har gode og dårlige sider. Og når vreden tager magten så blændes fornuften. Det går ud over andre og en selv, fordi man mange gange fortryder det skete. Men det er jo langt fra unaturligt at føle hævnlyst - det kommer når man bliver såret.



  • #12   25. jun 2009 Ja, sådan noget kunne jeg også godt finde på! smiley Det er ledt, men ok.

Kommentér på:
Hævnen er ikke altid sød

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce