{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.525 visninger | Oprettet:

Fondant kage - hjælp søges {{forumTopicSubject}}

Hej smiley

Jeg vil høre om der ikke er nogen der kan give en lille undervisning på skrift herinde. Fondant kage for dummies smiley

Jeg skal prøve, men er ikke helt sikker på hvordan.

Jeg har lavet to, men synes ikke de blev så gode. Jeg lavede en lagkage - bunde man køber, kagecreme, syltetøj, nutella og bananer - så et lag buttercream (en opskrift jeg fandt på nettet som jeg ikke fik skrevet ned) Derefter fondtdant over.

Den blevet meget ujævn. Jeg er ikke klar over hvad jeg gjorde forkert. Måske de tynde ustabile lagkagebunde.

Nummer to blev af samme princip. Jeg lavede den aftenen forinden den skulle bruges og da jeg skulle kigge til den næste morgen (havde sat den i køleskabet) svedte kagen og fondanten var flækket et par steder. Hvad gjorde jeg galt?

Så skal jeg høre om man kan bage en kage, skære den midt over, putte et eller andet creme ind i og lave en sandwich. Så smøre den med buttercream og så fondant på? Er det sådan jeg skal gøre?

Er der nogen der vil hjælpe mig med lidt vejledning og nogle opskrifter på kagebunde, creme og buttercream?

Har vedhæftet billede af min ene kage - den ujævne.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fondant kage - hjælp søges
  • #1   11. jun 2013 En fastere kage vil altid blive mere stabil... jeg plejer at lave en god chokolade eller vaniljekage, og skære den ud i 2 eller 3 bunde med en creme imellem.
    Når du så smører op med buttercreme, skal den ind og stå på køl noget tid, så den stivner, inden du lægger fondant på...

    En smoother kan også gøre underværker, ellers glat den forsigtigt ud med hænderne eller andet glat værktøj. Her er det vigtigt at buttercremen er stivet, ellers bliver det noget bulet makværk...

    Jeg har desværre fået slettet mine opskrifter, da jeg selv har opgivet kage-faget... men der ligger mange gode på nettet.
    Prøv at søge på youtube, der er mange gode videoer med vejledninger i fondant.

    God fornøjelse. smiley


  • #2   11. jun 2013 du skal huske at når du arbejder med fondant må fondanten IKKE komme i kontakt med noget der indeholder vand, det kan nemmelig ikk tåle vand (: Når min mor laver den slags kager laver hun bare en almindelig kage(chokoladekage eller hvad du har lyst til). så skære hun den netop midt over(når den er kølet af!) og putter noget creme i midten. det hun plejer at lave er af en ½ L fløde blandet med 100 g smeltet ckokolade(lyd, mørk eller what ever). chokoladen smeltes og blandes med fløden, så skal det stå natten over. dagen efter piskes det så til den rette konsistens og puttes mellem kagen. uden over putter du så et lag icing/smør creme og så fondanten udenover. super lækkert (:

  • #3   11. jun 2013 Det kan godt være fondant er pænt... og man kan lave mange smukke ting med det...
    Men jeg synes simpelthen det er uspiseligt... helt og aldeles ækelt... ja selv mine børn kan ikke klare det.. så det er lidt øv at der er gået mode i det smiley

    Min søster er tæske dygtig til det.... men jeg takker altid nej tak smiley

    Men det er vigtigt at underlaget er helt jævnt.... ellers kan det ses..... lige som når man putter filt/væv på vægge smiley



  • #5   12. jun 2013 Jeg kan ikke hjælpe dig med råd, for jeg har aldrig selv prøvet fondant, men min kusine er super dygtig, så vil lige smide et billede af hendes studenterkage med fondant ind til dig ;

    profilbillede
  • #6   12. jun 2013 Okay, tak.
    Men er det en dum ide at lave den torsdag og så stille den i køleskabet? Den skal nemlig først bruges fredag aften. Jeg er bare bange for at fondanten flækker ligesom på den anden jeg har lavet. Og den svedte smiley


  • #7   12. jun 2013 Julie - hvorfor er du stoppet med at lave kager?

    Nogen der kender en fysisk butik hvor man kan købe fondantfarve. Tør ikke løbe an på, at det når at komme med posten.


  • #8   12. jun 2013 Kop og kande har fondant farve..

  • #10   12. jun 2013 Tjoo hvis det er det samme som de kalder gele farve, jeg ved ikke om det fungere på samme måde som pastafarve, eller det bare er et andet ord for samme ting smiley
    http://www.pandurohobby.dk/search?q=fondant+farve

    Kop og kande:
    http://www.kop-kande.dk/catalogsearch/result/?order=relevance&dir=desc&q=pasta+farve


  • #11   13. jun 2013 Tak fie hjælpen smiley

Kommentér på:
Fondant kage - hjælp søges

Annonce