{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.696 visninger | Oprettet:

Undgå lyssky hundehandlere {{forumTopicSubject}}

<b>Der har i løbet af året været en del fokus i pressen på illegale hundeimporter til Danmark. Ikke mindst med den nyeste og meget hede debat om muskelhunde, kamphunde og lovgivning.

</b>Flere hvalpekuld er blevet aflivet ved grænsen til Danmark af frygt for indførelse af sygdom til landet, og der har tidligere på året været flere TV-programmer, der afslørede hundehandlere som snød og bedragede kunderne og vanrøgtede hundene.

Det er en rigtig dårlig oplevelse at opdage at man har købt en syg og måske misrøgtet hundehvalp af et skruppelløst menneske. At købe en hund handler ikke så meget om at købe en vare, - det handler om følelser og et nyt familiemedlem. Derfor er det så meget desto mere vigtigt at undgå en dårlig start og en hund, der måske er mærket for livet.

Nedenfor er en liste af en række punkter som hjælp til hvordan man sikrer sig at sælger af hunden er i orden. Når det er sagt, så er de lyssky hundehandlere heldigvis et fåtal. Langt de fleste opdrættere er dygtige og omsorgsfulde mennesker, der holder meget af deres dyr og går op i at de får et godt liv videre.

<b> Gode råd til at undgå ulovlig hundehandel:

</b>-Hvis du er første-gangs hundeejer er det en rigtig god ide at tage en erfaren hunde-person med. Det kan være svært for en urutineret person at vurdere om hunden udviser normal hundeadfærd.

-Skal det være en speciel race, vælg da kun fra opdrættere i Dansk kennelklub, eller folk, du kender til. Kontakt eventuelt special-klubben for netop denne race i Danmark og bed om hjælp til at finde en hvalp. Det er folk der arbejder frivilligt og ulønnet, men som interesserer sig brændende for deres hunde. Dansk kennelklub har hjemmesiden: http://www.dansk-kennel-klub.dk.

Her kan du også finde en række gode råd om køb af hund, den første tid med hvalpen og meget mere.

- Se altid hvalpekuld fra forskellige sælgere, inden du beslutter dig, med mindre du er en erfaren hunde-person. Så har du noget at sammenligne med hvad angår størrelse, adfærd, pris.

- Når du besøger sælger, forlang da som minimum at se moderen til hvalpene, og se den sammen med hvalpene. Enkelte mere lyssky hundehandlere kan finde på at vise en tæve frem, der slet ikke er hvalpenes mor. Se om hun accepterer dem, og om der er tegn på at hun producerer mælk. Læg også mærke til om hvalpene virker interesserede i tæven.

- Det kan være en ide at tjekke på krak at navn og adresse på sælger faktisk stemmer overens med det oplyste. Telefonnummer ligeså.

- Læg mærke til om sælger virker vant til hunde. Stil gerne spørgsmål om socialisering, fodring, ormebehandling, tandudvikling og lignende. En person der har godt hundekendskab vil altid kunne svare på den slags.

- Læg meget mærke til tævens adfærd overfor mennesker. Er hun social og tager hun kontakt, eller sidder hun i et hjørne? Tævens socialisering betyder meget for hvalpenes.

- Bed om at se både tævens og hannens stamtavler, hvis de har sådanne.

-Kommer hvalpene hen og tager kontakt?

- Er der rent og pænt, der hvor hvalpene er? Det er ikke nok at se dem inde i stuen i dagens anledning, bed om at få lov at se det sted, de normalt opholder sig. Hvis du ikke kan få lov til det, skal du ikke købe hund af den sælger.

- Få hvalpen med udenfor og se hvordan den opfører sig. Er den vant til at være ude?

-Er hvalpene rene? De må ikke være indsmurt i afføring.

- Bed om at få lov at se tævens pas eller registreringspapirer og hvalpenes ligeså. Alle hunde der chipmærkes i Danmark har de første 4 cifre: 2082. Det er altså en måde at tjekke at hunden er mærket i Danmark.

- Køb ikke en hvalp uden sundhedsattest, gerne med EU-pas. Tjek at der er et stempel fra en dansk autoriseret dyrlæge. Vaccination er en fordel at få gjort inden du afhenter hunden, det aftales med sælger. Enkelte opdrættere har lov selv at vaccinere hundene, og det er der ikke noget galt i. Blot kan de ikke få dyrlægestempel i papirerne, da der er ikke er nogen, der kan tjekke om det rent faktisk er blevet gjort.

- Få altid en købsattest på hunden og snak med sælger om hvad I gør, hvis hvalpen bliver syg. Vær sikker på hvalpens chipnummer er påført købsattesten. Du kan læse mere om købeloven og se et forslag på en købsattest på dansk kennelklubs hjemmeside.

- Selv om hvalpen er rask ved afhentning og måske vaccineret lige inden, kan den godt blive syg alligevel. Alle sygdomme har det, der hedder inkubationstid og som er tiden fra de får smitten i kroppen til de bliver syge. Det behøver altså ikke være snyd fra opdrætterens side. Men bliver hvalpen syg få dage efter hjemkomsten, bør du kontakte opdrætteren. Det samme gælder hvis der senere viser sig ting, der kan være arveligt.

- Spørg ind til fodring af tæven og hvalpene, så I kan fortsætte med det samme foder når den kommer hjem til jer indtil hvalpen er faldet til. Derefter kan I skifte foder hvis I ønsker det.

- Alle ansvarsbevidste hundeopdrættere ønsker det bedste for deres hvalpe videre i livet. De fleste er da også selektive med, hvem der får lov at købe hund hos dem. Hvis sælger slet ikke virker interesseret i hvilket liv hvalpen får fremover, bør der ringe alarmklokker.

- Hvis du er det mindste usikker på sælger, kan det være en god ide at gå til din egen dyrlæge med hvalpen lige så snart du har fået den for at få en vurdering på dens sundhedstilstand, om alderen passer med det opgivne og en dobbelttjek af chippen. Det bruger dyrlægen en bestemt chip-læser til.

- Hvis man kommer ud et sted hvor man synes hvalpene har det dårligt, er det en meget almindelig reaktion hos de fleste mennesker at få lyst til at redde dem og tage dem med sig. Lad være med det! Hunden skal du have de næste mange år og en hvalp der har fået en kummerlig start på livet kan være skadet mentalt og blive angst, aggressiv, udvikle alene-hjemmeproblemer. Gør hellere det at du melder sælger til politiet eller kontakt dyrenes beskyttelses kredsformand i dit område.

<b>Det skal ikke lyde som om det er en ørkenvandring af mistro og forbehold at købe hund. Ovenstående er en hjælp til at undgå nogen faldgruber. Man kommer altid langt med sund fornuft og omtanke.

</b>//Netdyredoktor

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Undgå lyssky hundehandlere

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce