{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.118 visninger | Oprettet:

Kort nyt! August 2009 {{forumTopicSubject}}

<b>Piger er kodede til at frygte edderkopper
</b>Kvinder er fire gange så tilbøjelige til at være bange for edderkopper som mænd. En undersøgelse viser nu, at kvinder er genetisk disponeret til at udvikle frygt for potentielt farlige dyr.

<b>Testosteron kommer på tværs af familien
</b>Mænd med et højt testosteronindhold i deres spyt er mere tilbøjelige til at have flere koner og give børnene mindre opmærksomhed, sammenlignet med mænd, som har mindre kønshormon pumpnede rundt i kroppen.

<b>Mus laver lyn-evolution
</b>En lile bleg mus kan blive et ikon inden for biologi. I løbet af nogle få tusind år har den udviklet en sandfarvet forklædning mod rovdyr.

<b>10.000 skridt om dagen er for lidt
</b>Forskere er nu nået frem til, at 10.000 skridt om dagen ikke er nok for at holde sig sund og rask. Vi skal op på 12.000 skridt, men nogle af dem kan sagtens skiftes ud med andre motionsformer.

<b>Ansatte glemmer aldrig chefens hån
</b>Ledere skal være omhyggelige med ikke at tale nedladende til de ansatte. Det kan nemlig give bagslag. Det viser ny forskning.

<b>Dansk solgardin producerer strøm
</b>Et nyudviklet dansk gardin med plastik-solceller kan oplagre varme og producere strøm til huset.

<b>Internet-terapi virker godt
</b>En undersøgelse viser, at adfærdsterapi, som gives direkte via internettet af en terapeut, har god effekt på personer med depression.

<b>Grønlandshvalen jager i slowmotion
</b>Ny dansk forskning viser, at grønlandshvalen, som er et af verdens største rovdyr, jager i slowmotion for at fange milliarder af små dyreplankton. På trods af en hastighed på 2,5 km i timen, filtrerer en grønlandshval 80.000 tons vand om dagen.

<b>Bedre sundhed med bygbrød
</b>Danske forskere undersøger mulighederne for at anvende bygmel til brødbagning. Det er sundere og hjælper også mod sukkersyge.

<b>Sædkvalitet afslører levetid
</b>En dansk undersøgelse viser, at der er en klar sammenhæng mellem mænds sædkvalitet, og hvor længe de kan forvente at leve.

<b>Forskere sporer kløe
</b>Forskere har i mus opdaget nerveceller, som er afgørende for at føle kløe, men ikke smerte. Det åbner nye muligheder for kløestillende medicin.

<b>Ældgamle edderkopper genoplives
</b>Scanninger af edderkoppe-fossiler gør det nu muligt at lave 3D-modeller af de forhistoriske kryb, som levede for 300 millioner år siden.

<b>Virtual reality i chipsposen
</b>Ny teknologi kombinerer virkelighed med 3d-animation, og man kan for eksempel komme til koncert i en chipspose eller prøve hele Ray-Bans brillekollektion derhjemme.

<b>Vi lærer mere af success
</b>En ny undersøgelse viser, at vi ikke nødvendigvis lærer mest af vores fejl. Hjerneområderne som er involveret i læring fungerer mest effektivt efter success end fiasko.

<b>Orangutanger spiller på blade
</b>Orangutanger bruger foldede blad-instrumenter til at lave lyde, som minder om deres alarmkald. Det gør dem til det eneste dyr, udover mennesket, som bruger redskaber til frembringe lyd.

<b>Vi løber snart tør for olie
</b>Det Internationale Energiagentur fastslår nu, at Olieproduktionen allerede topper om ti år, og at vi derfor skal i gang med at udvikle alternativer med det samme.

<b>Tvivl om kælehundes oprindelse
</b>Ny forskning sår tvivl om, hvorvidt kælehunde stammer fra Østasien. Det viser sig, at hunde i Afrikanske landsbyer har lige så varierede gener.

<b>Børn forurener kloden
</b>En undersøgelse viser, at det giver et stort CO2-aftryk at få et ekstra barn. Effekten er næsten 20 gange så stor som mange andre miljøtiltag.

<b>Fristelser er sværere at modstå
</b>Folk undervurderer kraften af deres lyster, mener forskere. Dem der er mest indbildske, er mest tilbøjelige til at give efter for fristelser.

<b>Forskere giver mus nye tænder
</b>Japanske forskere har fundet en metode til at fremstille nye voksne tænder. Indtil videre virker det kun på mus, men i fremtiden bliver det måske muligt at droppe proteserne.

//Videnskab.dk

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Kort nyt! August 2009

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce