{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.698 visninger | Oprettet:

Norsk skovkat, et rovdyr som ikke er social ?? {{forumTopicSubject}}

Jeg har debatteret med en gruppe, hvor vi ikke er helt enige.

Når man som avler (med tavler) har katte i indhegning (med læskur/hus). Har katten så rent faktisk BEDST af at bo i sådan en indhegning frem for i huset sammen med sine mennesker ?

Jeg mener jo at katten er social og det er synd at holde den "bur" - væk fra menneskerne.
Det mener personerne jeg skriver med IKKE.
De mener IKKE katte er sociale, og skriver det er jo en norsk skovkat og hvad jeg ikke tror de er vant til fra skovene i norge osv.

Mine katte ER altså sociale, de løber frit (er selvfølgelig neutraliseret), og kan løbe ind og ud som de vil.
Når vi kommer hjem, kommer de også altid hjem når de kan høre bilen, de savner jo vores selskab.
De har selvfølgelig mad og vand hele tiden.
Vores katte hopper også SELV op o vores senge npr vi skal sove, vi tvinger dem ikek til det og forhindrer dem heller ikke i det.

Men dem fra gruppen, skriver at katte (ihvertfald deres norske skovkatte) har bedst af at være ude og ikke bare er "putte nusse dyr" og de er rovdyr som er vant til at klare sig i de norske skove.

TS fra gruppen skrev så som det første, da jeg spurgte hvorfor kattene ikke boede inde i huset, at "sommetider lugter hankatte ikke så godt".

Jeg vil sige at det er en super flot indhegning og "løbegård" TS har, men jeg ville bare ALDRIG sætte en kat ud i sådan en, men høns og fugle.

Hvad er jeres mening, både avlere og ikke avlere (opdrættere) ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Norsk skovkat, et rovdyr som ikke er social ??
  • #1   22. jun 2013 Hvad er ideen i at have en kat hvis den ikke skal være inde i huset. Jeg ville aldrig kunne smide en kat ud og så bare lade den leve ude i en indhegning. Jeg har selv engang haft voliere til mine katte fordi jeg havde fået kørt flere ned. De nød at sidde derude men de nød da lige så meget at være inde hos mig

  • #2   22. jun 2013 Det jeg kender til hankatte huse/værelser og løbegårde med lille hus, har lige som været en nødvendighed, fra katten begynder at strinte, men de steder jeg kender til har gjort meget ud af, at have daglig tid til de hankatte, og de har ikke været der i mange år, og har bagefter fungeret som kælekatte i private hjem, gerne med en løbegård.
    Man kan ikke bare installere dem på den måde og bare fodre og så gå, og de skal have selskab.
    Der er så vidt jeg ved meget præcise regler for hvilke forhold der skal være for hankattene.
    Katte er rovdyr, og alle er ikke lige sociale, nogle kan leve som løver i flok, og nogle lever som tigeren solo det meste af livet, men vi må ikke dømme n kat til isolation smiley


  • #3   22. jun 2013 Norske skovkatte er lige så sociale som alle andre katte..

    Men de der hankatte bure/ indhegninger er desværre ikke så ualmindelige til avlshannerne hos avlere..

    Det er ikke kælekatte de har det er avlsdyr..

    Jeg syntes personligt ikke det er en ok måde at holde kat på, men omvendt så er det vel ikke så meget anderledes end for gårdkatten der heller aldrig kommer ind andet end i stalden..


  • #4   22. jun 2013 Min skovkat er både et rovdyr (har fået smag for fugle smiley ) og et socialt kæledyr, der gerne sover i fodenden. smiley

  • #5   22. jun 2013 Jeg har da også set herinde at nogle opdrættere har "hankattehuse". Jeg så et vedhæftet billede engang der nærmest lignede et internat, men der er jo også den side af sagen, at hankatte strinter og hunkatte er liderlige, så med mindre at der ikke foretages seriøs avlsarbejde, ja så kan de da bare lukke dem sammen.....

    Jeg giver Heidi helt ret i betragtningen om, at disse "avlsdyr" ikke er kælekatte, men det har opdrættere jo nok en anden mening om....


  • #6   22. jun 2013 Enig med Heidi, <b>bortset</b> fra det sidste med gårdkattene. De har "hele verden" at færdes i. Hvis de ellers bliver sørget ordentligt for, har de gode betingelser for et godt liv med alle muligheder for naturlig katteadfærd.
    Røvsygt liv for katte at leve indespærret ude i et bur med skur. smiley


  • #7   22. jun 2013 Jeg er faktisk enig med dig Tinka, jeg ville også foretrække et liv som gårdkat frem for et liv som han kat i et af disse hankattehuse smiley

    Med det jeg skrev så var det henført til det sociale vs. mennesker jeg tænkte på..


  • #9   23. jun 2013 Felis:

    Det er nok derfor at jeg holder mig til "redningsaktioner" - alias huskatte smiley


  • #13   23. jun 2013 Det handler ikke kun om hanner strinter - det handler også om at jo flere katte der går i en pærevælling jo større stress og dermed udsigt til udbrud af et eller andet.

    Mine katte er grupperet i tre grupper - i går gik en hunkat i en gruppe på fire bananas, måske fordi de tre er fertile og hun er kastrat. For at få ro i "gaden" måtte hun ind i mit soveværelse med adgang til en lille løbegård - hun er helt rolig nu, men det udbrud i går har jeg ikke glemt. Så, er der nogen der er interesseret i en smuk fawn menneskekærlig aby - så har jeg en billigt til salg smiley


  • #15   23. jun 2013 Ja de opdrættere jeg kender har jo også gjort meget ud af deres fertile drenge, men skal man opdrætte er det nødvendigt, at holde drengene fra pigerne, ellers skal pigerne jo fyldes med ppiller, det er jo heller ikke godt.
    Jeg kender et par opdrættere og de har normalt kun en hankat fertil i max 2 år, og jeg har aldrig set dem have hunkatte i bur eller på anden måde lukket hver for sig, men i flere grupper, og drengene med løbegård op ad pigernes.
    Den hankat min datter købte som 2 årig, havde også været i hankatte bolig, jag må sige han var en fantastisk dejlig og kælen kat, han var ikke forsømt.


  • #18   23. jun 2013 Lis:
    Jeg VED at du går op i dit opdræt, det kan man jo se ud af dine indlæg, derfor studser jeg også over dette og håååber at det er med et glimt i øjet som jeg ikke har fattet:
    " For at få ro i "gaden" måtte hun ind i mit soveværelse med adgang til en lille løbegård - hun er helt rolig nu, men det udbrud i går har jeg ikke glemt. Så, er der nogen der er interesseret i en smuk fawn menneskekærlig aby - så har jeg en billigt til salg "
    Jamen man sælger da ikke "bare" sin kat fordi den en gang er gået grassat....
    Så er det jo en - undskyld formuleringen - bare en "forretning".


  • #20   23. jun 2013 Lotte:
    Nu så jeg lige i en anden tråd at du pt. har 30 katte hvoraf kun 5 er killinger.
    Jeg kan også se ud fra dine indlæg at du går op i avl og er reg. opdrætter med mere og jeg ville ikke være bange for at købe af hverken dig eller Lis.

    Men:
    Med 30 katte, hvordan bliver der så tid til at give alle kæl og kærlighed?

    Jeg spørger fordi jeg har en veninde der for mange år siden boede et sted hvor de havde 22 hunde i forskellige størrelser - altså ikke noget opdræt og ejeren forsøgte at give dem kærlighed og opdragelse, men det var jo en umulighed med så mange dyr..


  • #21   23. jun 2013 "Så er det jo en - undskyld formuleringen - bare en "forretning". "

    Forretning - det kan du kalde det med underskud. Præcis hende jeg taler om kunne nok selv og også for de andres og min skyld have godt af et nyt hjem. Jeg er så egoistisk at jeg tænker på dyret, de katte der er i huset og mig selv - det har førsteprioritet her - det har pyssenyssethed ikke.

    Det var min plan hun skulle blive her - men planer har det med at ændre sig når forholdene ændrer sig.

    Man får ikke meget for en kastrat der har hele pakken - hendes kejsersnit med fire døde killinger kostede 8000. Er jeg heldig kan jeg få 1500 for hende.

    Jeg har ni katte - det er for mange. Jeg laver to kuld mere lykkedes det, og så lukker jeg opdrættet. Det er psykisk og økonomisk dyrt at opdrætte


  • #22   23. jun 2013 Felis **Jo også derfor jeg altid har påstået, at der er forskel på de følelser man har for kattene om man er opdrætter eller "kun" katteejer.....vi andre "menige" anskaffer jo katte m.h.p. at det skal være i hele kattenes levetid**

    Når vi ikke bringer os i en situation med så mange katte, at vi bliver nødt til at sælge ud af dem, er det nok bare fordi vi er ”pyssenyssede”.


  • #23   23. jun 2013 Jeg har med stor glæde, købt de katte og killinger der skal sorterers fra i et godt opdræt, naturen er en ubarmhjertig opdrætter, og kun det bedste overlever, det er lidt det samme med en opdrætter, de skal jo kun gå videre med det som er det bedste, og nogle skal sorterers fra, og hvis de kun fik killinger på de samme 3 katte i evighed og beholdt dem som kastrater, ja så kommer man da ingen vegne som opdrætter.
    Jeg har oplevet at Mannes opdrætter måtte gå af med hans mor (absolut ikke noget hun ønskede) hun trivedes ikke mellem de fertile, da hun uden for beregning blev fikset under et kejsersnit, hans far havde fåre de kuld han skulle være far til, og hun gjorde et stort arbejde for at de to kunne få et hjem sammen.
    Jeg har ikke oplevet mindre kærlighed til den enkelte kat hos en opdrætter, men de må være realistiske nok til, at finde hjem til den lille killing som tager dem med storm, og i stedet beholde en som er det rigtige for opdrættet.
    Hvis jeg ikke havde følt, at den opdrætter jeg besøgte havde kærlighed og forståelse for hver eneste af deres katte, var det ikke et sted jeg ville handle.
    Jeg har været heldig, at møde opdrættere med kærlighed og stolthed for deres katte og det er der jeg har købt mine dejlige katte.


  • #24   23. jun 2013 Som Jette nævner har jeg et par gange oplevet at når katten blev neutraliseret kunne den ikke gå med de katte den trivedes fint med før. Meget voldsomme oplevelser - dem skal man have prøvet for at kunne forstå det - for vi tror jo netop at neutralisering gør katten mere "rummelig".

    Den sødeste fertile han blev et helvede da han blev kastreret - han tålte ikke andre katte overhovedet - han sloges og skreg som en gal - jeg var faktisk bange for ham. Heldigvis kom der hurtigt et godt hjem hvor han faldt til med det samme - ellers havde der kun været en mulighed smiley


  • #25   24. jun 2013 "Norske skovkatte er ikke sociale?" Så tror jeg den jeg har fået er en fuser for han er da ekstremt social! smiley
    Når han kommer hjem fra en løbetur Miauver han altid "hej" og venter på vi svare før han går videre med hvad han nu havde lyst til. Han elsker at komme op og få opmærksomhed og han kræver også en del mere aktivering end mine 2 andre katte.

    Jeg kan se ideen med at holde fertile hankatte i et voliere med husly på grund af at de er nødtil at være adskilt fra hunnerne og så den ubehagelig strintning.
    Det sagt er det jo stadig meget vigtigt at socialisere kattene så man er sikre på at man avler et godt temperament videre og ikke en hidsigprop.

    Jeg er ikke avler eller opdrætte men som forbruger ville jeg aldrig køber en kat fra de personer...


  • #26   24. jun 2013 <i>"Norske skovkatte er ikke sociale?" Så tror jeg den jeg har fået er en fuser for han er da ekstremt social! :P</i>

    smiley Sasha - så er det lige et sådan tilfælde at man ikke har noget imod at få en fuser/ defekt vare, hvis det skulle være rigtigt smiley


  • #29   24. jun 2013 Okay Lotte smiley
    Du må have nogle gode benmuskler når der skal lige omkring 32 kg. på dem (4 x 8 kg).
    Med Freddie i favnen eller på skødet synes jeg at det er nok ;).

    Men jeg kan godt se, at når du har dem inde i huset, så skal de jo nok komme dappende når de vil snakke smiley

    I øvrigt synes jeg at den sorte er riiigtig flot!


  • #30   25. jun 2013 Jeg tror simpelthen, at vedkommende jeg diskuterede det med havde en helt anden opfattelse af kattevelfærd end mig.
    Og en helt anden grund til at hlde katte.

    Det piner mig bare at se katte som holdes i indhegninger med læskur, sådan ville jeg ALDRIG byde en kat at bo, men HØNS.
    Og ikke engang høns, når vi skal have høns igen, skal de havde en indhegning (MED adgang til stalden) som de kan gå i om natten, der skal være strøm udvending for at holde ræven væk.
    MEN jeg vil så lukke hønsene helt fri om dagen så de kan gå på hele marken som det passer dem.

    Som en anden skriver her i tråden, når katte bliver "opdrættet" på den måde ved at bo i en "voliere"/"løbegård" eller hvad man nu så fint vil kale den, så grænser det til PRODUKTION og ikke opdræt, da dyrene ligesom bare skal "opbevares" og ikke bo sammen emd menneskerne.


  • #31   25. jun 2013 Produktion kræver vel at der produceres en vis mængde - og at killinger fødes udenfor huset?

    Det er godt at have et godt hjerte - men det er ganske ubrugeligt uden sund fornuft.

    Ret imponerende at skulle "beriges" af kælekatteejere om hvordan van har et sundt og stressfrit opdræt. Forhold er ganske andre med fertile dyr end med kastrater - og det er de også for dyrenes skyld og for at være sikker på at kunne levere sunde og socialiserede killinger.

    Jeg er glad for mit eller måske mine sidste kuld er på vej - er så træt af andre der er så meget klogere om hvordan man opdrætter seriøst:-(

    Måske alle I kloge skulle spørge jeres dyrlæger hvad der sker når man har mange dyr sammen - h*n har set det - alt for tit ... Og hvem råber højest hvis en købt kat eller killing nyser på det forkerte tidspunkt?


  • #32   25. jun 2013 Kan kun være enig med dig Lis smiley de er jo en af grundene til vi alle ikke skal opdrætte og råder så mange til at neutralisere deres katte, der skal noget andet til når man har fertile katte i et opdræt, og jeg har aldrig set en seriøs registreret opdrætter have deres hunkatte andre steder end i boligen, og så kan den fertile hankat altså ikke være der!!
    For ellers heder det jo ppiller og det er jo ikke godt!!


Kommentér på:
Norsk skovkat, et rovdyr som ikke er social ??

Annonce