1.021 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 19 Svar

hvordan kommer man igang som opdrætter hvordan kommer man igang som opdrætter

Som overskriften lyder: hvordan kommer man igang som opdrætter?

Jeg har gået og leget lidt med tanken om at blive opdrætter, når jeg er færdiguddannet.

Ideén er stadig kun på "tanke-plan".

Der er jo en masse man skal lære om genetik, sygdomme, stamtavler, og så videre.

Hvordan er andre kommet igang?

Det er jo ikke lige noget som man hopper ud i, det er jo liv det handler om.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Elektriker 700 kr.
  • Montering og installation af opvaskemaskinen 650 kr.
  • Flytning af stikkontakt - 15min 500 kr.
  • Hjælp til at samle en BRIMNES seng fra ikea 750 kr.
  • Help with bicycle gears that are slipping 210 kr.
  • Skift af vandhane i køkken 800 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  hvordan kommer man igang som opdrætter
  • #1   23. jan 2007 Det første må være at undersøge hvilken race du vil opdrætte, og så lære alt det du overhovedet kan om racen. Tag gerne på udstillinger og snak med andre opdrættere af racen og læs alle de bøger du kan få fat i.
    De kontakter du opnår dig kan evt være en hjælp når du engang skal ud og købe avlskat.


  • #2   23. jan 2007 Husk også at bliv meldem af en katteklub - samt søge stamnavn.
    Der er feks opdrætterseminar her til april. Indenfor Norsk Skovkat, kan du tage en kørekort. osv.. smiley Og ja, læs løs. smiley


  • #3   23. jan 2007 Det er også en god ide først at anskaffe sig en kælekat af den race man evt. senere vil opdrætte, og tage den med på udstilling for at blive helt sikker på hvordan kattens racestandard er.

  • #4   23. jan 2007 Linda - Man kan også købe den med åben tavle, og hvis man mener det ikke er den race man vil opdrætte kan man jo neutralisere den. smiley og så beholde den som kæl.

    Men ja, der er enomt meget at lære. Føler mig stadig på starts nevue *G*.
    Slug også alt den info til dig som du kan. Læs gamle tråde her på KG, der står også meget godt i der er værd at vide.. smiley


  • #5   23. jan 2007 1000 tak, det lyder bare som om at opdrætterne der er herinde, bare har 100% styr på ALT omkring opdræt.
    Men alle er jo startet fra bunden på et eller andet tidspunkt....

    Kristina: hvor er det opdrætter-seminar, og kan man bare komme som privatperson?


  • #6   23. jan 2007 jeg bliver nødt til at smutte,(skal på arbejde, JUBIIIII) men jeg kommer på igen i aften, og læser alle jeres gode råd.

  • #7   23. jan 2007 Madeleine - Har desværre lige fået en mail om at der ikke er flere pladser. Men hold øje på katteklubbernes hjemmesider. smiley
    Private kunne også deltage. Det var i Horsens denne gang - også derfor jeg tilmeldte mig. Hehe. Jeg har 200 m hen til hvor det skal holdes. De vil snakke om tandsygdomme, drægtighed osv denne gang. smiley


  • #8   23. jan 2007 Madeleine
    Det allerbedste du kan gøre, er at få dig en mentor.
    Mit råd er at du først finder ud af hvilken race der interesserer dig mest. Surf rundt på nettet og ser du et sted, hvor du kan lide kattene, beskrivelsen af opdrættet osv. så tag kontakt og fortæl om dine ønsker.
    Mange opdrættere,( jeg selv incl) vil foreslå dig at købe en neutraliseret kat, der kan udstilles. Hvis du udstiller et stykke tid, samt deltager i diverse seminarer, kursus osv. vil du være rustet med en god baggrundsviden omkring katten, racen og opdræt generelt. Derefter er det bare med at lytte og lære hos mentor.
    Held og lykke. smiley


  • #9   23. jan 2007 Hej hej..

    Blander mig lige i tråden.. smiley Går selv med samme slags spørgsmål.. Har dog fået svar med en del efterhånden.. Men går også og venter på at blive færdiguddannet og finde et sted med mere plads.. smiley

    Men hvad hvis man er vild med flere racer.. Jeg er fx. helt vild med somali, hellig birma og bengalerkatte.. Men vil nok helst opdrætte maine coon og norske skovkatte..
    Se det er lidt mange racer ikke..Har fået anbefalet kun at have en race, men kan bar ikke beslutte mig.. Hvad ville i gøre..

    - Lena


  • #10   23. jan 2007 Lena hmmm den var svær jeg har aldrig haft lyst til at opdrætte andre racer en MCO men jeg kan da li mange racer *S* ...... læs om de forskellige racer og kig på hvilken race der vil passe til dit liv ....

  • #11   23. jan 2007 ja det er også det jeg prøver.. men syns bar hele tiden jeg finder plusser hos dem alle.. heh.. smiley Men overvejede måske at få en bengal som man kan få et kuld på i samarbejde med opdrætter og så få den neutraliseret derefter og så gøre sådn med hellig birma og somali os.. Har set det nogen steder.. smiley Men så vil jeg jo så skulle have plads til 3 katte + 2 kastrater vi har nu + maine cooner og evt. norske skovkatte til opdræt.. Så har jeg jo fået at vide at der skal være plads til nye katte i opdrættet og hvis der så også er killinger, ja så tror jeg vi skal ud og finde et slot.. thi..

  • #12   23. jan 2007 Jeg kan i allefald svare dig på den med Hellig Birma.
    Den race er "kendt" for at være racister. De er som individer super kælne og rolige katte, men i én flok, hvoraf der også er korthårskatte, kan de blive til de rene furier og tolererer ikke deres tilstedeværelse.
    Jeg kan godt forstå du går med tanker om MCO og NFO, de er smukke.
    Men jeg ville aldrig binde an med Bengaler, som nybegynder. Den er smuk, men ret speciel efter hvad jeg har hørt og læst.
    Somali er gudeskøn. Men jeg kender ikke meget til racen, som sådan.
    Min mening er altså, at det ikke er smart at blande for mange racer i en flok, det KAN blive et problem.


  • #13   23. jan 2007 Hej Lone

    Mange tak for dit svar.. så lærte jeg lidt mere om hellig birmaer.. Har godt hørt at de har et herligt temperament.. men vidste ikke at de ikke er gode i en blandet flok..

    Har hørt at en frarådede somali og bengaler sammen, så lidt ærgerligt, hvis hellig birma heller ikke går sammen med somali..

    Jeg regner heller ikke med at starte med en bengaler.. ved godt de er lidt kringlede som nybegynder at opdrætte.. Ville helt klart starte med maine coon og norske skovkatte.. Men har altid drømt om hellig birma og somali og senere hen om bengaler.. smiley

    Men det er også bar drømme.. heh.. Men tak for info.. håber ikke jeg har ledt Madeleine's tråd ud af et alt for stort sidespor.. smiley



  • #14   23. jan 2007 Så må jeg starte med at finde en race der passer til min livsstil/temperment.
    Det er da godt at jeg først er udlært om 3 år, så jeg har lidt tid til at overveje,kigge og spørge alle de "gamle rotter".



  • #16   23. jan 2007 Hej Christina

    Mange tak for dit svar.. smiley

    Havde, hvis det skulle være, ikke tænkt mig at have egen han på alle racerne.. puha det kunne være sjovt at skulle holde styr på.. så skulle de jo nærmest have hver deres rum.. smiley
    Men hvis jeg skulle noget, skulle det være en race af gangen, og som jeg skriver ville jeg gøre det sådan at jeg sammenarbejdede med den jeg købte katten af, sådn at de hjalp med en hankat og med alt hvad der ellers hører med.. smiley
    Og så efter et kuld, skulle hunkatten så være kælekat, dvs. neutraliseres.. Sådan at jeg ikke havde 2 fertile hunkatte, hver sin race og kun en fertil race hankat.. Så der ikke sker uheld..
    hmm.. er det forståeligt?? Synes det lyder kringlet.. thi..
    Men det er selvfølgelig meget at sætte sig ind i med så mange racer.. Men ved ikke hvad jeg gør endnu..

    Har meldt mig ind i Racekatten og går og brygger lidt på en hjemmeside, skal bar lige ind i det.. Og overvejde også at finde på et navn til et stamnavn, ved godt det ikke skal være med en race i navnet.. ville være dumt for mig.. smiley Men har slet ikke rigtig nogle ideer til hvad det skulle være.. overvejede faktisk at lave en tråd om det.. smiley


  • #17   24. jan 2007 Lena: mange der ikke vil have racerne ind i deres navne bruger deres efternavn eller mellemnavn eller lign.
    mit er en forkortelse af mine to racer Tyrkisk van og Ragdoll! Dette er blevet til Vandoll!

    hilsen christa


  • #18   24. jan 2007 Hej Christa

    Det havde jeg også tænkt lidt på.. smiley Min forlovede har et lidt specielt mellemnavn(Villadsen Printz), men det skal jo være vores begges opdræt.. så navnet skal jo passe på os begge.. Men så tænkte jeg på en sammensmeltning.. smiley Men ved ikke rigtig.. skal jo også være noget man kan holde ud a sige og sådn.. Syns det er svært..


  • #19   26. jan 2007 Du kan jo besøge katteudstillingerne og se hvilken "model kat" der tiltrækker dig.
    Det er en oplagt mulighed for at se et bredt udvalg af mange racer smiley


  • #20   26. jan 2007 Hej Hanne

    Ja det vil jeg også prøve.. Har også været et par gange og skal her søndag igen.. Men indtil videre er jeg altså bar vild med alle de racer ejg har nævnt.. smiley


Kommentér på:
hvordan kommer man igang som opdrætter

Annonce