{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.700 visninger | Oprettet:

Hjælp til kattebakke {{forumTopicSubject}}

Jeg har tre katte og fem kattebakker og fjerner alt det store hver gang de har været på bakken og skifter grus plus vasker bakken hver anden dag !

Den ene af kattene laver altid stort udenfor kattebakkerne. Hun går under vores vask i badeværelset og besørger sig og løber meget hurtigt derfra ( Nogen gange allrede inden hun er helt færdig, så aff falder af når hun løber ) så tog vi noget pap og lagde inden under vasken i håb om at hun ville gøre det på den, så vi ikke hele tiden skal vaske gulvet osv effter hende. Men nu går hun ikke derhen og gør tingene mere. Nu laver hun dem et andet sted på badeværelset. Nogen gange kan hun finde på at gå ind i en af bakkerne men går ligeså hurtigt ud igen og gør stort på gulvet. Det er så forvirrende at hun bliver ved at besørge sig andre steder, at vi har snakket om at komme af med hende. Men hun er jo vores guldklump. Men vi aner ikke hvad vi kan gøre. Det skal lige siges at hun faktisk som regl først laver stort når vi er kommet hjem - der er nemlig aldrig noget lige når vi kommer hjem.

Men ikke nok med det er den anden af vores katte begyndt at tisse i håndvasken på toilettet og når vi er på vej i bad og hvis der ligger noget tøj eller lign på gulvet skynder alle tre katte sig hen og tisser på tøjet.

Jeg aner simpelhen ikke hvad vi kan gøre. Vi sørger selvfølgelig for at der ingenting ligger på gulvet, men kattene kan nogen gange finde på at skubbe vores tøj ned på gulvet selv og så tisser de på det.

Vi er så trætte af at halvdelen af vores tøj skal smides ud fordi de gør som de gør. 0g det er endnu mere forvirrende at vi ikke aner hvad de prøver at fortælle os.

Jeg har været med dyrelægen omkring problemet og hun fortalte at det muligvis kunne hjælpe hvis de blev neustraliseret, og det er de så blevet alle tre. Men det hjælper ikke. Er der nogen der kan komme med nogle råd - for står selv på bar bund.

Vi har prøvet alt slags kattegrus men intet hjælper
Vi har prøvet at købe katteparfume fra dyrelægen
Vi har købt to ekstra bakker i håb om det ville hjælpe
Vi har prøvet både at lade som ingenting når de gør noget og prøvet at skælde dem ud.

Nogen der har nogle super idéer til problemet ? 0g måske også samtidig en opskrift til at få tislugten væk for det sidder over det hele føles det som.

Det her er snart deres sidste chance, for ellers kan jeg ikke beholde hende/dem, for det kan ingen af os leve med.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til kattebakke
  • #1   21. sep 2009 Jeg bemærkede at di skriver:
    "Nogen gange kan hun finde på at gå ind i en af bakkerne men går ligeså hurtigt ud igen og gør stort på gulvet. "
    Er det lukkede bakker med låg på?
    Jeg kender til katte der var urenlige da de havde den slags bakker, men som blev renlige igen da låget blev fjernet.
    Evt prøv at sætte en bakke der hvor 'uheldene' sker.
    smiley
    Pia


  • #2   21. sep 2009 Tre ud af de fem bakker er med låg. Men det som om at når hun går på bakken står en af de andre katte og 'overvåger' hende - og så skynder hun sig væk fra den.

    Da hun gjorde sit under vasken satte jeg en bakke op der, men nu går hun slet ikke derind mere, nu gør hun det bare et andet sted. så synesjeg ahr prøvet som du siger med at sætte en bakke med besørge stedet men så gør hun det bare et nyt sted. smiley



  • #3   21. sep 2009 Det vil sige hun nok er bange for at gå på bakken og finder et mere 'roligt' sted?
    Jeg har en gang haft en som også blev overvåget af en af de andre når hun gik på 'potten' og tydeligvis var utryg. Hun blev dog ikke urenlig.
    Jeg 'klarede' det ved at hjælpe hende, dvs jeg var ved hende når hun gik på bakken og holdt den anden væk; gik han derhen alligevel fik han skæld-ud. Og det hjalp med hendes utryghed.
    Umiddelbart lyde det som om din også er utryg, bla det at hun venter med at gå derop til i kommer hjem og at du skriver der er en anden der overvåger.
    Kan hun ikke få sin helt egen private bakke i sit eget rum, som hun og kun hun kommer ind i så snart i er hjemme? Hvis hun ved i 'hjælper' hende og 'beskytter' hende kan det være hun bliver mere sikker og forhåbentlig også renlig.
    I kommer jo nok til at skulle lægge lidt kræfter i 'projektet'.
    Rigtig meget held og lykke med det.
    smiley
    Pia


  • #4   21. sep 2009 Så du tænker at vi fx sætter en kattebakke ind i et værelse og lukker hende derind engang imellem - og ellers bare har døren lukket ? Men det går meget stærkt fra hun har været inde i bakken til uheldet er der. Og hvordan skal jeg så gøre når vi ikke er hjemme ? Skal jeg så bare lukke hende alene inden på væreslet med mad, vand og bakke ? Men så bliver hun bare ikke socialiseret af de andre. Eller gør det ingenting ?

    Ja, jeg vil også mene at hun føler dig overvåget - Af begge katte endda. Men det ikke sådan så de er uvenner eller noget - De leger sammen osv. Da jeg lagde pappet under vasken kom den ene killing og løbende hen og tissede engang på det - så tror lidt at hun har fortalt at hun ikke må bruge den.

    Vil selvfølgelig prøve at gøre alt for at hjælpe hende ..


  • #5   21. sep 2009 Har tænkt lidt på om jeg måske skulle skifte kattegrus ud med spåner ? Er der nogen der har erfaring med det?

  • #6   21. sep 2009 Hvis det var mig ville jeg starte med at supportere hende, dvs være ved hende når hun går på bakken og holde de andre væk (skælde ud, hvis de ikke kan lade hende være). Jeg ville rose hende til skyerne, når hun brugte bakken og også gerne give henden en lille belønning.
    Jeg tror ikke jeg ville holde hende lukket inde, når de er alene hjemme, med mindre du tror hun vil være glad for at få fred?
    Jeg har 2 på ca ½ år, Charley og Chili; Charley har også 'drillet' Chili, når hun gik på bakken, det har jeg stort set fået vænnet ham af med. Det var tydeligvis ikke 'ondt' ment, men generede hende.
    Hmmm det er altså svært lige at komme med det perfekte råd, for det afhænger af en masse ting.
    Hvor gamle er de?
    Har det altid været sådan?
    Er hun generelt underkuet/'jagtet' af de andre?
    Jeg tror gruset kan have betydning; da vi 'fik' vores 2 fik de i starten samme grus som de var vant til, bare for at de ikke skulle have den undskyldning....


  • #7   21. sep 2009
    Èn der skider ved siden af, og to-tre der tisser på tøj. Det lyder godt nok voldsomt.

    Hvor længe er det siden, de er blevet neutraliseret? Jeg tænker om hormonerne lige skal have tid til at falde til ro.

    Jeg synes bakkeforholdene lyder til at være fine. Så jeg ved ikke om det nytter at ændre noget der. Det kunne lyde til, at hende, der skider uden for bakken, er blevet forskrækket (af en af de andre katte) på et tidspunkt, mens hun har været på bakken, så hun er kommet til at forbinde det at lave stort på bakken med noget negativt. Ved ikke lige hvad man så gør.

    Står alle bakkerne på badeværelset? I så fald er det måske en ide at flytte en eller to af bakkerne (gerne en åben og en lukket) til et andet (roligt) rum. En bakke af jumbostørrelse kan måske også være en ide….

    Bakker skal stå et roligt sted. Der er vel ikke en vaskemaskine, tørretumbler eller noget andet larmende nær bakkerne?

    Madskåle står vel ikke nær bakkerne?… Der skal være fod afstand mellem toilet og mad.

    Omvendt så kan urenlighed kureres ved at stille madskål direkte på forbudttissesteder, men jeg tvivler på, at det er en god ide i dette tilfælde hvor tisseriet foregår i det rum bakkerne står.

    Hvilket rengøringsmiddel bruger I til bakkerne? Måske er der en duft der hænger ved, som katten synes er ubehagelig. Prøv noget uparfumeret rengøringsmiddel.

    Virker kattene stressede? Jeg synes i hvert fald I skulle prøve Feliway. Ikke sikkert det virker, men bestemt et forsøg værd.

    Som du selv skriver, så prøver kattene at fortælle jer noget, og jeg kan godt forstå, det må være frustrerende ikke at vide hvad. Måske var det en ide at få besøg af en adfærdsterapeut, der måske kan få øje på en årsag til urenligheden.

    I skal i hvert fald ikke skælde ud, for så risikerer I bare, at kattene bliver stressede over toiletsituationen, og så går det først galt.

    Jeg er mest tilbøjelig til at tro, at det handler om stress. Men en af kattene kan jo godt have fået en urinvejsinfektion, og hvis en tisser ved siden af, så kan de andre finde på at følge trop.
    Ved ikke om, der er noget nyt her, men prøv alligevel at læse det.

    http://www.inges-kattehjem.dk/Urenlighed#Urenlighed


    PS: Skurer du godt nok alle de bakker hver anden dag?! Jeg fjerner klumper flere gange dagligt, og hver anden uge vasker jeg bakke og skifter al gruset, og det rækker her. Bruger EC uden duft. Kan anbefale dette grus, hvis I endnu ikke har prøvet det. Prøv evt. også Cats Best Øko Plus, det er meget anderledes end andre typer hård grus. Minder om træspåner, men klumper.


  • #8   21. sep 2009 Sikke da en smøre :S
    Kom til at tænke på om hunkatten kan have ondt ved afføring. Har hun meget hård mave ... ?


  • #9   21. sep 2009 Hvor gamle er de? - killingerne er fra dec 08 og mormis er fra starten af 07

    Har det altid været sådan? - Ja stort set, der var en lille periode hvor hun og de andre var rigtig gode - men så begyndte hun igen med at gøre udenfor.
    Er hun generelt underkuet/'jagtet' af de andre? - Jeg vil ikke sige at hun bliver jagtet af de andre, men mere overset. DE er altid missemor og den anden killing der leger sammen, hvor hun abre sidder og kigger på. Men samtidig kan hun godt ligge med begge to og nusse osv.
    Hvor længe er det siden, de er blevet neutraliseret? De blev alle tre i maj måned, så det er okay længe siden - For har nemlig også haft den tanke med at der måske skulle gå lidt tid inden det hjalp.
    De bakker vi har har vi ikke samme sted. Vi har to bakker på toilettet, én bakke inde i stuen og to uden på altanen - hvor de har fri adgang til 24/7 .
    Vi har en vaskemaskine og tørretumbler men de føler sig bestemt ikke generet af larmen eller noget for de kan godt ligge ovenpå den når der bliver vasket tøj. Mad og vand står hellere ikke lige ved dem, da vi har mad og vand i køkken og en i soveværelset.
    Ved ikke om det er jumbobakker vi har, men vi har købt de største bakker vi kunne finde.
    Jeg har haft købt feilway og den synes jeg ikke gav de store ændringer, udover at de andre begyndte at besørge i vasken og 'glemte' bakkerne.

    Jeg har haft hende med til dyrelæge og hun sagde at hun intet fejlede.
    Men tænker lidt, da de blev neutraliseret kom hende der prutter ud for at stingene gik op og hun røg på dyrehospitalet og blev opereret om igen og siden har hun 'trøste spist' ( hun er ihvert fald blevet tykkere end de andre ) har tænkt tanken om det kan være fordi hun er depermeret, men så burde det vel ikke have noget at gøre med hendes aff ?
    Hvordan kan man mærke om de er stresset ? For nu går jeg hjemme for tiden pga sygdom så holder sådan rimelig øje med dem i løbet af dagen og der synes jeg ikke det virker som om hun er stresset.
    Jeg har også selv haft tanken med adfærdsterapeut - men dyrelægen sagde at jeg skulle vente .. Ved desværre ikke hvor længe smiley


  • #10   21. sep 2009 Synes ikke hendes aff er hård, det er en fast, normal aff - og når jeg ser hun gør noget så ligner hun ikke en der har ondt når hun presser, men mere som en der har travlt ? - Hvis i kan følge mig ?

  • #11   21. sep 2009 Hmmm... Jeg synes det er en svær en. Har en fornemmelse af, at der er et eller andet oplagt, vi ikke lige kan få øje på ... Men der ER en årsag til urenlighed. Jeg ville ikke tøve med at få fat i en dygtig adfærdsterapeut. H*n vil nok også kunne se tegnene på stress. Jeg synes ikke, der er grund til at vente, når kattene er blevet neutraliseret tilbage i maj måned.

    Og sikke da en grim historie med Hvides neutralisering smiley Men hendes urenlighed var startet inden, eller? Jeg ved ikke ...men tænker, at den grimme oplevelse kan have påvirket hende fysisk eller psykisk og måske har noget at sige ift. urenligheden.

    Som jeg forstår det, er det kun på toilettet urenligheden foregår? Så det nytter ikke engang at gribe til den metode (jeg ikke bryder mig om) med at lukke kattene inde i et rum med bakkerne, for urenligheden foregår jo i de rum hvor bakkerne står.
    Din erfaring med Feliway må siges at være usædvanlig uheldig smiley Pokkers.

    Prøv i hvert fald som Pia D skriver at rose dem, når de bruger bakken.

    Urenlighed i sig selv kan være et stresssymptom. Tja, trøstespisning kan nok også være udtryk for stress. Jeg har egentlig svært ved konkret at beskrive, hvordan man ser stress hos en kat. Noget med adfærd og kropssprog, der er modsat en ikke-stresset kats, der typisk er: tillidsfuld, afslappet, harmonisk, nysgerrig, nyder livet, tilpas aktiv.

    Den gode periode, du nævner, prøv at tænke over, hvad der kan have været anderledes dengang. Og om der skete noget, da det gik galt igen.

    Jeg håber, I får løst problemet! Synes, som nævnt, I bør kontakte en dygtig adfærdsterapeut, hvis det ikke meget snart bliver bedre.


  • #12   21. sep 2009 hun har aldrig sådan rigtig gået på bakken - ( Har haft dem alle siden killing, hende den er gal med fødte missemor på min mave ) 0g det har aldrig været godt med hende. Når jeg mener en god periode er det max et par dage hvor hun har været på bakken - Så tror ikke det har noget at gøre med at jeg har gjort noget anderledes lige de dage. Ved ikke, synes ikke hun virker stresset eller noget .. Bare lige nu ligger hun oven på mig så jeg næsten ikke kan skrive, ligger med lukkede øjne og spinder så meget så hun savler. Så tror ikke det fordi hun ikke har det godt - eller hvad ? Jeg føler mig så magtesløs med hende.

    Ja, meget grim oplevelse med hende. Inden de blev neustaliseret havde hun lidt mere gå påmod - altså hun var den frøste der skulle prøve de forskellige ting som mormis viste af ulykker ( så som at skulle hoppe op på spisebord osv ) og efter der hgar hun bare virket lidt mere forsigtig med al ting - Jeg ved selvfølgelig ikke om såret sprættede op inde i hendes kattebakken, men fandt hende midt på gulvet i soveværelset. og der kunne hun næsten ikke gå.

    men faktisk siden den dag har den været slem med hende.. Ja, det kunne godt være jeg skulle tage knoglen og ringe til sådan en dame - Kender du noget til hvordan og hvorledes man gør ? For kan huske jeg har læst et sted om at det koster penge bare det man ringer op og bestiller en tid ( 270,- ca) og hvis de skulle komme ud ville det blive meget meget dyrere. Og jeg bor i Sverige og forstår ikke et huk svensk. haha' så det skal nok blive godt hvis de ikke tager ud af landet ( De danske ) og jeg så skal have fat i en svensk.

    Tænker lidt, om det kan være at der er varme i gulvet ? siden hun laver aff ? For det er tit og ofte at alle tre ligger derude og får lidt varme.


  • #13   21. sep 2009 Ja, hun har ikke gjort det nogen andre steder nogensinde ( udover at vække mig engang ved at tisse på mig mens jeg lå i sengen ) God start på dagen. hehe.

    men ellers har hun ikke gjort det nogen andre steder i huset ..


  • #14   21. sep 2009 **Jeg ved selvfølgelig ikke om såret sprættede op inde i hendes kattebakken, men fandt hende midt på gulvet i soveværelset. og der kunne hun næsten ikke gå.
    men faktisk siden den dag har den været slem med hende..**

    Hvis det skulle være sket, mens hun var på bakken, så er det ikke sært, at hun har modvilje mod bakker. Men den var jo også gal før, som jeg forstår det, og så kan det ikke "bare" være det, der er årsagen.

    Jeg ved ikke helt hvordan det foregår med adfærdsterapeuter. Mener man kan få telefonrådgivning fx via Felismir adfærdsklinik (men jeg er usikker på om rådgivning pr. telefon er nok, men prøv da) .
    Der er også en dyrlæge Bente Iversen, der har en klinik, der hedder noget med bioklinik.

    Måske kunne du spørge på et svensk katteforum, om de kender en god adfærdsterapeut i nærheden af hvor du bor. Evt. få en svenskkyndig til at oversætte, hvis der kommer en svensktalende adfærdsterapeut på besøg.
    Det skal nok være ret dyrt at få en dansk til Sverige, men det var nok alligevel det jeg ville vælge.

    Jeg synes, det vil være synd, hvis du skiller dig af med katten(e). Mener alt bør prøves. Katten har jo da trods alt fundet ud af at toiletbesøg foregår på badeværelset - værre hvis det var seng og sofa.

    Hmmm... altså det badeværelse.... Hvilket rengøringsmiddel bruger I? Tænker om kattene markerer pga. en duft.
    Har godt nok aldrig hørt om at varme i gulvet skulle kunne gøre katte urenlige, men hvis du mener, det kan have noget med det at gøre, så er det let at teste ved at slukke for varmen.

    Jeg synes det tager lang tid bare at gøre én bakke ren, tømme, skure, skylle, tørre... Ved ikke, om kattene kan synes at der bliver for meget uro omkring de bakker, når de gøres rene hver anden dag. Narhh .... det er måske for langt ude....
    (hehe, du kan nok høre, at jeg vrider min hjerne) Men brug i hvert fald uparfumeret rengøringsmiddel.

    Hvis der altid har været "noget" med hende, der skider ved siden af, så prøv evt. Bachs nødhjælpsdråber eller Zylkene…Eller hende Dyrlæge Bente Bioklinik har vist homøopatiske midler, hun sender.
    Jeg kender en, der har haft kontakt med hende, og hun var godt nok ikke så imponeret, men det kan jo være at hun kan hjælpe jer.

    Eller måske er du heldig, at der er en her på KG, der har en rigtig god ide.


  • #15   21. sep 2009 jøsses en smøre nu igen. haha.

  • #16   22. sep 2009 Jeg prøvede som Pia fortalte med at sætte bakken ind i et andet værelse med lukket dør. Da jeg synes hun begyndte at trippe lidt rundt tog jeg hende ind på værelset og lukkede døren - der var hun inde alene i 10 femten min (og mit øre lå hele tiden på døren hehe) og pludselig hørte jeg hende skrabe !!! Jeg ventede lidt endnu og åbnede derefter døren, og så havde hun været på bakken og tisse !! Jeg tog hende op og roste hende til skyerne ved at tage hende op, snakke og kæle for hende. Blev så glad TAK PIA smiley Jeg prøvede her til morgen også, men intet hed der. så nu sidder jeg bare og venter på hun giver lidt signaler igen .. Det skal lige siges at jeg ikke har set hende gå på nogen bakker i hvert fald i over to måneder. Hver gang jeg tjekker hvem der er ude så er det aldrig hende .. Så jeg synes det helt vildt (: ..

    Jeg ville også blive rigtig ked hvis hun skulle væk. Specielt fordi hun er min lille killing - Hun kommer hele tiden til mig og ligger under dynen og er vores vækkeur om morgenen.

    Det er lidt forskelligt hvad jeg bruger - nogen gange bruger jeg Rodalon ( Tror det staves sådan ) og andre gange er det ajax - Der hvor uheldet sker bruger jeg først rodalon og bagefter ajax - fordi jeg stadig synes det lugter. Har du et godt råd til lugt '? For ved ikke rigtig hvad jeg ellers skal bruge.

    Det med de dråber har jeg haft prøvet - det var hellere ikke det store hit desværre, så står de bare og dufter lidt i bakken og smutter igen bagefter ( Pånær hende der laver stort på gulvet )

    -Ved hellere ikke om det skulle siges noget det med varme i gulvet, men de alle tre opholder sig meget derude, specielt når vi har været i bad og gulvet er vådt, så ligger de og ruller sig derude mens de spinder. Jeg ved ikke om det fordi de godt kan li at blive våde eller hvordan.

    Jeg synes også det mærkeligt at jeg har taget den ene i at tisse i vasken flere gange, men den elsker at drikke vand derfra, det burde den vel ikke kunne når de ikke vil spise hvis deres affaldsstoffer er tæt på dem ? Eller er det noget andet når det 'bare' er vand?

    Kunne godt være en mulighed med at få en til at komme og tjekke hvordan hun har det, det ville ihvert fald give noget ro i sjælen hvis hun måske kunne fortælle hvordan jeg kan gøre for at hun vil gå på bakke igen - Nu giver jeg lige det her et par dage, men jeg kan jo bare ikke være hjemme hele tiden til hvis hun nu skal 'et eller andet' og ved ikke rigtig hvordan jeg kan gøre sådan så kun hun kan komme ud på den potte.


  • #17   22. sep 2009 Det er da et kæmpe fremskridt at hun for første gang i 2 måneder benytter en bakke!!!!
    At hun allerede nu -ved første forsøg- rent faktisk benyttede bakken synes jeg er stort, men jeg tror også der skal meget stor tålmodighed til.
    Hvis du har mulighed for det synes jeg du skal bruge lidt mere tid sammen med hende, hvor du indgyder hende noget mere selvtillid og samtidig viser hende den 'rette vej' (=bakken).
    Mine katte lærte rimelig hurtigt at sætte sig pænt inden de fik mad serveret. Jeg har haft flere som kunne give pote, en som kunne rulle og som også gjorde det for andre katte, når han ville indynde sig. Derudover en som kyssede, han fandt til sidst selv ud af at komme hen og kysse, hvis han ville ha' noget. Disse historier for at fortælle at katte bestemt kan lære noget og få ændret vaner.
    Rigtig meget held og lykke med den fremtidige 'potte-træning'
    smiley
    Pia


  • #18   22. sep 2009 jo tak. Uheldet har endnu ikke været der. Jeg overvejer også lidt at sætte mig ind til hende når jeg har lukket derind, men hun er bare en stor putterøv, som springer op og ligger sig med det samme på mig, og vil helst ikke ødelægge noget .. Det 3. gang hun er derinde nu i dag og der er ingenting sket. Men hun har hellere ikke lavet stort endnu. Men ja, der skal åbenbart rigtig rigtig meget tålmodighed til.

    Med hvad med når jeg ikke er hjemme ? For ville være øv hvis hun gjorde det når jeg ikke var hjemme.


  • #19   23. sep 2009 Jeg havde ikke fået fat i, at hun aldrig bruger bakken. Så er det jo fremgang at hun har brugt den. Tillykke med successen smiley

    Det er næppe realistisk at du kan være om hende hele tiden, men de gange hvor du kan være det, er det rigtig fint at du roser hende. Så kan man håbe, at hun efterhånden finder ud af, at mor bliver glad, og giver ekstra nussetur, når hun bruger bakke smiley

    Rodalon + masser af vand er udmærket. Jeg ville ikke bruge Ajax overhovedet i det badeværelse! Heller ikke andet salmiakholdigt rengøringsmiddel, for den lugt er der nogle katte, der vil markere på. (ammoniaklugt - lugter urin-agtigt). Måske det er forklaringen på de to andres urenlighed.... Brug i det hele taget kun uparfumerede rengøringsmidler og vaskepulver og undgå skyllemiddel.

    Hvis det stadig lugter efter rengøring med Rodalon og efterskyl med vand, så tror jeg du bør få katttenes urin undersøgt. Det kan muligvis være blærebetændelse. Lugten af kastraturin er ikke slem og kan normalt fjernes med Rodalon + vand.

    **Det med de dråber har jeg haft prøvet - det var hellere ikke det store hit desværre, så står de bare og dufter lidt i bakken og smutter igen bagefter**

    Øh hvis det er Bachs nødhjælpsdråber du mener, så skal de altså ikke i bakken, men i katten smiley


  • #20   23. sep 2009 Vil bare lige høre om der er noget nyt?
    Håber du har haft endnu en success...
    smiley
    Pia


  • #21   23. sep 2009 Bachs nøddråber ? Jeg troede du mente de dråber man kommer i bakken. Hvad er det for nogle dråber du snakker om? (: Hvis det er noget der kan hjælpe. (:

    Hun har desværre lavet samme 'unode' igen på badeværelset. 0g har kun været på bakken den ene gang. øv øv.


  • #22   24. sep 2009 Næ, jeg kender ikke til dråber, man kommer i bakker.
    Bachs nødhjælpsråber er blomstermedicin (kan købes i helsekostbutikker og måske Matas). Kan bruges både til mennesker og dyr. Har nu ikke så meget fidus til blomsterdråber (de virker ikke på mig). Men nogle oplever, at de virker beroligende. Skulle hjælpe på chok og traumer. Jeg tænker på den grimme episode med såret der brød op, og hvis hun også skulle have noget stress, kunne dråberne måske være et forsøg værd. (vil tro man kan finde info ved googling).

    Igen et forslag (næsten) ud i det blå: Prøv at lade en enkelt bakke på badeværelset have kun et meget tyndt lag fintkornet grus og stil den under vasken.

    Er der en afløbsrist under den vask hun gerne besørger under? Tænker om det kan have noget at gøre med evt. lugt fra afløbet....






  • #23   24. sep 2009 Vi har allerede en kassen under vasken med meget lidt kattegrus i. men den vil hun ikke på. så gør hun gør det et andet sted på badeværelset. så den har vi allerede prøvet smiley Men virker hellere ej.

    Nej der er intet afløb under vasken - for det tænkte jeg også i første omgang - for det ville måske give lidt mere mening, men der er ikke noget.

    0kay det lyder da som om det noget man skulle forsøge på hende, det kan vel ikke skade. (:

    DE dråber jeg snakkede om, er noget katteparfume som man kan bruge til kattens bakker, sådan en tiltræknings parfume. Man kan få den hos dyrelægen for 25,- mener jeg. Så skal give bakken 10 - 15 dråber. Det er i en gul båtte. (:


  • #24   30. sep 2009 <b>OPDATERING </b>

    Siden her har jeg sørget for at hun kom ind i et andet værelse og gjorde hvad hun gjorde ( Desværre desværre uden den store succes. ) Men her igår - står jeg ved siden af bakken og vupti <b>!!!</b> så står hun inde i bakken og laver det ( en kat nu laver ) - Og der har faktisk ikke ligget noget på gulvet siden smiley

    Jubii .. Håber bare det her varer meget meget længere tid smiley ..


  • #25   30. sep 2009 Dejligt at høre nyt og især at det ser ud til at gå fremad.
    Har du prøvet at ringe og tale med Karina, jeg sendte dig en PB om?
    Hvis ikke synes jeg du skal prøve, det kan jo være hun har et par hints.
    smiley
    Pia


  • #26   30. sep 2009 nej jeg har ikke ringet til hende endnu - for synes det går ok lige pt. (: Men vil ihvert fald ringe til hendes hvis den lille begynder igen - (:

  • #27   30. sep 2009 ** Men her igår - står jeg ved siden af bakken og vupti !!! så står hun inde i bakken og laver det ( en kat nu laver ) - Og der har faktisk ikke ligget noget på gulvet siden smiley **

    Dyyygtig mis smiley Jeg håber, hun fortsætter med at bruge bakken.

    Har du nogen ide om, hvorfor hun valgte at bruge bakken lige der på det tidspunkt?


  • #28   30. sep 2009 Hm nej faktisk ikke .. jeg stod og snakkede i telefon med kæresten - telefonen var på højtaler og vandet løb ligesom når vi kommer hjem til dem ( hvor hun primært også laver på gulvet ) efter vi har sagt hej til dem ..

    Ved ikke lige om det gav nogen mening .. hehe.


  • #29   30. sep 2009 OG NU VAR HUN PÅ BAKKEN IGEN !!!!!! JUBIII .. (:

  • #30   30. sep 2009 Dejligt at det lykkes smiley Da jeg læste tråden, kom jeg til at tænke på om du har mulighed for at lave en kattelem ind til et værelse hvor du kan have en bakke til hende? Så med halsbånd på, så det kun er hende der kan komme ind og ud.

    Jeg er dog ikke sikker på om det er nødvendigt nu, hvor hun tisser i bakkerne. Det er gode nyheder smiley


  • #31   1. okt 2009 Hvor er det bare super godt!!!!
    Jeg krydser fingre for at det fortsætter i den rigtige retning.
    smiley
    Pia
    NB Husk nu at fortsætte med at rose når hun går på bakken, men det tror jeg nu også du gør smiley


  • #32   1. okt 2009 Hun har lige været på bakken igen - men lagde mærke til at hun løber meget hurtigt ud af bakken - samtidig med at hun ryster benene. Ser ret komisk ud.

    hun var også på bakken i går aftes, hvor jeg også stod ude på badeværelset. hun løb ( igen ) ud af bakken og så at hun faktisk ike engang var færdig, for der røg noget ud idet hun springer over dørkammen.


    håber bare så meget at det bliver ved. men aner ikke hvorfor hun løber ud af bakken. hun løber ret stærkt ud. :s synes jeg er ret underligt..
    Det med halsbåndet har jeg tænkt på. Men vi bor til leje i et hus fra 06 så tror desværre ikke at lejer vil sige ok til et lille hul i hans dør. smiley Ellers er det en god tanke.

    hehe, jeg tror ikke jeg kan rose hende mere end hvad jeg gør. Min kæreste er ved at få spat når jeg roser hende - og hun elsker det bare. ligger som en lille baby i min arm og spinder og savler så de andre bliver jaluox. hehe .. Kæresten roser hende også når hun har været på - så synes det er ret godt. (:


  • #33   1. okt 2009 Dejligt at der er fremgang smiley

    Det er en vigtig iagttagelse, du har gjort med at hun har travlt med at komme ud af bakken.
    Måske er det pga. en dårlig oplevelse på bakken engang, og at hun derfor har travlt med at komme væk fra den igen. Lyder næsten som hun flygter fra den i panik.

    Men det kan også skyldes:
    * at det gør ondt at have afføring (hård knoldet?)
    * at hun ikke kan lide fornemmelsen af gruset under poterne.
    * at hun ikke kan lide lukket bakke

    ... Hvordan var det nu... har I også åben bakke uden top?



  • #34   1. okt 2009 Og hvordan går det forresten med de andre "tissekatte"?

  • #35   1. okt 2009 Hendes aff er helt normal - men har også lagt mærke til at hun spræller med benene, så det kan godt være gruset hun prøver at kaste af i farten.

    Hun har selvfølgelig lige skulle op og sidde på mig mens jeg sidder på toilettet ( kattebakken står lige ved siden af fordi alle tre godt kan li at sidde der mens vi gør vores ) og i dét hun hopper op lander hun der hvor lågen er, og falder så ned og bliver rigtig bange. så ved ikke lige pt om hun synes det godt at være på bakken mere .. ( <b>PIS OGSÅ</b> ) undskyld.

    Ja, vi har også en åben bakke - men det er de lukkede hun er gået på her de sidste gange. Har samtidig også lagt mærke til at Sorte ( hendes søster ) står og 'venter' på hende mens hun er på bakken. Har taget Sorte og taget hende ud af badeværelset så Hun ikke føler sig begloet.

    De andre tissekatte er nogenlunde det samme - Sorte tisser stadig i håndvasken - men forstår stadig ikke hvorfor hun så gerne vil gerne af vandhanen når den bliver tændt. Har prøvet at vaske vasken med rodalon, men hun gør det stadig. Tænker stadig lidt om det kan have noget at gøre med haki ( flot stavet, ved det godt, smil ) for alle tre vil gerne drikke af vandhanen og det synes jeg er mærkeligt når Sorte ( søster ) tisser i den ..

    Det med at de tisser i vores tøj : Jeg tog en snak med kæresten om at vi virkelig måtte prøve at lægge vores tøj i en højde hvor katten ikke kan komme ( i kender det vel selv, manden der bare smider sit beskidte tøj på gulvet mens han er i bad, smil ) så nu ligger der intet tøj på gulvet.
    Udover igår - hvor der lå en rygsæk ( Som er en af de bedste ting at tisse på ) men næ nej, missemor gik hen og lagde sig på rygsækken og begyndte at sove. Så ingen tisseri derfra.

    total dejligt .. hehe ..


  • #36   1. okt 2009 **Hun har selvfølgelig lige skulle op og sidde på mig mens jeg sidder på toilettet ( kattebakken står lige ved siden af fordi alle tre godt kan li at sidde der mens vi gør vores ) og i dét hun hopper op lander hun der hvor lågen er, og falder så ned og bliver rigtig bange. så ved ikke lige pt om hun synes det godt at være på bakken mere .. ( PIS OGSÅ ) undskyld. **

    Arh, uheldigt hun blev forskrækket. Men måske det var et "tegn fra oven". Det var lågen i bakken hun ramte, ik'?
    Den ville jeg absolut fjerne så! Tror meget vel det kan være den, der giver hende modvilje mod bakken. (det er faktisk meget almindeligt, at katte ikke kan li' de låger, der klapper dem i røven eller om halen, når de skal ud fra bakken. Lugten i bakken bliver også mere stram når der er lukket).

    En rigtig god anledning at fjerne den netop nu. "Se lille mis, nu fjerner mor den dåååmme låge, så du trygt kan gå på wc" smiley


  • #37   1. okt 2009 Ja, det med at fjerne tøj og sager fra gulvet er ofte nok til at komme uvanen til livs smiley
    Det med vasken ville jeg nu ikke være ked af (tværtimod faktisk - det ville spare en masse grus :))


  • #38   1. okt 2009 Men hun vil hellere på den bakke med lågen - for har haft prøvet at fjene lågen på en af bakkerne - men så ligeså snart der er en kat på wc står de to andre og glor på den eller går ind i bakken med den anden kat. så satte lågen på igen så der kun er én kat på bakke samtidig. den åbne bakke må de jo så selv om - forstået på den måde at jeg ikke selv kan bestemme hvor mange der vil være der samme tid. (:

    Det med vasken er jeg bare rigtig træt af. Når man står og vasker hænder kan du lugte katte urin så det basker - så synes det lidt meget ulækkert. samtidig også hvis man nu skulle komme til at tabe sin tandbørste ned i den eller lign. som er sket et par gange. så kan man jo købe sig fattig i tandbørster osv .. hehe ..


  • #39   4. okt 2009 Har fulgt nysgerrig med i debatten og føler virkelig med dig.
    Sikke en tålmodighed smiley Total respekt herfra !

    Jeg har ikke så mange ideer udover dem du har fået. Jeg tænker dog at at kunne være interessant at se hvordan " problemkatten " opfører sig som ene kat. Hvis den ell de andre to blev passet et sted en weekend ?

    Uanset hvad ønsker jeg jer held og lykke smiley


  • #40   4. okt 2009 Ja det kunne være en mulighed - Har haft lidt tanken den anden vej, med at Hvide ( 'problemkatten' ) kom på en mini ferie - men har også tænkt at det måske ikke vil gavne.

    Tak for dine søde ord, hehe men tålmodigheden fra min kærestes side er desværre snart brugt op - men som mig og kæresten har snakket om er at vi kan jo ikke skaffe os af med hende, for hun er jo en del af familien - ligemeget hvor mange ulykker hun gør sig.

    Desværre er det hellere ikke kun Hvide der laver 'ulykker' rundt omkring på badeværelset med den anden killing også - som urinere i håndvasken.

    øvøv.


  • #41   4. okt 2009 Nu er det jo ikke kun jer selv i skal tænke på i denne situation. Hvis katten har det så dårligt hos jer, så ville jeg bestemt overveje at finde hende en ny familie hvor hun kan trives. Det må være enormt stressende for katten at være et sted hvor den ikke kan komme af med sin afføring et normalt sted.

  • #42   4. okt 2009 Nej det ved jeg godt. Har også haft tanken om at give hende et nyt hjem. Men nu er det gået rigtig godt her det sidste stykke tid så jeg håber da at hun kan blive her hos os. Det jo ikke fordi hun ikke er en glad misser, for hun er nok den af mine, der spinder mest - 0g det jo hellere ikke sådan så de andre ryger i totterne på hende .. Men ja, det er rigtig frusterende - Men nu har hun lavet på potten de sidste par dage, så synes jeg det kun er positivt. (;

  • #43   4. okt 2009 Bestemt! Dejligt at det går fremad!

  • #44   4. okt 2009 smil synes jeg bestemt også. Nyder bare at der ikke hele tiden skal vaskes gulv smiley hehe ..

Kommentér på:
Hjælp til kattebakke

Annonce